. Ma Anita, Kármen napja van.
Újra nyitva a pécsi állatkert
2020-05-09 14:06:56
Újra nyitva a pécsi állatkert

Újra nyitva a pécsi állatkert

Szombattól ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt pécsi állatkert.

Mint az intézmény igazgatója, Siptár Dávid elmondta, bizonyos megkötések mellett újranyíló parkban a téli időszak felújításokkal, illetve fejlesztésekkel telt el, így számos újdonságokkal találkozhatnak a látogatók. Elkészült többek között a fókák - szaporítás szempontjából is fontos - sós vízzel töltött elkülönítő medencéje, de létrejött egy, a korábbinál lényegesen nagyobb röpde a papagájok és más madarak számára is.   

A korlátozó intézkedések következtében az állatkertben egyszerre négyszáz látogató figyelheti az állatok életét. Fontos, hogy ne érjenek a korlátokhoz, az egyes kifutókat körülvevő rácsokhoz, egymástól másfél méteres védőtávolságban álljanak meg, s a parkot csak maszkban vagy az arc eltakarása mellett látogassák. A mosdókban pedig egyszerre egy ember tartózkodhat.  

A megkötések érintik az akvárium-terrárium felső szintjét, a csimpánzházat és az oroszlánházat, azok ugyanis zárva tartanak, míg a krokodilházban és az állatsimogatóban egyszerre hatan tartózkodhat és a vízilóházban is kötelező haladási irányt jelölt ki az állatkert.

A parkba szombattól a teljes árú belépőkből 5-10 százalékos kedvezménnyel várják a látogatókat kilenctől este hétig, hétköznapokon pedig délután ötig tartanak nyitva.  

Siptár Dávid kitért arra is, a szombati újranyitást követő hetek, hónapok pénzügyi eredményei határozzák meg azt is, hogy az új állatok bemutatásával kapcsolatos előzetes terveiket meg tudják-e valósítani, ugyanis komoly, nagyjából ötvenmillió forintos bevételkiesést jelentett, hogy két hónapon át zárva tartottak.Nagy segítséget jelentett ebben a nehéz időszakban,  az a széles körű összefogás, amelynek eredményeként öt millió forint érkezett az állatkert számlájára a pécsiektől, a baranyaiaktól, de az egész ország területéról, még a határon túlról is. E mellett, mintegy 3-3,5 millió forint  értékben természetbeni adományként szalmát, szénát, takarmányt, különféle tápokat, zöldségeket, gyümölcsöket kaptak.

Utoljára frissítve: 2020-05-09 14:26:16

További híreink
Vállalkozói szemlélet, folyamatos alkalmazkodás
A problémaorientáltság kora jött el a munkaerő piacán.
2020-05-27 21:19:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Tudományos Diákköri Konferencia online
Egyedülálló módon,országban elsőként szervezi meg online Tudományos Diákköri Konferenciáját a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara.
2020-05-17 21:35:32, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Megoldották a digitális gyakorlati képzést
Pécsen is sikeres tanévet zárhatnak az E.ON duális képzéseiben részt vevő diákok.
2020-05-15 20:56:26, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tervek szerint halad a Pécsi Bazilika restaurálása, felújítása, modernizálása.
Bővebben >>