. Ma Béla napja van.
Vb-selejtező 2018: Andorra-Magyarország 1:0
2017-06-10 14:54:48
Vb-selejtező 2018: Andorra-Magyarország 1:0

Vb-selejtező 2018: Andorra-Magyarország 1:0

Idegenben folytatta világbajnoki selejtezős szereplését Andorra válogatottja ellen, a magyar labdarúgó válogatott.


Csapatunknak ez volt a nyári szünet előtti utolsó mérkőzése, legközelebb szeptemberben lépnek majd pályára. Addig is Andorra volt az ellenfél, rengeteg hiányzóval és legalább egy debütáló játékossal.  A győzelem kötelező lett volna a csoport leggyengébb csapata ellen!


A legutóbbi, márciusi meccshez képest a kezdőcsapatunk legalább négy helyen változott, de előbb lássuk az ellenfelet! Koldo Álvarez is változtatott a csapatán, a Budapesten lejátszott partihoz képest, a védelemben nincs ott García, az ő helyét Lima veszi át. Bekerült még az együttes kezdőjébe a középpályára Clemente, Rébes és Alexandre Martínez, tehát összesen 4 helyen változott az Andorrai kezdő a tavalyi találkozóhoz képest.


Ami a mieinket illeti, a magyar kezdő csapat négy helyen változott a tavaly novemberi összecsapáshoz képest,  Korhut, Guzmics, Gera és Szalai sem kezdett most Andorrán. Miképpen ugyanez a helyzet Kádár Tamással, aki ugyan elutazott a csapattal a meccsre, ám a sérülése nem gyógyult meg, így az utolsó pillanatban Bernd Storck úgy döntött, hogy a 19 éves Tóth Bencének ad lehetőséget a balhátvéd posztján. Bese Barnabás és Paulo Vinícius váltotta a korábban említett másik két hiányzót, Gera helyén Stieber Zoltán kezdett, elöl pedig a magyar gólkirály, Eppel Márton rohamozta az ellenfél kapuját. Elöljáróban ennyit az előzményekről, ezek után lássuk a mérkőzést és a kezdőcsapatokat!


Az andorrai kezdőcsapat: Gomes – Rubio, Llovera, Lima, San Nicolás – Vales, Rébes – Clemente, Pujol, Alexandre Martínez – Aláez Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Bese, Paulo Vinícius, Lang, Tóth Bence – Nagy Ádám, Kleinheisler – Dzsudzsák, Stieber, Gyurcsó – Eppel Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Játékvezető: Haralambosz Karogelopulosz (Görögország)
Nézőszám: 1500 fő


1. perc: Piros-kékben az andorrai csapat kezdi a meccset, a magyar válogatott tiszta fehérben játszik! A meglehetősen fura nevű görög bíró, Haralambosz Karogelopulosz vezeti az összecsapást!
6. perc: Hátulról Lima ível előre egy szabadrúgást, Clemente pedig kapásból a kapu fölé lő! Olyan nagyon nem volt veszélyes!
10. perc: Gyurcsó elvégez egy szabadrúgást balról, 18 méterre a kaputól, de fölé megy a labda!
12. perc: Dzsudzsák pazar jobboldali indításához sajnos nem tudott hozzáérni Eppel, az utolsó pillanatban jött Gomes és felszedte az ötösön!
20. perc: Cserélni kell sajnos! Stieber megsérült, Nagy Dominik érkezik a helyére! Hát… nem jó hír! Közben a csoport két másik meccse gól nélküli döntetlenre áll! A portugálok Lettországban szerepelnek, Svájc pedig Feröeren!
24. perc: Tóth baloldali beadása lecsúszik a feladó lábáról és a kapu tetején landol, centikkel elkerülve a kapufát! Azért Gomes ott volt, észnél volt!
26. perc: Elképesztő! Vezet Andorra! Elveszítünk egy labdát a középpályán, Rubio felhozza a jobboldalon, majd beadja, Rébes érkezik a másik oldalon és befejeli a kapuba a labdát! 1:0
29. perc: Aláez lerántja Viníciust, sárgát kap!
30. perc: Rákapcsolunk! Gxurcsó, Tóth, Eppel a labda útja, utóbbi pedig középről lő a tizenhatosról, óriásit véd Gomez! Közben sárgát kap Pujol, mert odakönyökölt Nagy Ádámnak!
33. perc: Dzsudzsák jobboldali szabadrúgását Vinícius fejeli Gomes kezébe! Ez is helyzet!
37. perc: San Nicolás sportágat vált, birkózik egyet Dzsudzsákkal egy sárga lapért cserébe!
45. perc: Bese kap sárga lapot miután lefejelte az egyik andorrait! És le is fújja az első félidőt a bíró!


