. Ma Márk napja van.
Új tájegységi iroda Kölkeden
2019-04-23 23:13:27
  Új tájegységi iroda Kölkeden

Új tájegységi iroda Kölkeden

Befejeződött a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának fejlesztése, amelynek  keretében készült el az Őrszolgálat új Béda-Karapancsa Tájegységi Irodája Kölkeden.

A projekt keretében a Természetvédelmi Őrszolgálat monitoring és hatósági feladatainak ellátásához szükséges eszközöket is korszerűsítették, amelyek elsősorban a terepi munkához nyújtanak segítséget.


Az „A területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának javítása a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésével” elnevezésű projekt célja az őrszolgálati jelenlét erősítése az Igazgatóság Duna-menti területein, a hatósági ellenőrzések eredményességének javítása az igazgatóság egész területén, valamint a monitoring tevékenységek fejlesztése.


A projekt keretében épült meg a Béda-Karapancsa Tájegység őrszolgálati irodája Kölkeden, ahonnan az érintett tájegységen kívül az igazgatóság Gemenc Tájegysége is könnyebben, gyorsabban megközelíthető lesz. A két épületben az irodák mellett, pihenő is kialakításra került, valamint a hatósági munkához és a vagyongazdálkodáshoz kapcsolódó eszközök tárolására is lehetőség nyílik.

 

Az őrszolgálat  munkatársai részére a támogatás felhasználásával tizenegy terepjárót, egy motort, öt motorcsónakot és csónakot vásároltak a terepen végzett munkájuk  hatékonyságának növelése érdekében.

 

A projekt a Környezeti- és Energiahatékonysági Operatív Programból pályázati úton elnyert 203 millió forint összegű uniós forrásból valósult meg.

Utoljára frissítve: 2019-04-23 23:15:54

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>