. Ma Ervin napja van.
Vereséggel kezdett a címvédő
2018-06-17 19:36:36
Vereséggel kezdett a címvédő

Vereséggel kezdett a címvédő

A negyedik versenynap második mérkőzésével, a Németország-Mexikó csatával folytatjuk a tudósításfolyamot.


A címvédő is bemutatkozik ezen  a meccsen. Abban már lassan nincsen semmi meglepő – csak mi magyarok döbbenünk meg, akik 32 éve nem jutottak ki világbajnokságra – ha egy német válogatott 17 éve veretlen a világbajnoki selejtezőben. Annál inkább meglepő és szomorú, hogy a német válogatott életében mintha egyre inkább megjelenne a politika, ami  arra törekszik, hogy megzavarja a felkészülésüket. Anélkül, hogy politikai folyamatokat elemeznék, csak egy példát emelek ki; a napokban Ilkay Gündogan autójának szélvédőjét verték be ismeretlenek, majd a tett helyszínén politikai tartalmú üzenetet hagytak. A német sajtó szerint az incidenst az váltotta ki, hogy Gündogan a saját, német válogatottban viselt mezének egy példányát Recep Tayyip Erdogan török elnöknek adta ajándékba, amit a sajtó meg is örökített. Az a szerencse, hogy a fent említett akcióktól a német csapat függetleníteni tudja magát és csak a futballra tudnak koncentrálni. Mexikóval kezdenek tehát, akiknél hasonló botrányok nem zavarták a felkészülést, sőt, négy év alatt még csak edzőt sem váltottak!


Juan Carlos Osorio feladata csupán annyi volt, hogy a mexikói gépezet elöregedett alkatrészeit újakra cserélje, vagyis visszavonulók helyére kellett új embereket a válogatottba hívni. Velük is sikerült kiharcolni, hogy ma itt lehessenek és megpróbálhassák megállítani ezt a félelmetes német csapatot kezdésként. Ami biztos, hogy ez a mexikói csapat nagyságrendekkel erősebb, mint a németek selejtezős ellenfelei, úgyhogy személy szerint német szempontból sokkal nehezebb meccsre számítok, mint az elmúlt szűk két évben bármikor!


A német kezdőcsapat: Neuer – Kimmich, Jérome Boateng, Hummels, Plattenhardt – Khedira, Kroos – Müller, Mesut Özil, Draxler – Werner Szövetségi kapitány: Joachim Löw
A mexikói kezdőcsapat: Ochoa – Moreno, Ayala, Gallardo, Salcido – Herrera, Guardado, Layún – Lozano, Vela, Javier Hernández Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio
Játékvezető: Alireza Fagani (Irán)
Nézőszám: 78011 fő


1. perc: Sötétzöld-fehér színösszeállításban focizik majd Mexikó, ők kezdik a találkozót. A németek hagyományos fehér-fekete szerelésükben játszanak. Az iráni Alireza Fagani dirigálja a meccset!
2. perc: ÓRIÁSI ZICCER RÖGTÖN AZ ELEJÉN!!! Vela, Hernández, Lozano a labda útja a jobboldalon, végül utóbbi tüzel hat méterről, az érkező Boateng lábáról megy fölé!
7. perc: Nagy kavarodás után kerül Hummels elé a labda, aki középről, körülbelül 20 méterről feladja a labdát Ochoának!
11. perc: NEUER!!! 4 meccset játszott csak ebben a szezonban a Bayern Münchenben, de máris meg kell fognia Herrera lövését középről! Lozanótól, balról kapta Herrera! Annak ellenére kezd Neuer a kapuban, hogy gyakorlatilag egész évben sérült volt!
14. perc: Layún szabadrúgása középen Hernándezt kereste de Morenót találta, aki Neuer kezébe fejel!
16: perc: MAJDNEM ÖNGÓL! Ayala és Salcido kis híján összehozzák középen a saját térfelükön! Ehhez annyi kellett, hogy Kimmich jobbról beadja! Centikkel kerülte el a bal alsót!
22. perc: Draxler vált Kroos-szal miután Mexikó eladja a labdát, majd Kroos tűzi rá 17-ről, Ochoa biztosan fogja!
35. perc: Vezet Mexikó! Lozano! Zseniális kontrát vezet a mexikói csapat! Előbb kiteszi a pálya közepéről balra Hernándeznek, majd száguld a kapu felé, visszakapja tőle a jobboldalon, kicselez egy védőt és a jobb alsóba vágja! 1:0!
38. perc: LÉÉÉÉÉÉC! Kroos veszélyes helyről, kissé jobbra a kaputól végez el egy szabadrúgást, ami Ochoa tol a lécre! Majdnem itt a válasz!
39. perc: Moreno húzza az időt kicsit korán, de azért a játékvezető is észreveszi és ő is húzza! Ki a sárgalapot a zsebéből! Ennyi!
45. perc: Egy percet hosszabbít Fagani, majd lefújja az első félidőt!


