. Ma Márk napja van.
Újra futnak, most a Tisza-tavi félmaratonon
2017-07-15 18:08:47
Újra futnak, most a Tisza-tavi félmaratonon

Újra futnak, most a Tisza-tavi félmaratonon

Újra futnak, most a Tisza-tavi félmaratonon vesz részt a pécsi gyermekklinika orvosai.

Hárommillió forintot gyűjtöttek  azok a pécsi gyermekorvosok, akik vállalták, hogy körbe futják a magyar tengert, jótékonysági akció keretében teljesítik az UltraBalaton 220 kilométeres távját. A hét végén  a Tisza-tó 111 kilométeres körbefutását vállalta közülük egy hatfős csapat.

Az Ultra Tisza-tó 111, avagy az UB Kisköre tókerülő futást idén első alkalommal rendezik meg. A futók Tiszafüredről indulva vágnak neki a távnak, déli irányba kerülve meg  a tavat, majd Poroszlónál visszafordulnak, s térnek vissza a kiindulási ponthoz. A táv megtételére összesen 16 óra áll a rendelkezésükre.

 A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának tizenkét orvosa idén májusban Pedia-TRICS néven  vállalkozott először arra, hogy lefutja az UltraBalaton 220 kilométeres távját, amit egymás között felosztott szakaszokra bontva húsz óra alatt teljesítettek. A jótékonysági futás részeként aukcióra bocsátották az UltraBalaton kilométereit is, amelyre a felajánlásokat az adományozók – magánszemélyek és cégek - az Életmentő-Gyermekintenzív Alapítvány számlájára fizethettek be.

A befolyt csaknem  három millió forintból két vénaszkennert vásárolnak, így nemcsak az intenzív osztályra, de a  gyermek sürgősségi ambulanciára is kerülhet egy-egy  az injekció beadását, az infúzió bekötését megkönnyítő eszközből. A szkennerek mellett a befolyt pénzből még további, az ellátást segítő műszerek vásárlására is lehetőség nyílik. Az eszközök beszerzése folyamatban van, várhatóan szeptembertől állnak majd a gyógyítás szolgálatába.

A környezetükben tapasztalt kedvező fogadtatás hatására úgy döntöttek,  hogy 2018-ban ismét  teljesítik az UltraBalaton 220 kilométeres távját, valamint ősszel jótékonysági futást szerveznek Pécsett maguk is. A rendezvények célja, hogy a kölcsönös segítségnyújtás mellett a sportolás fontosságára, mint az egészséges életmód fontos elemére, is szeretnék felhívni a figyelmet.

Utoljára frissítve: 2017-07-15 18:10:08

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>