. Ma Auguszta napja van.
Van egy álmom
2016-05-01 13:34:02
Van egy álmom

Van egy álmom

(jegyzet)Ugyan legyőzte hazai pályán a Budapest Honvédot (2:1), mégis kiesett a Puskás Akadémia FC a labdarúgó NB I-ből,  mert ezzel párhuzamosan a Vasas megverte az MTK csapatát (2:0).


Függetlenül attól, hogy ki az alapítója az akadémiának, nekem felfordul a gyomrom azoktól a politikai töltetű hozzászólásoktól, amelyeket a meccs után a facebookon lehetett olvasni a találkozóval kapcsolatban.


Pontosan emiatt érdekes ez a cikk, mert számomra riasztó jelenség, hogy a sportba belekeverjük a politikát a szükségesnél sokkal nagyobb mértékben.  Az ötvenes években  volt szokás - szurkolói részről  -  annyira átpolitizálni a sportot, mint ahogy azt napjainkban a meccsekre járók teszik. Irtózom ettől és kerülöm.


Amikor leülök meccset nézni, nem érdekel az aktuálpolitika. El tudom különíteni egymástól a kettőt. Ugyanúgy zavar a Fradi tulajdonosának szidása és a Puskás Akadémia alapítójának ekézése meccs közben, egész egyszerűen azért, mert én nem ezért ülök le a tévé elé. Sokkal jobban szeretem hallani a szurkolást. Hajrá X! Hajrá Y! Gipsz Jakab menjen az anyjába, mert nem jó helyre passzolta a labdát, egyebek…


De ha már ennyire belekényszerítik az embert, akkor azért hadd írjam le, hogy van egy álmom! Ha már mindenképpen át akarjuk politizálni a sportot, ahogy azok teszik, akik a PAFC kiesése kapcsán megtalálták a miniszterelnököt, akkor én úgy szeretnék megélni egy Inter-Milan kiesési rangadót, ami után a magyarországi Inter-drukkerek kibeszélik Silvio Berlusconit, a Milan tulajdonosát, aztán egy pohár sör mellett még az olasz belpolitikai helyzetet is kielemzik! Elvégre itthon odáig süllyedtünk, hogy a szurkolók átpolitizálják a magyar NB-I-es meccseket… Szégyen!

                                                                                               

 (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-05-01 13:48:10

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Újra indult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság népszerű előadás-sorozata, Duna-Dráva Nemzeti Park Klub.
Bővebben >>