. Ma Márk napja van.
Új rejtekhellyel próbálkozott
2017-02-27 11:41:33
Új rejtekhellyel próbálkozott

Új rejtekhellyel próbálkozott

A Baranya Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat három férfi ellen, akik 2015-ben Sásd környékén kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

A három sásdi férfi közül ketten testvérek, akik harmadik társukat már régebb óta ismerték. Kapcsolatuk 2015. évben arra terjedt ki, hogy kábítószert terjesztettek Sásdon, amit  az I.  rendű vádlott szerezett be ismeretlen forrásból, majd azt értékesítésre továbbadta a két testvérnek,  a fogyasztóknak ők adták el.
 
A vádlottak a kábítószer mellett új pszichoaktív anyaggal is kereskedtek, amit a két testvér szintén az I. rendű vádlottól vett át, s alkalmanként legalább 3 pakkot kellett vásárolniuk grammonként 1000  forintért.  A vádlottak 2015-ben Sásdon folyamatosan terjesztették a kábító hatású anyagokat, amellyel rendszeres jövedelemre tettek szert.

Az I. rendű vádlott a kábítószert a lakásán, illetve a garázsában tárolta levágott aljú gázpalackokban, amelyekből a házkutatás során nagy mennyiségű, részben már előre porciózott eladásra szánt kábítószert foglaltak le a rendőrök. Emellett a nyomozás során lefoglalásra kerültek kábítószer elkészítésére és csomagolásra alkalmas eszközök, digitális mérlegek, vegyszerek, alufólia-tekercsek.

A Baranya Megyei Főügyészség a vádlottakat többek között kábítószer kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, akik közül a legsúlyosabb az I. rendű  - előzetes letartóztatásban lévő - vádlott által elkövetett bűncselekmény. Vele szemben akár életfogytig terjedő szabadságvesztés kiszabására is lehetőség van.

Utoljára frissítve: 2017-02-27 11:44:53

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>