. Ma György napja van.
Újabb szakasszal bővült az EUROVELO
2014-10-20 22:47:21
Újabb szakasszal bővült az EUROVELO

Újabb szakasszal bővült az EUROVELO

Újabb szakaszához érkezett az EUROVELO kerékpárút-hálózat  fejlesztése a Duna mentén.

A nemzetközi EUROVELO kerékpárút hálózatának 6. számú útvonala – Duna menti kerékpárút - a Duna  árvízvédelmi töltésén, egyéb helyeken kisforgalmú közutakon halad. A közutak a gépjárműforgalom miatt nem biztosítanak ideális feltételeket a túrakerékpárosoknak, erre lényegesen jobb lehetőséget kínálnak az árvízvédelmi töltéseken kialakított kerékpárutak.

Mohácstól délre a város és az országhatár közötti 18 kilométeres szakaszon a Duna jobb oldali parti töltése jelentős részben már aszfaltozott, és  jelenleg is, mint része a kerékpáros túraútvonalnak, valamint, ha nincs védelmi készültség  a kerékpárosok folyamatosan közlekedhetnek rajta. Ezen a szakaszon a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság újabb fejlesztésekbe kezdett a magyar-horvát határtól indulva, Kölked külterületén több mint 5 kilométeren a töltést alkalmassá tették arra, hogy  kerékpárútként használható legyen, aszfaltburkolattal látták el.

Mint Márk László a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója  elmondta, az országhatártól kezdődő közel 800 méteres szakaszon a töltés nem rendelkezett aszfaltburkolattal, így ott sor került annak teljes kiépítésére. Míg az országhatártól Mohács irányában több mint  négy kilométeren a töltés aszfaltburkolatát  újítoták fel. A fejlesztés eredményeként a horvát-magyar határmenti térség  is bekapcsolódott a nemzetközi kerékpáros túraútvonalak hálózatába, növelve ezzel a régióba érkező vendégek számát, a kerékpáros turizmus fellendítését.


Kitért arra is,  e mellett  az ökoturizmushoz kapcsolódó komplex szolgáltatásfejlesztésre is sor került, amelynek részeként a  turisták kényelmét szolgáló fedett kerékpártárolóval rendelkező pihenőhelyet alakítottak ki, vizes blokkal, szeméttárolóval, szalonnasütő-hellyel.

A jövőben a tervek szerint  tovább folytatódik túraútvonal fejlesztése  annak a béda-karapancsai természetvédelmi terület és a horvátországi Kopácsi Rét kerékpáros túraútvonalba történő bekapcsolásával.

Utoljára frissítve: 2014-10-20 23:05:47

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>