. Ma Márk napja van.
Újra bekopognak
2018-02-13 14:44:03
 Újra bekopognak

Újra bekopognak

A Budapesti Fesztiválzenekar kommandója ismét „megszállja” Pécsett a BFZ bekopog!” rendezvénysorozat keretében és házhoz viszi a zenét.

A Filharmónia Magyarország Mesterbérletének következő hangversenyén, február 15-én a Budapesti Fesztiválzenekar játékában gyönyörködhetnek a koncertlátogatók.  Az esti koncert előtt a pécsiek már napközben találkozhatnak a zenészekkel: a pár éve indított, nagysikerű „A BFZ bekopog!” rendezvénysorozat keretében a zenekar kommandója ismét „megszállja” a várost, és házhoz viszi a zenét. Délben a Postapalota, majd 13:15 órakor pedig a Tudásközpont ad otthont az ingyenes kamarakoncerteknek.

A pár éve indult kezdeményezés célja, hogy közönség nem csupán egy-egy koncert alkalmával találkozzon a klasszikus zenével és a zenészekkel, hanem akár a mindennapi élet részeként is fülbemászó dallamokat hallgathasson. A zenészek olyan helyszíneken bukkannak fel és mutatják meg tudásukat, ahol nem is gondolnánk, és remélik, ahová bekopognak, ott örömmel fogadják őket.

A kezdeményezés másik fontos célja, hogy a zenekedvelő és a zenével kapcsolatban lévő tehetséges fiatalok még nagyobb kedvvel és tudással fordulhassanak a muzsikálás felé. A vállalkozás egyben arra is lehetőséget ad, hogy a zenekar vidéken élő rendkívüli tehetségeket fedezzen fel. A négytagú fúvós-kommandó pergő ritmusú, igazi örömzenével egyebek mellett gospel és blues dallamokkal is készül, amely garantáltan felüdülést jelent a mindennapi rutin közepette.

Utoljára frissítve: 2018-02-15 00:02:00

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>