. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Új rendelőintézet nyílt Pécsett
2018-03-21 21:19:02
Új rendelőintézet nyílt Pécsett

Új rendelőintézet nyílt Pécsett

Bruttó 326 millió forintba került Pécsett a kertvárosi rendelő kialakítása, amelyet már birtokba is vehettek a  városrész lakói.
 
A rendelőintézet megnyitásával egy régi vágya teljesült a kertvárosiaknak. A város vezetése ezen igényük teljesítése érdekében kezdte meg a beruházás előkészítését. A beruházás megvalósításához – a Pétáv volt épületének átalakításához -  pályázati úton több, mint 250 millió támogatást nyert el Pécs, az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése, valamint  a Kertvárosi rendelő kialakítása címmel  a Településfejlesztési Operatív Programra benyújtott pályázatokon bruttó 143,856 millió, míg az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére és a Kertvárosi rendelő energetikai korszerűsítésére benyújtott projekttel bruttó 109 millió forintot. A  projekt megvalósításához a Pécs önkormányzata bruttó 73 millió összegű saját erővel járult hozzá.

Az épületben, a jelenleg egymástól eltérő helyen működő  hat  háziorvosi - gyermek, felnőtt - rendelő, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek  - váró-terem, vizesblokk, gyerek játszósarok - és a védőnői szolgálat kapott helyet. Önkormányzati forrásból  alakították ki a földszintjén a két gyermekorvosi és a négy  felnőtt háziorvosi rendelőt, a hozzájuk kapcsolódó szociális helyiségekkel, valamint külön külső bejárattal rendelkező anyatej átvevővel és váróval. Az első emeleten található a labor, a belgyógyászat, a nőgyógyászat, a kardiológia a szemészet, az  ultrahang, a védőnői szobák, valamint itt fogadják  a gyógytornára, a masszázsra és fizioterápiás kezelésekre érkező betegeket. Az új rendelőintézet akadálymentesített, egyik fő eleme a lift, amellyel az épület minden szintje akadálymentesen elérhető.

A munkaterületet tavaly májusban vette át a kivitelező, a közbeszerzési eljárás során a munkát  elnyert KŐHÁZ Építőipari Zrt.  A műszaki átadás-átvétel  idén februárban történt meg, ezt követően kezdődött meg  a rendelők berendezése.
A beruházás során a teljes épületben korszerűsítették az energetikai rendszert, -  fűtés, a használati melegvíz-hálózat, világítótestek -, lecserélték  az  összes külső ajtót, ablakot lecserélték, a homlokzatot hőszigetelő burkolattal látták el. Az intézmény tetején, déli oldalon - a  rendelőintézet fogyasztását részben fedező – 31 darab poli-kristályos napelem panelt helyeztek el.

Utoljára frissítve: 2018-03-21 21:44:53

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>