. Ma Gedeon napja van.
Újra nyitva a pécsi állatkert
2020-05-09 14:06:56
Újra nyitva a pécsi állatkert

Újra nyitva a pécsi állatkert

Szombattól ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt pécsi állatkert.

Mint az intézmény igazgatója, Siptár Dávid elmondta, bizonyos megkötések mellett újranyíló parkban a téli időszak felújításokkal, illetve fejlesztésekkel telt el, így számos újdonságokkal találkozhatnak a látogatók. Elkészült többek között a fókák - szaporítás szempontjából is fontos - sós vízzel töltött elkülönítő medencéje, de létrejött egy, a korábbinál lényegesen nagyobb röpde a papagájok és más madarak számára is.   

A korlátozó intézkedések következtében az állatkertben egyszerre négyszáz látogató figyelheti az állatok életét. Fontos, hogy ne érjenek a korlátokhoz, az egyes kifutókat körülvevő rácsokhoz, egymástól másfél méteres védőtávolságban álljanak meg, s a parkot csak maszkban vagy az arc eltakarása mellett látogassák. A mosdókban pedig egyszerre egy ember tartózkodhat.  

A megkötések érintik az akvárium-terrárium felső szintjét, a csimpánzházat és az oroszlánházat, azok ugyanis zárva tartanak, míg a krokodilházban és az állatsimogatóban egyszerre hatan tartózkodhat és a vízilóházban is kötelező haladási irányt jelölt ki az állatkert.

A parkba szombattól a teljes árú belépőkből 5-10 százalékos kedvezménnyel várják a látogatókat kilenctől este hétig, hétköznapokon pedig délután ötig tartanak nyitva.  

Siptár Dávid kitért arra is, a szombati újranyitást követő hetek, hónapok pénzügyi eredményei határozzák meg azt is, hogy az új állatok bemutatásával kapcsolatos előzetes terveiket meg tudják-e valósítani, ugyanis komoly, nagyjából ötvenmillió forintos bevételkiesést jelentett, hogy két hónapon át zárva tartottak.Nagy segítséget jelentett ebben a nehéz időszakban,  az a széles körű összefogás, amelynek eredményeként öt millió forint érkezett az állatkert számlájára a pécsiektől, a baranyaiaktól, de az egész ország területéról, még a határon túlról is. E mellett, mintegy 3-3,5 millió forint  értékben természetbeni adományként szalmát, szénát, takarmányt, különféle tápokat, zöldségeket, gyümölcsöket kaptak.

Utoljára frissítve: 2020-05-09 14:26:16

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>