VB-selejtező: Magyarország-Feröer szigetek 1:0 - Pécsi Hírhatár
. Ma Marcell napja van.
VB-selejtező: Magyarország-Feröer szigetek 1:0
2017-10-11 10:58:22
VB-selejtező:  Magyarország-Feröer szigetek 1:0

VB-selejtező: Magyarország-Feröer szigetek 1:0

A jövő évi labdarúgó világbajnokság selejtező sorozata utolsó fordulójához érkezett az európai zónában.


A magyar labdarúgó válogatott hazai pályán fogadta a Feröer szigetek csapatát. Mivel az előző, Svájc elleni mérkőzésünk magyar szempontból botrányosra sikeredett, ugyanaz a helyzet állt elő, mint szeptemberben, amikor a lettek ellen kellett a csapatnak a becsületéért játszania egy Andorrán elszenvedett kínos vereség után.


Két dolgot így felvezetésképpen meg kell jegyeznünk! Egyrészt a Bernd Storck irányította magyar válogatott tavaly június óta semmit nem fejlődött, másrészt a mesternek szegény ember vízzel főz alapon kellett összeraknia a csapatát. Ebből az következik, hogy a magyar felnőtt válogatottnak gyakorlatilag alig van utánpótlása, aki mégis rendelkezésre álló minőségi játékos, abból hiányzik a nemzetközi tapasztalat és az első lejátszott meccs tekintetében 10 évvel le van maradva az európai elittől.


Eme szomorú tény tudatában elemezzük kicsit a két mérkőző fél kezdőcsapatát! A mieinknél Bernd Storck öt helyen változtatott a kezdőcsapaton a szombati meccshez képest! Bese Barnabás sérülése miatt a Paks védőjét, Szabó Jánost hívta be a keretbe a kapitány úr, az újonc máris a kezdőben találta magát. A középpályára visszatér eltiltásából Dzsudzsák Balázs, valamint ismét kezd Stieber Zoltán. Ők Elek Ákost és Varga Rolandot váltják, csatár posztján pedig ezúttal Eppel Márton váltja a Svájcban gyengén játszó Lovrencsics Gergőt.


Az ellenfél a tavaly szeptemberi első összecsapáshoz képest legalább öt helyen változtatott a kezdőcsapatán. Az akkori randevún játszók közül ma is a kezdőben szerepel a kapus Nielsen, a védő Gregersen és Davidsen, a középpályás Benjaminsen és Vatnhamar, valamint ezúttal is Jönsen és Edmundsson próbálja veszélyeztetni a magyar kaput, rajtuk kívül Faerö került még a feröeri csatársorba. Vagyis Lars Olsen csupán négy helyen nyúlt bele a tavalyi kezdőjébe. Ami tehát a mai napot illeti, még egyszer szögezzük le, hogy a magyar labdarúgó válogatott azon kell, hogy dolgozzon, hogy az előző fordulóban mutatott játéka miatt elvesztett becsületét valahogy visszaszerezze. Ez csak akkor sikerülhet, ha zárásként a Groupama Arénában alaposan megszórja a feröeri válogatottat.


Lássuk, mindez hogyan sikerül!
A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó – Stieber, Nagy, Pátkai, Dzsudzsák – Eppel, Ugrai Szövetségi kapitány: Bernd Storck
A feröeri kezdőcsapat: Nielsen – Naes, Gregersen, Baldvinsson, Jónsson – Vatnhamar, Sörensen, Benjaminsen, Edmundsson – Jönsen, Faerö Szövetségi kapitány: Lars Olsen
Játékvezető: Roi Reinshreiber (Izrael)


1. perc: A piros mezben, fehér nadrágban játszó magyar csapat kezdi ezt a meccset, az ellenfél fehér mezben és kék nadrágban focizik. Az izraeli Roi Reinshreiber a játékvezető!
5. perc: Dzsudzsák kap labdát a jobboldalon, tol néhányat rajta befelé, majd ellövi, éppen csak kapu mellé. A bal alsót célozta!
14. perc: Sörensen kap labdát a bal szélen, átveszi, kapura fordul, még egy tol rajta befelé és tüzel! Gulácsinak védenie kell! Majdnem olyan az akció, mint Dzsudzsáké a túloldalon!
22. perc: Pátkai megpróbálta! Elé kerül Gregersen kifejelt labdája, ő pedig kapásból kapura küldi, mellé megy! Valamivel legalább próbálkozunk!
30. perc: Majdnem! Dzsudzsák jobboldali szögletét középen Eppel fejeli kapu fölé! Bár Balázs mutatja a szögletet, az izraeli sípmester másképp dönt, hajthatatlan!
32. perc: Stiebert rúgják fel a tizenhatos előterében, szabadrúgás! Dzsudzsák elvégzi, a kapus kiüti! Védenie kellett Nielsennek!
45. perc: Dzsudzsák jobboldali beadása érkezik középre, Kádár fejel, de erőtlenül, Nielsen könnyedén véd!
45. perc: Vége az első félidőnek! Egy percet hosszabbított a bíró!


