. Ma Sára napja van.
Ünnepi koncert online
2020-12-16 11:34:17
Ünnepi koncert online

Ünnepi koncert online

A Pannon Filharmonikusok otthonuk, a pécsi Kodály Központ  megnyitásának tizedik évfordulóját online koncerttel ünnepli.

A hangverseny, amelynek műsorán  J. S. Bach, Mendelssohn, Csajkovszkij, Giuseppe Martucci, Beethoven és Kodály művei csendülnek fel, Bogányi Tibor, Gilbert Varga, valamint Vass András  vezényletével szerda este nyolc órától ingyenesen látható a zenekar internetes oldalán és Youtube csatornáján.
 
E mellett az est szólistáival, Várdai István csellóművésszel és Sturcz Noémi népdalénekessel készült beszélgetések, valamint egy előzetes a Kodály Központról készült kisfilmből - amelynek bemutatóját januárra tervezik – is láthatók lesznek az est során.

A Pécs Európa Kulturális Fővárosa program részeként megépült Kodály Központ 2010. december 16-án nyitotta meg kapuit. Építészeti megoldásainak, akusztikájának köszönhetően rövid időn belül Magyarország és Közép-Európa elismert multifunkcionális létesítményévé vált, amely a komoly- és könnyűzenei koncertek mellett balett- és más színpadi produkciók bemutatására, konferenciák tartására is alkalmas.

Utoljára frissítve: 2020-12-16 11:40:22

További híreink
Új európai Bauhaus
Az Európai Bizottság elindítja az új európai Bauhaus környezetvédelmi, gazdasági és kulturális kezdeményezés tervezési szakaszát.
2021-01-18 20:05:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
Mesterséges intelligenciával vezérelt protézis – a jövő tudományát hamarosan a Pécsi Tudományegyetem műszaki karán is oktatják.
2021-01-15 19:32:27, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dimenzióugrás az építészetben
Az építőipar robbanásszerű digitalizációja zajlik: a virtuális térben zajló folyamatoptimalizálás átalakítja az ágazatot.
2021-01-14 20:25:24, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Körber Hungária lett a Hauni Hungária.
Bővebben >>