. Ma Márk napja van.
Újabb „zöld” pályázatok valósultak meg
2021-07-04 20:24:29
Újabb „zöld” pályázatok valósultak meg

Újabb „zöld” pályázatok valósultak meg

Több mint egy évtizede indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatot a Duna-Dráva Cement. Idén a palkonyai játszópark létrejöttét 1,6 millió forinttal, a siklósi szabadtéri váróhelyiség felújítását 1,5 millió forinttal támogatta az építőanyag-ipari cég.

A palkonyaiak Rézsű-játszópark fantázia névvel közösségi teret hoztak létre, ami különleges kikapcsolódási élményt nyújt az érdeklődők számára. A gasztrofalu mindig is szem előtt tartotta a környezettudatosságot, a természet megismerésének lehetőségét, és annak védelmét. A településen megtalálható herbárium mellett létesült különleges játszópark a családok minden tagjának nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A játszóparkban tűzrakó-hely, pihenők és egy mezítlábas ösvény is  létesült valamint a gyerekek számára egy több részből álló mászóka sor készült a pályázati forrás felhasználásával.

A Nők Együtt Sikeresen Egyesület a siklósi egészségügyi komplexumban a szabadtéri váróhelyiséget újította meg az építőanyag-ipari cég  pályázatán elnyert támogatás segítségével. Az általuk meghatározott elsődleges szempont környezettudatosság volt, ami a tervezés alapját is jelentette. A megújult közösségi térben minden betegnek, kismamának és gyermeknek lehetőséget teremtettek a pihenésre és kikapcsolódásra. A könyvtároló szekrénnyel és padokkal berendezett filagoria a zavartalan olvasást szolgálja.
 
A vállalat a Zöld Megoldás pályázat keretében az eltelt tizenegy év alatt 53 környezetvédelmi  projekt megvalósításához összesen 74 millió forint támogatást nyújtott.

Utoljára frissítve: 2021-07-04 20:27:01

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>