. Ma Béla napja van.
Válaszd a táncot – válassz egy táncot!
2020-09-20 01:47:34
Válaszd a táncot – válassz egy táncot!

Válaszd a táncot – válassz egy táncot!

Szeptember 20-án egész napos ingyenes tánc workshop-ra várják az érdeklődőket a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumba a Nagy Táncválasztóra, ahol 28 tánckurzus közül választhatnak és közel 6 táncstílust próbálhatnak ki a 30 perces táncórák során az érdeklődők.

 A 30 éves jubileumát ünneplő Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére közel 80 táncpedagógus közreműködésével a Nagy Táncválasztón, több mint 40 táncstílus kipróbálására nyílik lehetőség 10 vidéki helyszínen. Idén Pécs mellett Kőszegen, Győrben, Debrecenben, Hévízen, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden és Szekszárdon várják majd a szervezők az érdeklődőket, akik az egész napos program során ingyenes táncórákonés táncelőadásokon is részt vehetnek.

 A szervezők változatos órarenddel és kiválótáncpedagógusokkalvárják az érdeklődőket az ingyenesklasszikus balett, társas tánc, hip-hop, néptánc, modern tánc és színházi tánc kurzusokra. A Takács Jenő Hangversenyteremben két különleges produkcióra is sor kerül a nap folyamán. 12 órától Tánckavalkád címmel a pécsi együttesek és iskolák bemutatkozó előadása lesz, 16.30 órától pedig a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium hallgatói Tiszta szívvel címmel József Attila életének sorsfordító állomásairól készült táncművet mutatnak be, rendező-koreográfus: Szabó Márton.

A 2019-ben hagyományteremtő szándékkal elindított „Nagy Táncválasztó”  minden korosztálynak szól és a gyerekektől a szülőkön át a nagyszülőkig (gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior). A szervezők célja, hogy a 30 perces táncórákon a részvevők kiváló tanárok irányítása mellett megismerhessék és maguk is kipróbálhassák a különféle táncstílusokat, megkapják a választás lehetőségét ahhoz, hogy a későbbiekben minél többen a táncot válasszák a szabadidő örömteli eltöltéséhez.

A járványügyi szabályokra tekintettel a táncórákon az adott helyszín/helyszínek befogadóképességének megfelelően, limitált létszámú érdeklődőt fogadnak majd. A tánckurzusokra maximum 10 fő, a hangversenyteremben megrendezésre kerülő előadásokra maximum 80 fő  vehet részt.

További híreink
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>