A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Szervezetei a vadhúsfogyasztás népszerűsítésére gasztronómiai bemutatót tartott Pécsett.
Az immár hagyományosnak mondható kezdeményezésükkel a vadhúsfogyasztást szeretnék mind szélesebb körben népszerűsíteni a lakosság körében. Ennek érdekében már több alkalommal - vadásznapokon, a Szentlőrinci Gazdanapokon - is tartottak hasonló bemutatókat.
A vadhúsnak az emberek étkezési kultúrájának évszázadokon át jelentős része volt, a vadhúsból készült ételek egész sorát készítették. Hosszú ideje azonban ezek a fogások a családok étrendjében a perifériára szorultak, nemcsak hazánkban, de egész Európában. A magyarok évente átlagosan csak 0,4 kilogramm vadhúst fogyasztanak, holott az kifejezetten tápláló, nagyon magas biológiai és élvezeti értéke.
A vadhús fehérjetartalma átlagosan 25 százalék, a zsírtartalma pedig jóval alacsonyabb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. Emellett a rendszeresen fogyasztott húsféleségekhez viszonyítva bizonyítottan kedvezőbb élettani hatásokkal rendelkezik, alacsonyabb a koleszterintartalma is. A vad húsa ezen felül mentes az antibiotikumoktól, különböző gyógyszerektől, esetleges hormonkészítményektől.