. Ma Márk napja van.
Új tőkefinanszírozási lehetőség
2021-10-10 20:37:31
Új tőkefinanszírozási lehetőség

Új tőkefinanszírozási lehetőség

A pécsi önkormányzat kiemelt célként kezeli a helyi gazdaság fejlesztését.

A város vezetése folyamatos párbeszédet folytat a helyi vállalkozásokkal annak érdekében, hogy valós segítséget tudjon nekik nyújtani, legyen szó a járvány okozta gazdasági nehézségek leküzdéséről vagy fejlesztési lehetőségekről. Ennek jegyében az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-vel, a Focus Ventures Tőkealap-kezelő Zrt.-vel, Pécs önkormányzata, valamint a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. négyoldalú együttműködési megállapodást  írt alá, 3 milliárd forint jegyzett tőkével létrehozta a Pécsi Városi Tőkealapot, amelynek célja, hogy  a helyi és Baranya megyei vállalkozásokat fejlesztéseik, beruházásaik megvalósításához az anyagi hátteret képesek legyenek megteremteni, növeljék versenyképességüket, hosszú távon is képesek legyenek fejlődni.

Kedvező feltételekkel nyújtott  fejlesztési forrás eltér a hagyományos finanszírozási formáktól, mert egyszerre képes a város vállalkozásait és térségi célok megvalósulását segíteni. Az alap támogatottak körébe nem csak pécsi, de baranyai vállalkozások is bekerülhetnek. A tőkealapot 3 milliárdos keretösszeggel hozták létre, de az igények ismeretében ezt később bővítheti is az MFB Invest Zrt.

A tőkealap mellett Pécsen egy háromtagú Befektetési Bizottság működik, amely egy az alap befektetési döntéseit előkészítő, azt megtárgyaló és ajánlásokat megfogalmazó konzultatív testület. A grémiumnak az MFB Invest Zrt. delegálja mellett tagja Ruzsa Csaba Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere és Csizmadia Péter pécsi közgyűlés Fidesz  frakciójának vezetője.

Utoljára frissítve: 2021-10-10 20:39:56

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>