. Ma Béla napja van.
VB-selejtező: Magyarország-Andorra 4:0
2016-11-14 08:21:17
VB-selejtező: Magyarország-Andorra 4:0

VB-selejtező: Magyarország-Andorra 4:0

A világbajnoki selejtezőn  Andorrát fogadták a mieink, azt az Andorrát, mely válogatott a csoport utolsó helyén áll egy rúgott és kilenc kapott góllal.


 Tehát nem egy világverő csapatról beszélünk, már csak ezért is kötelező nyerni. Ennek érdekében Bernd Storck két helyen változtatott a lettek ellen kezdő csapaton, Kádár Tamás helyett Lang Ádám kezd a védelemben és Nikolics helyére Kleinheisler kerül vissza a középpályára. Az andorrai csapatról keveset tudunk, jelenleg a kétszázharmadik helyen rangsorolja őket a FIFA világranglistája. Szövetségi kapitányuk Koldo Álvarez, aki 46 éves és 1998-2009 között, 78 alkalommal védte a válogatott kapuját. Ismertebb játékosaik spanyol alsóbb osztályú csapatokban profiskodnak, vagy éppen Andorrán játszanak, mint amatőr, fél profi futballisták. Időközben megérkeztek a kezdőcsapatok, nézzük most ezeket!


A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Bese, Lang, Guzmics, Korhut – Nagy Ádám, Gera – Dzsudzsák, Kleinheisler, Gyurcsó – Szalai – Szövetségi kapitány: Bernd Storck


Az andorrai kezdőcsapat: Gomes – Rubio, García, Vales, Llovera, San Nicolás – Víctor Rodríguez, Vieira, Cristían Martínez – Pujol, Aláez Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Játékvezető: Hrisztosz Nikolaidesz (Ciprus)
Nézőszám: 22000 fő


1. perc: Piros-fehérben a mieink, Andorra kék-sárgában játszik, a ciprusi Hrisztosz Nikolaidesz élete első válogatott tétmeccsét indította el este hatkor! Nikolaidesz korábban csak egy barátságos válogatott meccset vezetett, négy évvel ezelőtt egy Ausztrália-Libanon találkozót!


10. perc: Helyzet még nincs viszont elmondom, hogy 20 éves története során Andorra még soha nem nyert idegenben meccset! Ne most szakadjon meg a sorozat!


15. perc: Ezt az ostobaságot! Hihetetlen! Kleinheisler sárgát kap szövegért, azért reklamált, mert kétszer is felrúgták Dzsudzsákot! Laci kihagyja a portugálok elleni meccset ezzel!


26. perc: Na, végre egy magyar helyzet! Dzsudzsák kap kiugratást a jobbszélen, a tizenhatos magasságában beadja középre, ahonnan Szalai lő a kapus kezébe 5 méterről!


28. perc: Kleinheisler ad be balról, Szalai háttal áll a kapunak, ezért visszateszi a labdát lövésre Korhutnak, de mellé lő a DVSC védője! Ébredezünk!


33. perc: Ott a vezetés! Ez az! Dzsudzsák meghúzza a jobbszélét a pályának, beadja, a kapus kivetődik, és Gera lábára üti, ő meg beteszi a labdát a kapu jobboldalába! Oszt csókolom! 1:0 ide!


39. perc: Gyurcsó végez el egy szögletet balról, megtalálja Szalai fejét, aki kapu fölé céloz! Andorra továbbra sincs a pályán!


43. perc: Már kettő közte! Dzsudzsák megint a jobbzélen vezeti a labdát, keményen beteszi középre, ahol Lang érkezik és megszerzi a második magyar gólt! 2:0 Csak beindulunk a végére!


45. perc: Vége az első félidőnek, nincs hosszabbítás!


Döcögősen indult ez a meccs, Kleinheisler eldöntötte, hogy nem akar játszani a portugálok ellen, aztán a lelkes, hajtós, de támadásban impotens andorrai válogatott elfáradt, mi meg szereztünk két gólt. Röviden összefoglalva ennyi történt az első félidőben, egyelőre elégedettek lehetünk! Én most jókedvű szünetet fogok tartani!


46. perc: Nincs csere! Folytatjuk a meccset, a magyar csapat már el is végezte a kezdőrúgást a második félidőben!


53. perc: Az andorrai tizenhatos előtt zajlik a játék, Gyurcsó kap forintos lasztit Gerától, majd közvetlen közelről, balról lő a kapusba a magyar középpályás!


58. perc: Kleinheisler labdát kap a jobboldalon, megtolja befelé és 16-ról rászúrja, Gomes véd óriásit, aztán Korhut lő az égbe!


67. perc: Most Korhut kap labdát a baloldalon, a beadást a jobbon Gera töri kapu mellé! Cserél Andorra! Cristían Martínez helyére Alex Martínez érkezik! Gera a végén belebotlott a labdába, csak ezen múlott a gól!


73. perc: Ott a harmadik! Gera szerez meg támadásban egy középtől kifejelt labdát, majd visszapöcköli Gyurcsó elé, aki meg a kapu jobboldalába tüzel! Közben cserélünk! Kleinheisler idénre befejezte, Stieber Zoltán váltja!


76. perc: Stieber és Dzsudzsák összjátéka után jobbról célozza meg a kaput Dzsudzsák, de mellé lő!


79. perc: Cserél a magyar válogatott! Gyurcsó Ádám helyén Németh Krisztián folytatja!


84. perc: Cserélünk! Gera is befejezi mára! Böde áll be, hat percet kap! Böde és Szalai támad elöl a végén!


88. perc: Andorra is cserél! Pujol helyére Juli Sánchez érkezik!


89. perc: Négy ide! Stieber szerez labdát a baloldalon, egy rossz beadást szed össze, majd beteszi az alapvonalról, középen meg Szalai betessékeli a labdát a hálóba! Egyszerű, de nagyszerű! 4:0


92. perc: Vége van! Győzelemmel fejezi be az idei esztendőt a magyar labdarúgó válogatott, már ami a tétmérkőzéseket illeti!
Szenzációs éve volt az idei a magyar labdarúgásnak, hiszen 1972 júniusa után ismételten megmutathattuk magunkat Európa bajnokságon.

 

És bár rosszul kezdtük a világbajnoki selejtezőt, sikerült pozitív élményekkel zárni és úgy menni téli szünetre, hogy a csapat még versenyben van a világbajnoki részvételért! A mai meccsről röviden annyit mondanék, hogy csak egy csapat volt a pályán, ez pedig a magyar volt, amely a közönséget búcsúzóul maximálisan kiszolgálta. Folytatás következik Portugáliában 2017. március 25-én.
 (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-11-14 08:25:36

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>