. Ma Gedeon napja van.
Újabb lakások újulnak meg Pécs keleti városrészében
2021-07-16 02:09:46
Újabb lakások újulnak meg Pécs keleti városrészében

Újabb lakások újulnak meg Pécs keleti városrészében

Pécsett a Kolónia utcában fejlesztés  nyolc önkormányzati bérlakás  újul meg pályázati forrás felhasználásával.

Az elmúlt mintegy 10 évben a Társadalmi- Infrastruktúra Operatív Program, a Dél-Dunántúli Operatív Program segítségével Pécsett 124 szociális bérlakás újult meg uniós támogatás segítségével. A fejlesztések Pécs keleti városrészében - Hősök tere és környéke, Pécs-Somogybányatelep, Rücker-akna, Pécsbányatelep - valósultak meg. Ez indokolja, hogy a korábbi beavatkozásokhoz kapcsolódva a jövőbeni bérlakás-moderniziós program szintén Pécs-Keleten, mint leginkább érintett városrészben folyjanak tovább. Mint ismert, a Tárna utcában, Pék-soron, valamint a tőle északra fekvő Füst utcában már lezajlott a bérlakások felújítása, ugyanakkor a Kolónia utcában - ami a Füst utcától északra helyezkedik el - még nem történtek hasonló típusú beruházások.

A pécsi önkormányzat 2020. június 12-én  nyújtott be támogatási  kérelmet a Pénzügyminisztériumhoz a „Megyei jogú városok leromlott városi területeinek rehabilitációja nevet viselő pályázati felhívására, Az Önkormányzati bérlakás-fejlesztés a pécsi Kolónia utcában” nevet viselő projekt címmel. a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programból 190 000 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt célja, hogy Pécsett, a Kolónia utcában található önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások közül az első  ütemben a Kolónia utca 14–16. számú ingatlanokban, összesen  nyolc lakás modernizálása történhessen meg.

A beruházás keretében az épületek környezetében található melléképületek és árnyékszékek teljes elbontása történik meg, így biztosítva helyet a főépületek bővítésének: minden épülethez új konyhablokkot alakítanak ki, amelyek révén modernebb lakások hozhatók létre új fürdőszoba és wc helyiséggel. A tetőszerkezeteket teljes mértékben elbontják, amely után emelt térdfalas beépítéssel új tetőtéri helyiségeket alakítanak ki.

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>