. Ma Sára napja van.
VB-selejtező: Magyarország-Feröer szigetek 1:0
2017-10-11 10:58:22
VB-selejtező:  Magyarország-Feröer szigetek 1:0

VB-selejtező: Magyarország-Feröer szigetek 1:0

A jövő évi labdarúgó világbajnokság selejtező sorozata utolsó fordulójához érkezett az európai zónában.


A magyar labdarúgó válogatott hazai pályán fogadta a Feröer szigetek csapatát. Mivel az előző, Svájc elleni mérkőzésünk magyar szempontból botrányosra sikeredett, ugyanaz a helyzet állt elő, mint szeptemberben, amikor a lettek ellen kellett a csapatnak a becsületéért játszania egy Andorrán elszenvedett kínos vereség után.


Két dolgot így felvezetésképpen meg kell jegyeznünk! Egyrészt a Bernd Storck irányította magyar válogatott tavaly június óta semmit nem fejlődött, másrészt a mesternek szegény ember vízzel főz alapon kellett összeraknia a csapatát. Ebből az következik, hogy a magyar felnőtt válogatottnak gyakorlatilag alig van utánpótlása, aki mégis rendelkezésre álló minőségi játékos, abból hiányzik a nemzetközi tapasztalat és az első lejátszott meccs tekintetében 10 évvel le van maradva az európai elittől.


Eme szomorú tény tudatában elemezzük kicsit a két mérkőző fél kezdőcsapatát! A mieinknél Bernd Storck öt helyen változtatott a kezdőcsapaton a szombati meccshez képest! Bese Barnabás sérülése miatt a Paks védőjét, Szabó Jánost hívta be a keretbe a kapitány úr, az újonc máris a kezdőben találta magát. A középpályára visszatér eltiltásából Dzsudzsák Balázs, valamint ismét kezd Stieber Zoltán. Ők Elek Ákost és Varga Rolandot váltják, csatár posztján pedig ezúttal Eppel Márton váltja a Svájcban gyengén játszó Lovrencsics Gergőt.


Az ellenfél a tavaly szeptemberi első összecsapáshoz képest legalább öt helyen változtatott a kezdőcsapatán. Az akkori randevún játszók közül ma is a kezdőben szerepel a kapus Nielsen, a védő Gregersen és Davidsen, a középpályás Benjaminsen és Vatnhamar, valamint ezúttal is Jönsen és Edmundsson próbálja veszélyeztetni a magyar kaput, rajtuk kívül Faerö került még a feröeri csatársorba. Vagyis Lars Olsen csupán négy helyen nyúlt bele a tavalyi kezdőjébe. Ami tehát a mai napot illeti, még egyszer szögezzük le, hogy a magyar labdarúgó válogatott azon kell, hogy dolgozzon, hogy az előző fordulóban mutatott játéka miatt elvesztett becsületét valahogy visszaszerezze. Ez csak akkor sikerülhet, ha zárásként a Groupama Arénában alaposan megszórja a feröeri válogatottat.


Lássuk, mindez hogyan sikerül!
A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó – Stieber, Nagy, Pátkai, Dzsudzsák – Eppel, Ugrai Szövetségi kapitány: Bernd Storck
A feröeri kezdőcsapat: Nielsen – Naes, Gregersen, Baldvinsson, Jónsson – Vatnhamar, Sörensen, Benjaminsen, Edmundsson – Jönsen, Faerö Szövetségi kapitány: Lars Olsen
Játékvezető: Roi Reinshreiber (Izrael)


1. perc: A piros mezben, fehér nadrágban játszó magyar csapat kezdi ezt a meccset, az ellenfél fehér mezben és kék nadrágban focizik. Az izraeli Roi Reinshreiber a játékvezető!
5. perc: Dzsudzsák kap labdát a jobboldalon, tol néhányat rajta befelé, majd ellövi, éppen csak kapu mellé. A bal alsót célozta!
14. perc: Sörensen kap labdát a bal szélen, átveszi, kapura fordul, még egy tol rajta befelé és tüzel! Gulácsinak védenie kell! Majdnem olyan az akció, mint Dzsudzsáké a túloldalon!
22. perc: Pátkai megpróbálta! Elé kerül Gregersen kifejelt labdája, ő pedig kapásból kapura küldi, mellé megy! Valamivel legalább próbálkozunk!
30. perc: Majdnem! Dzsudzsák jobboldali szögletét középen Eppel fejeli kapu fölé! Bár Balázs mutatja a szögletet, az izraeli sípmester másképp dönt, hajthatatlan!
32. perc: Stiebert rúgják fel a tizenhatos előterében, szabadrúgás! Dzsudzsák elvégzi, a kapus kiüti! Védenie kellett Nielsennek!
45. perc: Dzsudzsák jobboldali beadása érkezik középre, Kádár fejel, de erőtlenül, Nielsen könnyedén véd!
45. perc: Vége az első félidőnek! Egy percet hosszabbított a bíró!