Méghozzá a világbajnokság eddigi legjobb első félidejét, amelyben láttunk egy mexikói gólt, emellett számtalan helyzetet mindkét oldalról! A sejtésem, amely szerint nem lesz ez egy egyszerű meccs a németeknek, beigazolódott, hiszen hátrányba kerültek, tehát most Joachim Löw vakarhatja a fejét az öltözőben. Mexikó a góljával nagyon jó helyzetbe hozta magát, azonban nem nyugodhat még meg, mert ez a német csapat bármire képes.


46. perc: Egyik csapat sem cserél! Folytatjuk a második félidővel, amit a németek kezdenek!
55. perc: Lehet, hogy Mexikó az izlandi receptet követi azzal a különbséggel, hogy támadással is próbálkozik! Amikor védekeznek, beparkolják a buszt a kapujuk elé!
58. perc: Cserél Mexikó! Velát hívja le a kapitány, Edson Álvarezt küldi a helyére!
60. perc: A németek is cserélnek! Khedirát váltja Marco Reus a pályán! Támadni kell a németeknek!
65. perc: Boateng jobboldali beadása Kimmichet találja meg, az ollózás centikkel kerüli el a kaput!
67. perc: Mexikó cserél! Lozano elfáradt, őt hozza le Osorio. Raúl Jiménez érkezik! Ő lesz a friss erő!
73. perc: Az utolsó mexikói csere következik! Guardado hagyja el a pályát, Rafael Márquez váltja, a Barcelona korábbi védője!
76. perc: Kroos kap labdát a tizenhatos előtt, kissé jobbra a kaputól, gondol egyet és rádurrantja, két méterrel mellé megy! Ochoa a biztonság kedvéért vetődött!
78. perc: Márquez szerez labdát a saját térfelén, kiugratja középen Layúnt, aki végül 25-ről lő kapu fölé!
79. perc: Cserélnek a németek! Védőt hoz le Joachim Löw! Plattenhardtot váltja Mario Gomez a csatár!
83. perc: Müller földre viszi Herrerát, kap egy sárgát a mutatványért, hiába könyörög az ellenkezőjéért
85. perc: Hummels is besárgul, ehhez az kellett, hogy a földbe dolgozza Gallardót!
87. perc: Megsérült Timo Werner, cserélni kell! Julian Brandt száll be az utolsó néhány percre!
89. perc: KAPUFA!!! Brandt egy óriási kavarodás után lő balról úgy, hogy Ochoa kint van a kapujából, eltalálja a bal kapufát! Három perc lesz a ráadás!
93. perc: Vége a mérkőzésnek! 2014 után 2018-ban is vereséggel kezdi az aktuális labdarúgó világbajnokságot a címvédő!


És ezzel borzasztó nehéz helyzetbe kerül, hiszen Mexikót már nem előzheti meg és itt vannak a svédek is ebben a csoportban, akik 2012. október 16-án világbajnoki selejtezőn pontot raboltak a németektől. Ha ez az eredmény ismétlődik majd, könnyen lehet, hogy kiesést jelenthet a németeknek!


Akik a második félidőt elképesztő fölényben focizták végig, de ez is kevés volt, mert Mexikó körmeszakadtáig védekezett úgy, hogy még kontrákra is volt ereje. Kényelmes helyzetből, a csoport első helyéről várhatja Mexikó a Dél-Korea elleni mérkőzését, ahol akár a továbbjutást is eldöntheti!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-17 19:44:03

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>