. Ma Andrea napja van.
Vesztegetett, előzetesbe került
2017-01-09 17:45:25
Vesztegetett, előzetesbe került

Vesztegetett, előzetesbe került

A Pécsi Járásbíróság, január 8-án egy hónapra elrendelte egy román állampolgárságú férfi előzetes letartóztatását  hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény alapos gyanúja miatt.


A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2016. február 3-án, további  hat ismeretlen személlyel,bűnszervezet tagjainak együttműködésével a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal  Kormányablak Osztály  egyik hivatalában egy román férfi  honosítási okiratának felhasználásával úti-okmány igénylése iránti nyújtott be kérelmet,  ami alapján egy  kormányhivatalnok közreműködésével kiadtak egy  magyar magánútlevelet. Az okmány valótlan adatokat tartalmazott, mivel abban az igénylő nő arcképe, de a román férfi személyi adatai szerepeltek. A kormánytisztviselő miután az eljárása során hamis közokirat kiadásában működött közre, anyagi előnyért megszegte hivatali kötelességét. A gyanúsítottat elfogatóparancs alapján fogták el.


A kormányhivatalnok és 14 társa ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség 2016. december 8-án a Pécsi Járásbíróságra,  anyagi előnyért hivatali kötelességét megszegve, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot. A bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára, a várható büntetés súlyosságára is tekintettel tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne, elrejtőzne.


A határozat ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Utoljára frissítve: 2017-01-09 17:46:20

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>