Két szerény képességű csapat játszik ma egymással, magyar mezőnyfölénnyel, kevés helyzettel. Érdekesség, hogy ha a csapatunk legalább négy góllal verné ezt a feröeri együttest, akkor a Nemzetek Ligája sorsolásánál a B-divízióba kerülhetnénk január 24-én. De hát elnézve ezt a félidőt, kissé messze vagyunk ettől! Szünet következik!


46. perc: Cserél a magyar válogatott a szünetben! Eppel Márton helyére érkezik Böde Dániel! A vendégek kezdik a második félidőt!
49. perc: Dzsudzsák baloldali szöglete a jobboldalon érkező Szabó elé kerül, aki ismétel, középen Ugrai fejel kapu fölé!
57. perc: Dobnak a vendégek, Sörensen húzza az időt, amiért meg kihúzza a spori zsebéből a sárgát! Közben már Fiola megy a jobboldalon, beadására érkezik Böde, elfejeli a labdát, amit a gólvonalról vágnak ki!
58. perc: Három passzból Dzsudzsák elé kerül a labda a pálya közepén, jó 30-ról küldi a bal felső mellé!
62. perc: Baldvinsson felrúgja Stiebert, ez is sárga lap! Teljesen jogos, Baldvinsson revansot vett egy cselért!
66. perc: Egy-egy csere mindkét oldalon! Benjaminsen helyére érkezik a feröeri csapatba Hansson, valamint nálunk Stieber Zoltánt váltja nagy Dániel, az Újpest játékosa!
73. perc: Cserél Feröer! Sörensen hagyja el a pályát, Bartalsstovu érkezik a helyére! Ez volt a második feröeri csere!
77. perc: Nagy a kavarodás a magyar tizenhatoson belül egy szöglet után, végül balra kerül a labda Bartalsstovu elé, aki megtolja befelé és rálövi, centikkel megy fölé!
78. perc: A másik oldalon Dzsudzsák végez el egy szögletet balról, Böde fejel középen, óriásit véd Nielsen!
81. perc: Na, végre! Vezetünk! Dzsudzsák most jobbról végzi el a szögletet, középen a védő csúsztatja meg, így kerül Böde elé a laszti, ő meg először a kapusba lő, másodszorra azonban már bepöcköli! 1:0!
86. perc: Röppen a sárga a feröeri Jönsennek, mert felrúgta Nagy Dánielt! Teljesen jogos, amúgy ha nem teszi ezt meg Jönsen, akkor ki lehetett volna ugratni Dzsudzsákot!
88. perc: Utolsó feröeri csere következik! Faerö ma nem csinált semmit, Olsen érkezik a helyére, hátha ő tud valamit cselekedni!
89. perc: Cserél még egyet Bernd Storck is! Ugrai Rolandot a druszája, Sallai Roland váltja a pályán! Három percet hosszabbít a bíró!
92. perc: Nagy Ádám búcsúzóul még elrúgja Edmundsson lábát, megkapja a sárga lapot, nem foglalkozik vele!
93. perc: Vége a mérkőzésnek! Magyar mezőnyfölény mellett soványka egy gólos győzelem Feröer ellen hazai pályán!


Utolsó világbajnoki selejtezőjén a magyar labdarúgó válogatott tehát nem szép játékkal, de győzelemmel búcsúzik a közönségtől! Legközelebb a csapat jövő ősszel lép pályára tétmeccsen, addig biztosan csak azt tudni, hogy novemberben két barátságos mérkőzést játszik a válogatott Luxemburggal és Costa Ricával. Az is biztos, hogy az új versenysorozat, a Nemzetek Ligája küzdelemsorozatának C-divíziójába kerülünk majd. Január 24-én sorsolják a négy (A,B,C,D) divízió csoportbeosztásait. Tét szempontjából tehát a válogatott befejezte az idei szereplését.


Ami a csoport másik két meccsét illeti, a csoport rangadóját a portugálok nyerték Svájc ellen 2:0-ra így egyenes ágon kijutottak a VB-re, míg a svájciak pótselejtezőt játszanak. Lettország pedig Andorrát verte 4:0-ra, a lettek zárnak a csoport ötödik helyén, Andorra utolsó.

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-10-11 11:01:17

További híreink
Mecsek-rali MARB betétfutammal, változó helyszínekkel
Új vagy részben új gyorsasági szakaszok, új rajt- és célceremónia-helyszín, egy különleges amatőr rali (MARB)-betétfutam – ezekkel a különlegességekkel kerül ismét főszer...
2018-10-10 03:00:19, Hírek, Sport Bővebben
Rekortán sportpálya épül Szilvásban
Vadonatúj, rekortánborítású pályával gazdagodik a szilvási sportpark Komlón.
2018-09-26 01:43:20, Hírek, Sport Bővebben
Visszavonul az aktív versenyzéstől Czukor Zoltán
Gyaloglónappal búcsúzott az aktív versenyzéstől a komlói olimpikon, Czukor Zoltán.
2018-08-12 14:45:25, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A pécsi Honvéd téri játszóteret a Hauni Gépgyár önkéntesei újították fel.
Bővebben >>