. Ma Márk napja van.
Unokázó csalókat fogtak
2020-07-31 20:17:37
Unokázó csalókat fogtak

Unokázó csalókat fogtak

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra elrendelte O.E. gyanúsított letartóztatását társtettesként elkövetett nagyobb kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.


A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen személy 2020. július 27. napján magát a sértett fiának kiadva felhívta a 73 éves idős sértettet azt állítva, hogy közlekedési balesetet okozott, melyben a gépjárműve megsérült és a telefonja is összetört.


A rendőrségi intézkedés elkerülése végett kérte, hogy egy jó ismerősnek - akit odaküld a sértett házához - adja át az otthon tartott készpénzt. Az ismeretlen férfi a telefonhívást követően értesítette O.E. gyanúsítottat és barátnőjét, akik gépjárművükkel a sértett házához mentek, átvettek tőle 3 millió forint készpénzt majd Budapestre indultak. Ezt követően az ismeretlen férfi visszahívta a sértettet és azt kérte, hogy ne szóljon senkinek a balesetről, mert szeretné elfelejteni azt.  


A sértettet a történtek nem hagyták nyugodni és telefonon felhívta menyét. A sértett fia miután tudomást szerzett a történtekről bejelentést tett a rendőrségen.


Az okozott 3 millió forint kárból 643.000 forint térült meg.


A bíróság a végzés indokolásában kifejtette, hogy megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás meghiúsítására törekedne, az eljárásban szereplő vagy más személyeket jogellenesen befolyásolna, bizonyítási eszközöket semmisítene meg, illetve esetében a személyi körülményei folytán a bűnismétlés veszélye is fennáll.


A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.
A bíróság határozata nem végleges, ellene a gyanúsított jelentett be fellebbezést, míg az ülésen jelen nem lévő védőnek 5 munkanap áll rendelkezésére esetleges jogorvoslata bejelentésére.

Utoljára frissítve: 2020-07-31 20:18:04

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>