. Ma Orbán napja van.
Újabb kutatóközpont létesül Pécsett
2022-01-18 19:51:50
Újabb kutatóközpont létesül Pécsett

Újabb kutatóközpont létesül Pécsett

Összesen mintegy 2,8 milliárd forint állami támogatásból Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpontot és családbarát szülészetet alakítanak ki a Pécsi Tudományegyetemen.

A Pécsi Tudományegyetem  a „Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont” létrehozására 1,7 milliárd,  míg a „Családbarát Szülészet” pályázati program keretében további 301 millió forint támogatásban részesült, amelyből egyrészt orvosi és kutatási eszközöket szereztek be, valamint a projekt megvalósításához ezen felül még újabb a 807 millió forint állami támogatásban részesült az egyetem. A beruházás   keretében 660 négyzetméter alapterületű, a mesterséges megtermékenyítést szolgáló épületrésszel bővül a Reprodukciós Központ, illetve átépítik és korszerűsítik a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáját és megduplázzák az ágyak számát is. A több mint százéves klinika déli homlokzatát is felújítják.


A pályázati források felhasználásával tágas, modern fogadóteret alakítanak ki, családias, kétágyas, kényelmes kórtermeket  hoznak létre. A legkorszerűbb eszközökkel szerelik fel a kibővített laboratóriumokat és létrehoznak egy önálló kutató laboratóriumot  is. Megújul az összes szülőszoba, valamint a császármetszés utáni édesanyák megfigyelésére szolgáló kórtermek és az intenzív osztály is. Ugyancsak korszerűsítik a gyermekágyas osztályt, többek között légkondicionálóval szerelik fel az ottani kórtermeket.

Utoljára frissítve: 2022-01-18 19:56:51

További híreink
I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!
Kétnapos összművészeti, családi fesztiválnak ad otthont május végén a Pécsi Harmadik Színház.
2022-05-25 02:02:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különös időutazásra hív a múzeum
Különös időutazást tehet minden látogató, aki a Régészet Napja rendezvénysorozat pécsi eseményeire ellátogat május 27-én és 28-án.
2022-05-23 21:04:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Főváros vidék oda-vissza 210 éves retúr
A Pannon Filharmonikusok a bécsi Musikverein évtizedes múltra visszatekintő Musik der Meister sorozatába kapott meghívást.
2022-05-21 02:34:09, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baranyai kistelepülések rászorulóit karolta fel a Pécsi Balettért Alapítvány.
Bővebben >>