. Ma Szabina napja van.
Vasárnap egy gyerekelőadással indul az évad
2021-09-18 20:44:45
Vasárnap egy gyerekelőadással indul az évad

Vasárnap egy gyerekelőadással indul az évad

Szokatlanul nehéz időszakot élt meg az elmúlt másfél esztendőben a Pécsi Harmadik Színház is, akárcsak az előadó-művészet többi képviselője.

Előző szezonjuk a vírushelyzet miatt kényszerűen félbeszakadt, 101 előadásuk maradt el, továbbá sem az ő határon túli turnéjuk, sem az általuk Pécsre hívott aradi produkció vendégjátéka nem valósulhatott meg. Most a zökkenőmentes évadkezdésben reménykednek, s abban, hogy sikeres új bemutatókkal, jelentős szériát megért előadásaik repertoáron tartásával és remek vendégprodukciók műsorra tűzésével várhatják közönségüket szeptembertől – a minőség és műfaji változatosság jegyében.

Magyar és világirodalmi klasszikus művek mellett idei kínálatukban kortárs ír dráma és mai off-Broadway musical is helyet kapott. E sokszínűségben vezérelvük továbbra is az értékközpontúság, s az, hogy a darabok által megrajzolják az emberi kapcsolatok ezernyi árnyalatát, bepillantást engedjenek a lélek útvesztőibe, így különleges vagy mindennapi sorsok felmutatásán keresztül jobban megismerjük a világot, amelyben élünk, s ezzel együtt önmagunkat is.

Szeptember 20-án kerül színre ismét a júniusban nagy sikerrel bemutatott Ájlávjú, ami Götz Attila első nagyszínházi rendezése. A világ megannyi színpadát meghódító off-Broadway musical Bókai Zoltán vezetésével élőzenei kísérettel szólal meg, s a mintegy 60 szerepét négy színész: Stubendek Katalin, Kusnyér Anna, P. Petőcz András és Götz Attila kelti életre.

A Pécsi Harmadik Színház évadkezdő műsorkínálatából a gyermekeknek szánt darabok sem hiányozhatnak. Nekik szól a legújabb, Tamás Éva Játéktárával közösen létrehozott, A sapikás gazdi című előadás, amik kitűnő vasárnap délelőtti elfoglaltságot ígér gyermekeknek és szüleinek egyaránt szeptember 19-én.

A teátrum a bérletárusítást is folytatja, az érdeklődők szeptember 30-ig vásárolhatják meg a négy előadásra  - Ájlávjú, Kurázsi mama és gyermekei, Eleven éjszaka, Nem élhetek muzsikaszó nélkül - jogosító, és más produkciókra - Adáshiba, A szent család, Oszlopos Simeon - kedvezményes jegyvásárlást biztosító bérleteket. (fotó: Komlós Attila)

Utoljára frissítve: 2021-09-18 20:46:32

További híreink
Mobillal az eltűnő víz nyomában
A globális éghajlatváltozás és a növekvő emberi vízfelhasználás miatt egyre több vízfolyás szárad ki.
2021-10-26 21:11:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Támogatják a tehetséget
Tíz középiskolás diák nyert el támogatást Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázatán.
2021-10-26 20:42:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dallamok eesszenciája
Az ünnepi programok zárásaként Pécsett október 23-án ünnepi hangversenyt tartanak a Kodály Központban Esszencia címmel.
2021-10-23 01:52:49, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában október 15-én tartják az Ö.K.Ö.R. - Ö.sszes K.ötelező R.öviden ő...
Bővebben >>