. Ma Andrea napja van.
Új tantermek, menza a Koch Valéria Iskolaközpontban
2017-07-07 20:55:45
Új tantermek, menza a Koch Valéria Iskolaközpontban

Új tantermek, menza a Koch Valéria Iskolaközpontban

Az országgyűlési választásokra való felkészülésekről is döntött a fejlesztések mellett a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának közgyűlése.


Az év végétől  új igazgatója lesz a szekszárdi székhelyű  Magyarországi Német Színháznak. Az intézmény jelenlegi igazgatója, Frank Ildikó, valamint a leendő intendánsa, Lotz Katalin azt kérték a közgyűléstől, hogy az támogassa a 2017/2018-as évadra  összeállított műsortervet. A testület egyelőre arról döntött, hogy a teátrum társulata már az évad első felében színre viheti Goethe: Az ifjú Werther szenvedései című művét, ami  elsődlegesen  a diákok iskolai tanulmányaihoz kapcsolódik, e mellett egy kortárs szerző, Marsha Norman Jó éjt, anya! című drámájának színpadi változatát is színre viszik.


Évről-évre egyre nő az érdeklődés az országos önkormányzat által fenntartott oktatási intézmények iránt. A fejlődést újabb kisebb-nagyobb beruházások és költségcsökkentő, hatékonyságnövelő intézkedések is segítik a jövőben.  A budapesti  Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium szeptemberben immár a harmadik tanévét kezdi meg  a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának intézményeként.  Az iskola vezetősége több lépésben hajtja végre azt a racionalizációs folyamatot  a több éve  az országos önkormányzat által működtetett intézményeknél felhalmozódott  tapasztalatokra támaszkodva. A pécsi Koch Valéria Iskolaközpont, az országos önkormányzat  legrégebbi oktatási  intézménye – az újításokban élen járva – szeptembertől nulladik,  nemzetiségi kéttannyelvű előkészítő osztályt indít, és  két új pedagógussal bővíti a tanári karát. Az oktatási központ emellett épületkomplexumát is fejleszti. Új tantermek kialakítása mellett új, tágas, kényelmes és korszerű menzát  is kap az intézmény,  ami egyben  alkalmas lesz iskolán kívüli programok  megtartására is. A  munkálatok a nyári szünetben megkezdődtek és várhatóan  még ebben az évben be is  fejeződnek.


A közgyűlés napirendjén szerepelt  a jövő évi választásra való felkészülés is, amelynek keretében megvitatták a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának  vezetősége által javasolt irányelveket, amelynek központi eleme, hogy  2018-ban szószóló helyett képviselőt juttassanak az Országgyűlésbe. Nyáron és kora ősszel  fogalmazzák meg ki javaslataikat a helyi és regionális szervezetek és a tervek szerint ez év októberében a közgyűlés rendkívüli ülésen véglegesíti  majd a választási programot.

Utoljára frissítve: 2017-07-07 21:01:35

További híreink
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben
A versek veszik birtokba a várost
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
2024-04-09 21:59:42, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>