. Ma József napja van.
Újra nyitva a pécsi állatkert
2020-05-09 14:06:56
Újra nyitva a pécsi állatkert

Újra nyitva a pécsi állatkert

Szombattól ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt pécsi állatkert.

Mint az intézmény igazgatója, Siptár Dávid elmondta, bizonyos megkötések mellett újranyíló parkban a téli időszak felújításokkal, illetve fejlesztésekkel telt el, így számos újdonságokkal találkozhatnak a látogatók. Elkészült többek között a fókák - szaporítás szempontjából is fontos - sós vízzel töltött elkülönítő medencéje, de létrejött egy, a korábbinál lényegesen nagyobb röpde a papagájok és más madarak számára is.   

A korlátozó intézkedések következtében az állatkertben egyszerre négyszáz látogató figyelheti az állatok életét. Fontos, hogy ne érjenek a korlátokhoz, az egyes kifutókat körülvevő rácsokhoz, egymástól másfél méteres védőtávolságban álljanak meg, s a parkot csak maszkban vagy az arc eltakarása mellett látogassák. A mosdókban pedig egyszerre egy ember tartózkodhat.  

A megkötések érintik az akvárium-terrárium felső szintjét, a csimpánzházat és az oroszlánházat, azok ugyanis zárva tartanak, míg a krokodilházban és az állatsimogatóban egyszerre hatan tartózkodhat és a vízilóházban is kötelező haladási irányt jelölt ki az állatkert.

A parkba szombattól a teljes árú belépőkből 5-10 százalékos kedvezménnyel várják a látogatókat kilenctől este hétig, hétköznapokon pedig délután ötig tartanak nyitva.  

Siptár Dávid kitért arra is, a szombati újranyitást követő hetek, hónapok pénzügyi eredményei határozzák meg azt is, hogy az új állatok bemutatásával kapcsolatos előzetes terveiket meg tudják-e valósítani, ugyanis komoly, nagyjából ötvenmillió forintos bevételkiesést jelentett, hogy két hónapon át zárva tartottak.Nagy segítséget jelentett ebben a nehéz időszakban,  az a széles körű összefogás, amelynek eredményeként öt millió forint érkezett az állatkert számlájára a pécsiektől, a baranyaiaktól, de az egész ország területéról, még a határon túlról is. E mellett, mintegy 3-3,5 millió forint  értékben természetbeni adományként szalmát, szénát, takarmányt, különféle tápokat, zöldségeket, gyümölcsöket kaptak.

Utoljára frissítve: 2020-05-09 14:26:16

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Születésének 100. évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak Pécsett.
Bővebben >>