. Ma Gedeon napja van.
Ütötték, rúgták a részeg férfit
2016-05-24 22:27:08
Ütötték, rúgták a részeg férfit

Ütötték, rúgták a részeg férfit

A Pécsi Ítélőtábla megalapozottnak találta és helybenhagyta a Pécsi Törvényszék  fiatalkorú Z.E. és társa emberölés bűntette miatt hozott ítéletét.
 
A jogerősen megállapított tényállás szerint 2014. december 24-én a vádlottak társaikkal a pécsi vasútállomás melletti téren tartózkodtak, ahol szóváltásba keveredtek a sértettel és társával.

Az I. rendű és a II. rendű vádlott egy-egy alkalommal ököllel megütötte az erősen ittas sértettet, majd a sértett távozó társa után indultak. A III. rendű vádlott ekkor a sértetthez lépett, kettő-három alkalommal öklével megütötte, mely ütések és ittassága miatt a férfi  az úttestre esett, fejét beütötte és rövid időre elvesztette eszméletét. Az I. rendű vádlott ekkor visszafordult és a sértett mellé érve annak hasának jobb oldalába legalább egyszer kis erővel belerúgott. A II. rendű vádlott szintén felhagyott a sértett társának üldözésével és futva megindult a sértett irányába, majd amikor mellé ért, elrugaszkodott a talajról és páros lábbal a annak hasára ugrott. Ezt követően az I. rendű vádlott is a sértett hasára ugrott, majd távoztak a helyszínről.
 
A földön fekvő sértetthez társa visszatért. A sértett először visszautasította, hogy segítséget hívjon hozzá, később azonban mégis kérte, hogy értesítse a mentőket, akik kórházba szállították, ott azonban a sértett meghalt. Halálát a májrepedés következtében kialakult elvérzés okozta, amely a hasra történő ráugrás következtében alakult ki.
 
A Pécsi Törvényszék társ-tettesként elkövetett emberölés bűntette miatt az I. rendű vádlottat 7 év fiatalkorúak börtönére, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra, míg a II. rendű vádlottat 6 év 6 hónap fiatalkorúak börtönére, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A III. rendű vádlottat garázdaság bűntette miatt 2 év próbára bocsátotta, az elsőfokú ítélet az ő vonatkozásában jogerőre emelkedett.
 
Az I. rendű vádlott és védője enyhítés, a II. rendű vádlott enyhítés, míg védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan eltérő minősítés és enyhítés végett jelentett be fellebbezést.
 
A Pécsi Ítélőtábla határozatával a törvényszék ítélete jogerőre emelkedett és végrehajthatóvá vált.

Utoljára frissítve: 2016-05-24 22:27:47

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Befejeződött a Lauber Dezső Sportcsarnok belső felújítása.
Bővebben >>