. Ma Márk napja van.
Újabb kerékpárutak épülnek
2016-08-23 21:40:26
Újabb kerékpárutak épülnek

Újabb kerékpárutak épülnek

A következő egy-két évben legalább 30 százalékkal nő Pécsett a a kerékpárutak hossza, s fejlesztik az e-biciklis hálózatot is.

 

Ahhoz, hogy a tervek megvalósítása minél inkább illeszkedjen az igényekhez a pécsi kerékpárosokat, érdeklődőket is megkérdezik.
Pécsett több százmillió forintos fejlesztési forrás áll rendelkezésre a következő egy-két évben a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, kerékpárutak építésére, elektromos közösségi biciklik üzembe állítására.


Az építkezések, forgalmi beruházások során az egyetemi karokat szándékoznak még inkább összekötni, ezzel egy időben pedig Pécs nagyobb városrészeit fonják majd össze egymással és a belvárossal.
Már közgyűlési döntés van például arról, hogy a Zsolnay dombtól a Budai vámig épül kerékpárút, emellett az előzetes tervek szerint Kertvárost bicikliút köti majd össze a belvárossal, a Zsolnay-negyed környékével. Ezzel együtt a pécsi belvárost nem kerékpárral megközelítő helyiek és a turisták számára bérelhető elektromos kerékpárokat is üzembe állítanak szintén fejlesztési forrásokból.

Az előzetes tervek részleteinek kidolgozása – ahogy a korábbi években – a város lakóinak megkérdezésével folytatódik. Bárki bekapcsolódhat a közös munkába, ugyanis nagyszabású, mindenki számára nyitott konzultáció indul. Az általános kerékpározási szokásokon kívül megkérdezik a pécsieket arról is, hogy merre tekernek leggyakrabban szabadidős céllal a városon belül és kívül, milyen célokkal vennének igénybe e-közbringákat, melyek jelenleg a legnagyobb hiányosságok Pécsett  kerékpáros szemmel, mely területeken lenne szükség fejlesztésekre.

Utoljára frissítve: 2016-08-23 21:42:00

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>