. Ma György napja van.
Újra itt a Pécsi Napok
2018-09-21 00:12:54
Újra itt a Pécsi Napok

Újra itt a Pécsi Napok

Ebben az esztendőben a Pécsi Napok eseményfolyama szeptember 20-tól 23-ig várja a város lakóit.


Zenéből lesz bőven, az  Arad napja alkalmából rendezett koncert mellett a Széchenyi téren lesz hallható a legendás hazai rock banda, az 1979-ben alakult Dinamit. Szombaton a II. Pécsi Tanuló Fesztivál keretében lép fel a Széchenyi téren Takács Eszter és Juhász Kristóf, „Első puszi” című gyerekelőadásukat láthatja a közönség. Utánuk  a horvát Wind Orchestra of City of Petrinja fúvósai lépnek a színpadra, amit a  Necc Party követ.

A Pécsi Tudományegyetem programjainak a Kossuth tér ad helyet, melynek keretében a különböző egészségügyi szűrések, tanácsadások mellett lesz  borkóstoló, Teddy maci kórház, kvízjátékok értékes nyereményekért, kiállítás, mini-piac, különféle sportbemutatók és sportolási lehetőségek, látványos színpadi produkciók. Lesz  légtornász-bemutató, a testnevelés szakosok sportbemutatót tartanak.fellép a.
 Fellépnek a PTE Táncegyüttesének tagjai, a bölcsészkar Capoeirás fiataljai, a Shad együttes, az Egészségtudományi Kar énekesei, nigériai hallgatói, a Pí Therapy zenekar,  a pécsi XY Files akusztikus   koncertet is tart.  A Kossuth téri egyetemi rendezvények szombaton a napon kiegészülnek a Bölcsészettudományi Kar portugál zenekarának koncertjével, de hallhatjuk a jogi kar hangját, a napot az Ostinato zenekar zárja.


Szeptember 23-án, vasárnap a Széchenyi téren rendezik meg a hagyományos Bor és Dal Ünnepét, a népszerű szüreti felvonulással és sok-sok különböző ország bordalával, néptáncaival. Fellépnek többek között olasz, lengyel, svéd, orosz férfikórusok, valamint  a Bartók Béla Férfikar, a pécsi Misina Néptánc Egyesület és a Zsolnay Wind Orchestra.


A hagyományokhoz híven  Pécs testvérvárosa, Arad is  színes programokkal, szakmai rendezvényekkel mutatkozik be a Pécsi Napok keretében. A Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házban Muntean Tibor, az aradi Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója tart  előadást,  Tíz év képekben címmel nyílik  fotókiállítás, bemutatják a Kötőszavak  antológiát, a Bóbita Bábszínházban  pedig  Sonkamenüett rokokó musical lesz látható, a Széchenyi téren a Mario & the Teachers együttes lép fel.

Utoljára frissítve: 2018-09-21 00:41:00

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>