. Ma Gedeon napja van.
Vendégprofesszorok a szemészeti klinikán
2022-05-30 20:35:29
Vendégprofesszorok a szemészeti klinikán

Vendégprofesszorok a szemészeti klinikán

Két világhírű vendégprofesszor, az Arizonai Egyetem szemész professzora, Michael W. Belin, valamint a Pécsi Tudományegyetem és az Alabamai Egyetem professzora  Kuhn Ferenc  előadást hallgathatták meg az érdeklődők a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új épületszárnyában.


A szaruhártya betegségek diagnosztikájának és kezelésének nemzetközi szinten elismert szakembere dr. Michael W. Belin. A nevéhez fűződik a cornea tomográfia megalkotása, alkalmazásának bevezetése a szemészeti szűrésben és diagnosztikában. Pécsre a PTE Klinikai Központ (KK) Szemészeti Klinikáján tett látogatásának célja, hogy a regionális szakorvosképzés keretében  bemutassa  a szaruhártya varrási technikákat  és  az elülső szegmentum rekonstrukciós lehetőségeit, valamint a Skill Laborban a szemész szakorvosok és rezidensek számára varrási kurzust vezessen. Ezen kívül a  Szemészeti Klinika szakorvosait a szaruhártya átültetés hagyományos és modern technikáira Látogatásának további célja egy hosszabb távú tudományos-oktatási együttműködés kialakítása, kollaboráció építése a University of Arizona és a Pécsi Tudományegyetem között.

Az Arizonai Egyetem szemész professzora, a Cornea Társaság korábbi elnöke és az “International Development” korábbi alelnöke dr. Michael W. Belin. Az amerikai Cornea bank  elnökségének és tanácsának tagja volt. Az American Academy of Ophthalmology (AAO) “Honor Award” korábbi nyertese,  az Academy Service Award, az Achievement Award (2x) és az AAO Life Time Achievement Award birtokosa. Több mint 200 közleményt publikált és több mint 250 tudományos előadást tartott hazai és nemzetközi kongresszusokon.

Hét országban végez vitreoretinális műtéteket prof. Kuhn Ferenc és nevéhez fűződik a szemészeti trauma regiszter kialakítása (Birmingham Eye Trauma Terminology (BETT).Professzora  a Pécsi Tudományegyetemnek és az Alabamai Egyetemnek (Birmingham, USA), továbbá a Hallei Egyetem (Németország), Maimonides Egyetem (Buenos Aires, Argentina) vendég professzora. Munkájának elismerésére díjat alapított – Kuhn award - az Amerikai Szemsebészeti Társaság 2021-ben, amit elsőként neki ítéltek oda Hat könyv, 164 könyvfejezet és 165 közlemény fűződik nevéhez, és több mint 1951 tudományos előadást tartott hazai és nemzetközi kongresszusokon. A járványhelyzet ellenére számos alkalommal járt Pécsen, kereste fel  a PTE Klinikai Központ Szemészeti Klinikáját, ahol  újabb és újabb műtéti technikákra tanította a szakorvosokat.

Utoljára frissítve: 2022-05-30 20:36:38

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Újra indult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság népszerű előadás-sorozata, Duna-Dráva Nemzeti Park Klub.
Bővebben >>