. Ma Emma napja van.
Újabb lépés a jobb levegőért
2018-03-12 22:10:55
Újabb lépés a jobb levegőért

Újabb lépés a jobb levegőért

Két és  fél milliárd értékben fejleszt a Pétáv, s ezzel  tovább bővül a pécsi távhőrendszer.

A Nemzeti Fejlesztési Programirodával együttműködve nyújtotta be támogatási kérelmét a távhőt szolgáltató cég  a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében a Távhő-szektor energetikai korszerűsítése címmel meghirdetett pályázatra. Sikerrel vették az akadályokat, a közel 2 és fél milliárd forintos  fejlesztés megvalósítására,  1,248 milliárd forint európai uniós támogatást  nyertek el.

A  három részből álló projekt keretében megvalósuló beruházások eredményként megszűnik 22 elavult szolgáltatói tömb-hőközpont ,s helyettük 141 új, korszerű felhasználói hőközpont kerül kialakításra. E mellett a jelenleg a PÉTÁV Kft. által üzemeltetett földgáztüzelésű kazánnal ellátott öt épületet is rákapcsolják  távhőhálózatra, valamint  új fogyasztókat is bekapcsolnak a rendszerbe.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt során 167 új korszerű hőközpont létesül és mintegy 11.000 méternyi előre szigetelt vezeték épül.  Ennek a fejlesztési programnak a keretében idén februárban a korszerű, környezetbarát és megújuló alapú távhőre csatlakozott a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, a Pécsi Tudományegyetem Damjanich utcai kollégiuma és a Ferencesek Kertje társasház. A 68 millió forint értékű beruházással 1700 kW teljesítménnyel bővült Pécs távhőellátása, ezzel éves szinten megközelítően 375 tonnával lesz kevesebb a széndioxid kibocsátás, mintha az épületek egyedi fűtést használnának.

A távhőrendszer bővülése nem csak a város levegőjét óvja, de növeli a távhőszolgáltatás energiahatékonyságát és hosszabb távon kedvezően befolyásolja a pécsi távhő árának alakulását is. 

Utoljára frissítve: 2018-03-12 22:11:27

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>