. Ma Annamária napja van.
Újra itt a Múzeumok éjszakája
2022-06-19 21:35:41
Újra itt a Múzeumok éjszakája

Újra itt a Múzeumok éjszakája

A Janus Pannonius Múzeum idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programjaihoz június 25-én.

 Pécsen a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan lesznek a tárlatvezetések, zenei és képzőművészeti események, szakmai beszélgetések éppúgy, mint bemutatók, előadások, valamint gyermekprogramok, játékok, bemutatók. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül szemezgetünk a szuper programok közül.

A Modern Magyar Képtárban a magyar Belle Époque – Nagybánya és a magyar századforduló alkotásai láthatók (Szakács Vanda tárlatvezetése), valamint Szili Dániel tart tárlat vezetést a Kocka, szék és a három alapszín. A pécsi Bauhäuslerek címmel. A Képletek és kalandozások – Lantos Ferenc művészete című kiállításhoz kapcsolódóan Apagyi Mária zongoraművész improvizál  Lantos Ferenc alkotásaira.

A Zsolnay  Múzeumban a japán gyűjteményből nyílt kiállításhoz kapcsolódóan japán tradicionális hangszer, a koto művészetéről hallhatnak az érdeklődők, valamint koto és shakuhachi koncert lesz hallható  a múzeum udvarán.

A Vasarely Múzeumban a Vasarely regényes évszázada címmel tart este rendhagyó tárlatvezetést a művész unokája, Pierre Vasarely.
 
A Múzeum Galériában a Múzeumok Éjszakáján nyílik  a Baranya aranya – Egy kora avar kori temető feltárja titkait című kiállítás.

A Csontváry Múzeumban „Interpretáció és legendagyártás” címmel tart tárlatvezetést  Nagy András esztéta, muzeológus. Ugyanitt kerül sor a  zongora-maratonra Ancil Anita és Kanyar Adrienn zongoraművészekkel és Ancil Anita zongora osztályába járó tanítványaival. A műsorban többek között Mozart, Chopin, Liszt, Debussy, Ravel, Rachmaninov, Prokofiev művei szerepelnek.

A Néprajzi Múzeumban Csukovits Anita tart tárlatvezetést “A váci domonkos kripta kincsei” című időszaki kiállításban, majd 23 órától Szent Iván éji tűzugrás várja a látogatókat.

A hagyományokhoz híven éjszakai túra is része a programok sorának, az érdeklődők Gábor Olivér régésszel tehetnek felfedező utat  a Jakab-hegyre, amelynek során a  megtekinthetik a vaskori sáncokat, a Pálos kolostor romjait.

Utoljára frissítve: 2022-06-22 13:58:02

További híreink
Megújul a Pécsbányai Közösségi Ház
A Pécsbányai Közösségi Ház szeptember végére már új arcát mutatja.
2022-06-20 03:01:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fantáziavilággá válik a pécsi belváros
Négy napra ismét Pécs válik a világ fény fővárosává, ugyanis július 7–10. között rendezik meg a VI. Zsolnay Fényfesztivált.
2022-06-19 22:52:55, Hírek, Környezetünk Bővebben
Sztárfellépőket és szabadtéri mozit hoz a Sétatér Fesztivál
Vérbeli fesztiválhangulat költözik a pécsi belvárosba a Sétatér Fesztiválon június 22-26. között.
2022-06-19 22:39:54, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Különleges és semmilyen szempontból sem hétköznapi kiállításnak ad otthont június 9-étől a Janus Pannonius Múz...
Bővebben >>