. Ma Márk napja van.
Ürügy volt az agancs
2016-11-30 15:53:44
 Ürügy volt az agancs

Ürügy volt az agancs

Három férfival szemben emelt vádat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt a Komlói Járási Ügyészség.

A vádlottak közül az egyik férfi korábban agancsokat adott el az agancsok adás-vételével foglalkozó későbbi sértettnek, aki azonban a vételár egy részét nem fizette meg neki. Mivel a vádlott többször kérte a pénzt a sértettől, de nem kapta meg, ezért elhatározta, hogy adás-vétel ürügyén elcsalja a sértettet, majd kirabolja. A tervébe beavatta két ismerősét is, akiknek a közreműködésért 25-25 ezer forintot ajánlott fel.


Ez év  májusában a három vádlott közül az egyik – akit a sértett nem ismert – agancsvásárlás címén felhívta őt és megbeszélték, hogy Kárász közelében egy erdős területen találkoznak, ahol az agancsot a sértettnek megmutatja és az adás-vételt lebonyolítják.  A találkozó helyszínén a sértettet az egyik vádlott várta, majd miután meggyőződött arról, hogy a vevő a pénzt elhozta, gázsprayvel lefújta. Ekkor a közelben elbújt másik két vádlott is a gépkocsihoz ment, majd a náluk lévő vascsövekkel test szerte ütlegelni kezdték a sértettet, akinek végül sikerült elmenekülnie. A vádlottak ezt követően átkutatták a sértett gépkocsiját, ahonnan 180.000 forintot elvettek.

A vádlottak cselekménye a felfegyverkezve csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására alkalmas, amely bűncselekmény büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Utoljára frissítve: 2016-11-30 16:02:05

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>