. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Újdonság a horvát-magyar gasztro-udvar
2018-05-18 02:05:04
Újdonság a horvát-magyar gasztro-udvar

Újdonság a horvát-magyar gasztro-udvar

Horvát-magyar tradicionális ételkülönlegességekkel indul pénteken Villányban a fesztiválszezon.

A baranyai település nemcsak borairól, messze földön híres szőlőültetvényeiről és nemzetközi hírű borászatairól nevezetes, hanem gazdag és sokszínű kulturális és gasztro-programjai is egyre több látogatót vonzanak a „szőlő és bor városába”.

Az „Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak” szlogennel meghirdetett péntekenkénti programsorozat az Interreg V-A Magyarország-Horvátország együttműködési program támogatásában valósul meg, amelynek köszönhetően az idén nemcsak a helyszínek, hanem a programok száma is megtöbbszöröződött.

Nyár végéig négy kihagyhatatlan péntek vár a Villányba látogatókra, amelyek ezúttal horvát-magyar gasztro-udvarral, családi programokkal és a horvát Orahovica település kulturális produkcióival is bővülnek. A neves villányi borászatok, a régió őstermelői és kézművesei mellett az Oportó étteremnél kialakított gasztro-udvarban horvát és magyar ételkóstolók, horvát és magyar séfek látványkonyhája kap helyet. Késő estig kóstolható majd a horvát csobánác, a vinogradski grah, a horvát halászlé és a csevap, hogy versenyre kelljen a magyar marhapörkölttel, a babgulyással vagy a dunai halászlével.

A borzarándokok körében messze földön híres impozáns Villányi Pincesor szomszédságában található Diófás tér lesz a családi és a hagyományőrző programok fő helyszíne, ahol gyerekkoncertek, bábszínházak, a Villányi Kadarka Néptánc Egyesület táncosai, a Kud Orahovica Tambura zenekar szórakoztatja majd a nagyérdeműt, valamint a Kud Crkvari horvát nemzetiségi táncház tagjai gondoskodnak a jó hangulatról.

A Rendezvénytér idén is a könnyűzenei koncertek és a vérpezsdítő éjszakai utcabálok fő helyszíne lesz. Az első pénteken, májusban 18-án a Kubalibre, majd az elmúlt évek egyik nagy felfedezettje, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company lép fel. Június 15-én a ska műfaj hazai sztárjai, a PASO, augusztus 3-án a leghíresebb magyar rock-metál banda, a Road, augusztus 17-én pedig az Intim Torna Illegál érkezik Villányba.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>