. Ma Zsófia napja van.
Újabb lakások újulnak meg Pécs keleti városrészében
2021-07-16 02:09:46
Újabb lakások újulnak meg Pécs keleti városrészében

Újabb lakások újulnak meg Pécs keleti városrészében

Pécsett a Kolónia utcában fejlesztés  nyolc önkormányzati bérlakás  újul meg pályázati forrás felhasználásával.

Az elmúlt mintegy 10 évben a Társadalmi- Infrastruktúra Operatív Program, a Dél-Dunántúli Operatív Program segítségével Pécsett 124 szociális bérlakás újult meg uniós támogatás segítségével. A fejlesztések Pécs keleti városrészében - Hősök tere és környéke, Pécs-Somogybányatelep, Rücker-akna, Pécsbányatelep - valósultak meg. Ez indokolja, hogy a korábbi beavatkozásokhoz kapcsolódva a jövőbeni bérlakás-moderniziós program szintén Pécs-Keleten, mint leginkább érintett városrészben folyjanak tovább. Mint ismert, a Tárna utcában, Pék-soron, valamint a tőle északra fekvő Füst utcában már lezajlott a bérlakások felújítása, ugyanakkor a Kolónia utcában - ami a Füst utcától északra helyezkedik el - még nem történtek hasonló típusú beruházások.

A pécsi önkormányzat 2020. június 12-én  nyújtott be támogatási  kérelmet a Pénzügyminisztériumhoz a „Megyei jogú városok leromlott városi területeinek rehabilitációja nevet viselő pályázati felhívására, Az Önkormányzati bérlakás-fejlesztés a pécsi Kolónia utcában” nevet viselő projekt címmel. a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programból 190 000 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt célja, hogy Pécsett, a Kolónia utcában található önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások közül az első  ütemben a Kolónia utca 14–16. számú ingatlanokban, összesen  nyolc lakás modernizálása történhessen meg.

A beruházás keretében az épületek környezetében található melléképületek és árnyékszékek teljes elbontása történik meg, így biztosítva helyet a főépületek bővítésének: minden épülethez új konyhablokkot alakítanak ki, amelyek révén modernebb lakások hozhatók létre új fürdőszoba és wc helyiséggel. A tetőszerkezeteket teljes mértékben elbontják, amely után emelt térdfalas beépítéssel új tetőtéri helyiségeket alakítanak ki.

További híreink
Öt nap a tánc jegyében
Szabadtéri tánc-kavalkáddal indul a Tánctalálkozó Pécsett, a Színház téren
2021-09-16 02:55:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
Még soha nem mutatkozott be Magyarországon egyszerre ennyi latin-amerikai művész, mint most Pécsett.
2021-09-15 21:33:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
A „Fuss a rákgyógyításért!” jótékonysági futóversenyt 2021-ben is a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája szervezte meg. Idén az Eurakvilo Gyermek-onkológiai és Gyermek-hosp...
2021-09-13 20:58:58, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A szakmai rendezvény ebben az évben Magyarország nyugati felén látogatott meg hat meghatározó élelmiszeripari ...
Bővebben >>