. Ma Alfonz napja van.
Válaszd a táncot – válassz egy táncot!
2020-09-20 01:47:34
Válaszd a táncot – válassz egy táncot!

Válaszd a táncot – válassz egy táncot!

Szeptember 20-án egész napos ingyenes tánc workshop-ra várják az érdeklődőket a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumba a Nagy Táncválasztóra, ahol 28 tánckurzus közül választhatnak és közel 6 táncstílust próbálhatnak ki a 30 perces táncórák során az érdeklődők.

 A 30 éves jubileumát ünneplő Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére közel 80 táncpedagógus közreműködésével a Nagy Táncválasztón, több mint 40 táncstílus kipróbálására nyílik lehetőség 10 vidéki helyszínen. Idén Pécs mellett Kőszegen, Győrben, Debrecenben, Hévízen, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden és Szekszárdon várják majd a szervezők az érdeklődőket, akik az egész napos program során ingyenes táncórákonés táncelőadásokon is részt vehetnek.

 A szervezők változatos órarenddel és kiválótáncpedagógusokkalvárják az érdeklődőket az ingyenesklasszikus balett, társas tánc, hip-hop, néptánc, modern tánc és színházi tánc kurzusokra. A Takács Jenő Hangversenyteremben két különleges produkcióra is sor kerül a nap folyamán. 12 órától Tánckavalkád címmel a pécsi együttesek és iskolák bemutatkozó előadása lesz, 16.30 órától pedig a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium hallgatói Tiszta szívvel címmel József Attila életének sorsfordító állomásairól készült táncművet mutatnak be, rendező-koreográfus: Szabó Márton.

A 2019-ben hagyományteremtő szándékkal elindított „Nagy Táncválasztó”  minden korosztálynak szól és a gyerekektől a szülőkön át a nagyszülőkig (gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior). A szervezők célja, hogy a 30 perces táncórákon a részvevők kiváló tanárok irányítása mellett megismerhessék és maguk is kipróbálhassák a különféle táncstílusokat, megkapják a választás lehetőségét ahhoz, hogy a későbbiekben minél többen a táncot válasszák a szabadidő örömteli eltöltéséhez.

A járványügyi szabályokra tekintettel a táncórákon az adott helyszín/helyszínek befogadóképességének megfelelően, limitált létszámú érdeklődőt fogadnak majd. A tánckurzusokra maximum 10 fő, a hangversenyteremben megrendezésre kerülő előadásokra maximum 80 fő  vehet részt.

További híreink
Német nemzetiségi nap gyerekeknek Liptódon
A mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskolában 43. éve folyik német nemzetiségi nyelvoktatás, az intézmény számára fontos a magyarországi németek kultúrkincsének, hag...
2020-10-29 20:26:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
A cél a gyümölcsöző együttműködés
Az informatikai és innovációs cégek valódi csomópontja lehet Pécsett a Hattyú ház első emeletén kialakított IT HUB Iroda.
2020-10-28 19:58:09, Hírek, Környezetünk Bővebben
Térjáték - új installációsorozat
A pécsi Művészetek és Irodalom Háza nemcsak programoknak, hanem kiállításoknak is otthont ad.
2020-10-26 20:15:50, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Nyitott Egyetem első diákelőadója lett a Neumann verseny győztese Horváth Milán.
Bővebben >>