Két szerény képességű csapat játszik ma egymással, magyar mezőnyfölénnyel, kevés helyzettel. Érdekesség, hogy ha a csapatunk legalább négy góllal verné ezt a feröeri együttest, akkor a Nemzetek Ligája sorsolásánál a B-divízióba kerülhetnénk január 24-én. De hát elnézve ezt a félidőt, kissé messze vagyunk ettől! Szünet következik!


46. perc: Cserél a magyar válogatott a szünetben! Eppel Márton helyére érkezik Böde Dániel! A vendégek kezdik a második félidőt!
49. perc: Dzsudzsák baloldali szöglete a jobboldalon érkező Szabó elé kerül, aki ismétel, középen Ugrai fejel kapu fölé!
57. perc: Dobnak a vendégek, Sörensen húzza az időt, amiért meg kihúzza a spori zsebéből a sárgát! Közben már Fiola megy a jobboldalon, beadására érkezik Böde, elfejeli a labdát, amit a gólvonalról vágnak ki!
58. perc: Három passzból Dzsudzsák elé kerül a labda a pálya közepén, jó 30-ról küldi a bal felső mellé!
62. perc: Baldvinsson felrúgja Stiebert, ez is sárga lap! Teljesen jogos, Baldvinsson revansot vett egy cselért!
66. perc: Egy-egy csere mindkét oldalon! Benjaminsen helyére érkezik a feröeri csapatba Hansson, valamint nálunk Stieber Zoltánt váltja nagy Dániel, az Újpest játékosa!
73. perc: Cserél Feröer! Sörensen hagyja el a pályát, Bartalsstovu érkezik a helyére! Ez volt a második feröeri csere!
77. perc: Nagy a kavarodás a magyar tizenhatoson belül egy szöglet után, végül balra kerül a labda Bartalsstovu elé, aki megtolja befelé és rálövi, centikkel megy fölé!
78. perc: A másik oldalon Dzsudzsák végez el egy szögletet balról, Böde fejel középen, óriásit véd Nielsen!
81. perc: Na, végre! Vezetünk! Dzsudzsák most jobbról végzi el a szögletet, középen a védő csúsztatja meg, így kerül Böde elé a laszti, ő meg először a kapusba lő, másodszorra azonban már bepöcköli! 1:0!
86. perc: Röppen a sárga a feröeri Jönsennek, mert felrúgta Nagy Dánielt! Teljesen jogos, amúgy ha nem teszi ezt meg Jönsen, akkor ki lehetett volna ugratni Dzsudzsákot!
88. perc: Utolsó feröeri csere következik! Faerö ma nem csinált semmit, Olsen érkezik a helyére, hátha ő tud valamit cselekedni!
89. perc: Cserél még egyet Bernd Storck is! Ugrai Rolandot a druszája, Sallai Roland váltja a pályán! Három percet hosszabbít a bíró!
92. perc: Nagy Ádám búcsúzóul még elrúgja Edmundsson lábát, megkapja a sárga lapot, nem foglalkozik vele!
93. perc: Vége a mérkőzésnek! Magyar mezőnyfölény mellett soványka egy gólos győzelem Feröer ellen hazai pályán!


Utolsó világbajnoki selejtezőjén a magyar labdarúgó válogatott tehát nem szép játékkal, de győzelemmel búcsúzik a közönségtől! Legközelebb a csapat jövő ősszel lép pályára tétmeccsen, addig biztosan csak azt tudni, hogy novemberben két barátságos mérkőzést játszik a válogatott Luxemburggal és Costa Ricával. Az is biztos, hogy az új versenysorozat, a Nemzetek Ligája küzdelemsorozatának C-divíziójába kerülünk majd. Január 24-én sorsolják a négy (A,B,C,D) divízió csoportbeosztásait. Tét szempontjából tehát a válogatott befejezte az idei szereplését.


Ami a csoport másik két meccsét illeti, a csoport rangadóját a portugálok nyerték Svájc ellen 2:0-ra így egyenes ágon kijutottak a VB-re, míg a svájciak pótselejtezőt játszanak. Lettország pedig Andorrát verte 4:0-ra, a lettek zárnak a csoport ötödik helyén, Andorra utolsó.

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-10-11 11:01:17

További híreink
Visszavonul az aktív versenyzéstől Czukor Zoltán
Gyaloglónappal búcsúzott az aktív versenyzéstől a komlói olimpikon, Czukor Zoltán.
2018-08-12 14:45:25, Hírek, Sport Bővebben
Az utolsó meccs - a franciák a világbajnokok
Labdarúgó Világbajnokság: Franciaország-Horvátország 4-2
2018-07-15 21:35:41, Hírek, Sport Bővebben
A jobb és kombinatívabb játék bronzot ért
Labdarúgó Világbajnokság: Belgium-Anglia 2-0
2018-07-14 22:12:42, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Két nyári egyetem is zajlik kínai hallgatók számára a Pécsi Tudományegyetemen.
Bővebben >>