Hát, hölgyeim és uraim! Ez eddig katasztrófa! A labdát javarészt birtokoljuk, de pontatlanok a passzok. Talált egy gólt Andorra, azóta jobbára időt húznak, szabálytalanságokkal tördelik a játékot! Valamit sürgősen ki kell találni, ha nem szeretne a csapat csúnyán megégni! Műfű ide vagy oda, ezt azért el kéne kerülni!


46. perc: Csere egyik oldalon sincs folytatjuk! Mi kezdjük a második félidőt! Egyelőre a világbajnokság messzebb van tőlünk, mint eddig bármikor!
50. perc: Ha így marad az eredmény, az a világ szégyene, és akkor már számolgatni sem kell!
56. perc: Dzsudzsák baloldali szöglete kijön a védőkről, nagy Ádám visszaadja, Dzsudzsák beviszi középre és a kapu mellé lő! Közben jön Balogh Norbert Lang Ádám helyére, ez a második cserénk!
60. perc: Eppel, Nagy Dominik és Balogh összjátéka után utóbbi lőtt kissé balról, erőtlen, véd a kapus!
63. perc: Bese és Nagy Dominik összjátékát követően lőtt Nagy jobbról, hatalmasat védett a kapus a jobb kapufánál! Ilyenekből kéne több, pontosabb!
67. perc: Cserél Andorra, Aláez helyére érkezik David Maneiro!
71. perc: Az utolsó cserelehetőséget is elhasználjuk! Gyurcsó Ádámot Sallai Roland váltja a pályán!
78. perc: Sallai keresztpasszát Dzsudzsák leveszi a baloldalon, majd éles szögből tüzel, Gomes véd óriásit megint!
82. perc: Cserél megint Andorra! Clemente befejezi, Riera áll be az utolsó 8 percre!
83. perc: Sallai jobboldali beadását rúgja középen a kapusba, aki még rá is vetődik!
88. perc: Az utolsó andorrai csere következik! Ayala áll be Pujol helyére! Nagyon érik az a szégyenteljes vereség! Borzalom!
95. perc: Vége! Rémálom, szégyen-gyalázat! Kikapott Andorrán a magyar labdarúgó válogatott!


Ezzel a vereséggel pedig végleg elszálltak azok az álmok, amelyek a világbajnokságra történő kijutásról szóltak! Erőlködött, meddőn próbálkozott a magyar válogatott, de Andorra beállt védekezni a talált gólja után, mi pedig, mint említettem, ezt a védekezést képtelenek voltunk áttörni! Kikaptunk tehát, erre a vb-selejtezőre is keresztet lehet vetni, hiszen Svájc is nyert Feröeren és a portugálok sem hibáztak Rigában! Összegzésképp elmondható, hogy kritikán aluli játékkal szenvedtünk vereséget, Andorra pedig ma története legnagyobb meccsét játszotta ellenünk! Szeptemberben folytatjuk, bár már sok értelme nem nagyon lesz!
 (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-06-10 14:58:08

További híreink
Három új gyorsasági szakasz
Október 13. és 15. között a rallyé a főszerep Pécsett és szerte Baranyában.
2017-10-13 18:35:11, Hírek, Sport Bővebben
VB-selejtező: Magyarország-Feröer szigetek 1:0
Utolsó fordulójához érkezett az európai zónában a jövő évi labdarúgó világbajnokság selejtező sorozata.
2017-10-11 10:58:22, Hírek, Sport Bővebben
Világbajnoki selejtező: Svájc –Magyarország 5:2
Ugyan magyar szempontból a világbajnokságra történő kijutással kapcsolatban minden eldőlt, mégsem nevezhetjük a Svájc-Magyarország világbajnoki selejtezőt tét nélkülinek.
2017-10-08 15:29:49, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Átadták a forgalomnak Bólyban az Ipari Parkba vezető elkerülő utat.
Bővebben >>