. Ma Márk napja van.
Uniós költségvetés – középpontban a biztonság
2017-05-30 20:17:32
 Uniós költségvetés – középpontban a biztonság

Uniós költségvetés – középpontban a biztonság

A munkahelyekre, a beruházásokra, a migrációra és a biztonságra összpontosító költségvetést terjesztett elő 2018-ra  az Európai Bizottság.


A  161 milliárd eurót kitevő kötelezettség-vállalásokkal a cél az, hogy több munkahely  jöjjön létre, kiemelten a fiatalok számára, valamint hogy felgyorsítsa a növekedést és a stratégiai beruházások megvalósítását. A  korábban megtett intézkedésekre építve az unió jövő évi költségvetése továbbra is nagy hangsúlyt  helyez a migrációs kihívások kezelésére az unió határain belül és kívül.


Mint Günther H. Oettinger, a költségvetésért és emberi erőforrásokért felelős biztos  elmondta,  a cél, hogy e költségvetés megfelelő egyensúlyt teremtsen  a főbb uniós programokat érintő korábbi kötelezettségvállalások teljesítése és az új kihívások kezelése között, mindezzel párhuzamosan pedig  növekedjen  az uniós hozzáadott érték. Kitért arra is, biztosítani szeretnék, hogy minél több európai fiatal találjon munkát és több kulcsfontosságú helyi beruházás valósuljon meg.  Valamennyi uniós intézkedés hajtóereje továbbra is az, hogy kézzelfogható eredmények szülessenek, és  könnyebbé váljanak az európai polgárok  mindennapjai.


A 2018-ra benyújtott  költségvetés figyelembe veszi az Európai Parlament és a tagállamok által a többéves pénzügyi keretben meghatározott korlátokat, ezzel párhuzamosan pedig azon a feltételezésen nyugszik, hogy az Európa Tanács  a június 8-i egyesült királyságbeli választásokat követően  azonnal hivatalosan is elfogadja az említett keret félidős felülvizsgálatát, amelyről már megállapodás született. Máskülönben néhány kiegészítő javasolt kiadás – mint például az ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezésre vonatkozóan a 2018–2020-as időszakra fennmaradó 700 millió euró kockázatnak lenne kitéve, és az Európai  Bizottságnak valószínűleg a mezőgazdasági fejezetből kellene forrásokat felhasználnia a biztonsághoz és a migrációhoz kapcsolódó további összegek fedezésére.

Utoljára frissítve: 2017-05-30 20:19:28

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>