. Ma Adalbert napja van.
Újabb szakasszal bővül a kerékpárúthálózat
2020-04-16 21:07:43
Újabb szakasszal bővül a kerékpárúthálózat

Újabb szakasszal bővül a kerékpárúthálózat

Pécs önkormányzata nagy hangsúlyt helyez a város, út és kerékpárhálózatának fejlesztésére.
 
A Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretében közel másfél kilométer új kerékpárút épül a Maléter Pál úttól egészen az EXPO Centerig. A szakasz eleje a Maléter Pál úton a  jelzőlámpás kereszteződésnél véget érő, már meglévő kerékpárúthoz csatlakozik, a vége pedig  pellérdi kerékpárutat a Füzes dűlővel összekötőhöz.
 
A fejlesztés keretében a burkolatalap kiásása, illetve a burkolat építése folyik a Megyeri út nyugati oldalán a Rátgéber Kosárlabda Akadémia, a Pécs Pláza, illetve a Lukoil benzinkút előtt. A munkálatok ideje alatt  a gyalogosforgalom  zavartalan lesz, a gépjárműforgalmat a munkagépegek időszakosan lassíthatják. A Nagy Imre úton a Melinda utca és a Sarolta utcai buszmegálló között már az alapozás befejeződött, már járda és a  kerékpárút burkolata épül.
 
E mellett megvalósul a  Füzes dűlő és Nyugati ipari út közvetlen összeköttetés az Expo Center, a Vásártér, a Megyeri út, és a délnyugati elkerülő út között. Az új, 600 méteres Füzes dűlői szakasz nem csak a gépjárművel történő munkába járást könnyíti meg, de része a kerékpáros közlekedés fejlesztése is. A projekt részeként a pellérdi kerékpárút nyugati elkerülő úton történő átvezetése mellett a Füzes dűlőn keresztül kiépülő út mellett kerékpárút is épül egészen az Expo Center – Megyeri út csomópontig 1,2 kilométer hosszúságban.
 
A Füzes dűlőben is zajlanak az útépítést megelőző előkészületi munkálatok. Elkészült a tervezett út alatt érintett gázvezeték, valamint távközlési vezeték kiváltása, jelenleg az ivóvízvezeték-kiváltási munkálatok folynak.

Utoljára frissítve: 2020-04-16 21:08:22

További híreink
Újabb kutatóbázisok Pécsett
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére létrejövő tizenhét Nemzeti Laboratórium és egy kutatólaboratórium jön létre.
2020-09-26 20:26:33, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Kiállítás csak felnőtteknek
Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató A test ördöge címet viselő tárlat, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.
2020-09-26 20:11:21, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Különleges élmények és újabb műtárgyak
Korhű ruhába öltözött idegenvezetők avatják be a látogatókat a Zsolnay család titkaiba, de feltárulnak az idén 10 éves Gyugyi-gyűjteményhez kapcsolódó legemlékezetesebb t...
2020-09-18 21:29:47, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szolidaritásukat fejezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett flashmobbal a pécsiek a Színház téren...
Bővebben >>