. Ma Auguszta napja van.
Védelem 300 millió gyermeknek
2020-06-07 20:46:09
 Védelem 300 millió gyermeknek

Védelem 300 millió gyermeknek

A 2021–2025 közötti időszakra az Európai Bizottság 300 millió eurót ajánl fel az Oltóanyag- és Védőoltási Világszövetség (GAVI) számára.

Az adomány világszerte 300 millió gyermek immunizálását, valamint oltóanyagkészletek finanszírozását szolgálja a fertőző betegségek kitörése elleni védelem érdekében. A GAVI szervezésében a mai napon tartott Védőoltásügyi Világkonferencia jelentős mérföldkő a világ legsérülékenyebb helyzetű országai egészségügyi rendszereinek és immunizációs kapacitásainak megerősítése szempontjából. Ez alapvető fontosságú a koronavírussal kapcsolatos globális válasz célkitűzéseinek eléréséhez.

A koronavírusra való reagálást célzó május 4-i csúcstalálkozón – amelynek az Európai  Bizottság volt az egyik házigazdája – több mint 1,5 milliárd euró összeget ajánlottak fel az Oltóanyag- és Védőoltási Világszövetség (GAVI) számára, ezen belül 488 millió eurót a koronavírus elleni oltóanyag bevezetésére, amint az rendelkezésre áll.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, a védőoltások csakis akkor képesek életeket menteni, ha mindenki, akinek szüksége van rájuk, hozzá is férhet azokhoz, különös tekintettel a világ legkiszolgáltatottabb helyzetű közösségeire és régióira. Pontosan ezért olyan fontos az Oltóanyag- és Védőoltási Világszövetség, vagyis a GAVI munkája. Eszközöket biztosít a fejlődő országok számára ahhoz, hogy erősebb egészségügyi rendszereket és immunizációs programokat építsenek ki, és így biztonságosabbá tegyék a világot. Az Európai Bizottság ezt nagyon fontosnak tartja, ezért is támogatja a GAVI-t ebben a meghatározó jelentőségű törekvésében, amivel elősegíti a mostani világjárvány leküzdését és elkerülését egy újabbnak.

 Mindehhez Jutta Urpilainen, a nemzetközi partnerségekért felelős biztos a következőket tette hozzá, az immunizációs rendszerek kiépítése alapvető részét képezi annak a munkának, amelyet az EU a partnerországokkal és a GAVI-val az egészségügyi rendszerek megerősítése érdekében végez. Ez minden eddiginél fontosabb lesz a Covid19-válságból való kilábalás során. A gyermekek alapvető egészségügyi ellátáshoz – különösen a hatékony és biztonságos védőoltásokhoz – való hozzáférésének javítása kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy 2000 és 2017 között világszinten csaknem a felére csökkenjen a gyermekhalandóság. Az elkövetkező öt év kollektív sikerének kulcsa annak biztosítása lesz, hogy még több veszélyeztetett gyermek jusson hozzá a védőoltásokhoz.

Utoljára frissítve: 2020-06-07 20:49:07

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a...
Bővebben >>