. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ünnepi koncert online
2020-12-16 11:34:17
Ünnepi koncert online

Ünnepi koncert online

A Pannon Filharmonikusok otthonuk, a pécsi Kodály Központ  megnyitásának tizedik évfordulóját online koncerttel ünnepli.

A hangverseny, amelynek műsorán  J. S. Bach, Mendelssohn, Csajkovszkij, Giuseppe Martucci, Beethoven és Kodály művei csendülnek fel, Bogányi Tibor, Gilbert Varga, valamint Vass András  vezényletével szerda este nyolc órától ingyenesen látható a zenekar internetes oldalán és Youtube csatornáján.
 
E mellett az est szólistáival, Várdai István csellóművésszel és Sturcz Noémi népdalénekessel készült beszélgetések, valamint egy előzetes a Kodály Központról készült kisfilmből - amelynek bemutatóját januárra tervezik – is láthatók lesznek az est során.

A Pécs Európa Kulturális Fővárosa program részeként megépült Kodály Központ 2010. december 16-án nyitotta meg kapuit. Építészeti megoldásainak, akusztikájának köszönhetően rövid időn belül Magyarország és Közép-Európa elismert multifunkcionális létesítményévé vált, amely a komoly- és könnyűzenei koncertek mellett balett- és más színpadi produkciók bemutatására, konferenciák tartására is alkalmas.

Utoljára frissítve: 2020-12-16 11:40:22

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>