. Ma Márk napja van.
Vádat emeltek a trafikrabló ellen
2021-07-02 21:05:31
Vádat emeltek a trafikrabló ellen

Vádat emeltek a trafikrabló ellen

Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség az ellen a tamási fiatalember ellen, aki március végén Pécsen kirabolt egy dohányboltot.

A vádirat szerint a férfi  az elmúlt év tavaszán munkahellyel, állandó jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy bűncselekmény elkövetésével szerez pénzt. Ennek érdekében  március 24-én, délután Tamásiból Pécsre utazott a barátaihoz, akikkel  kora estiig italozott, illetve filmet nézett.

Este fél hét  körül úgy döntött, hogy a tervezett bűncselekményt végrehajtja és a barátjának lakásához közeli Nemzeti Dohánybolt bevételét erőszakkal megszerzi. Átöltözött, felvette a kifejezetten e célból magával hozott váltóruháját, és magához vett egy körülbelül 15 cm pengehosszúságú konyhakést, majd nem sokkal zárás előtt belépett a szomszédos trafikba.

A férfi az eladónőre fogta a kést, és a bevétel átadását követelte. A fenyegetést azzal nyomatékosította, hogy két kézzel rázni kezdte a pultra szerelt plexit, abba kapaszkodva felugrott a pultra, és a kést a plexin keresztül fogta rá a pult mögött hátrálni próbáló eladónőre.

A fenyegetés hatására az eladónő a kasszában lévő alig 150.000 Ft készpénzt átadta a férfinak, aki ezután távozott a dohányboltból.

A letartóztatásban lévő férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, felelősségéről a Pécsi Járásbíróság dönt majd.

Utoljára frissítve: 2021-07-02 21:08:54

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>