. Ma Csongor napja van.
Vettelt előzve nyert Hamilton Monzában
2015-09-07 21:47:36
Vettelt előzve nyert Hamilton Monzában

Vettelt előzve nyert Hamilton Monzában

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte az idei Olasz Nagydíjat Monzában.


A Mercedesek közül egyedül Lewis Hamilton autója ért célba Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája előtt, aki csapata hazai pályáján simán utasította maga mögé a harmadik helyre a Williams Mercedest hajtó brazil Felipe Massát.


A rajt ez alkalommal sem ment simán, a pirossal világító lámpasor kialvása után Räikkönen nem tudott elindulni a másik Ferrarival, a finn végül az utolsó helyen tudott befordulni az első kanyarba. Vettel, a már említett műszaki hiba miatt léphetett egyet előre és Hamilton nyomába eredhetett. Rajtuk kívül Massa, Bottas, Pérez, Rosberg, Grosjean, Nasr, Hülkenberg és Ericsson alkotta a pontszerzők táborát, ők jöttek el az első tíz helyen. A kerékcserékig Räikkönen egyszemélyes műsora szolgáltatott izgalmakat, a sárga jelölésű lágy gumikon, továbbfejlesztett motorral a háta mögött sorra előzte a riválisokat, négy kör alatt kapaszkodva fel az utolsó pontszerző helyre. A 10. körben Sainznak osztottak ki egy 5 másodperces időbüntetést, mivel a pályát rendszeresen elhagyva egy adott ponton, előnyt szerzett magának. A tizenharmadik körben a középmezőny elején haladó Rosberg már Bottast támadta, eleinte kevés sikerrel.


Ezt követően a megszokott unalmas vonatozás kezdődött a kerékcserékig, melyek sorát a tizenkilencedik körben nyitotta meg a Mercedes német pilótája. Eközben Räikkönen még egyet lépett előre, már a nyolcadik helyen haladt. Vettel egyre jobban szakadt le Hamiltonról, a tendenciát a verseny felénél, a huszonhatodik körben unták meg a Ferrari stratégái és kihívták kerékcserére a négyszeres világbajnokot. Erre reagált Hamilton is elöl, ő is érkezett a fehér jelölésű kemény gumikért, a sort pedig a huszonnyolcadik körben Räikkönen zárta és a tízedik helyre tért vissza a pályára. A 2007-es szezon világbajnoka meg is kezdte az újbóli felzárkózást, egészen az ötödik helyig jutva, ezzel ő szolgáltatta egyedüliként az izgalmakat. Hamilton az élen elképesztő erődemonstrációt tartott Vettellel szemben, egyébként pedig álmosan csordogált a futam. A hátsó régióban sem történt semmi izgalmas esemény.


Kilenc körrel a vége előtt húzott bele Rosberg a harmadik helyen, feljebb tekerve a motor teljesítményét, valamint Bottas közeledett lassan, de biztosan Massára, a csapattársára. Emellett a Mercedes mérnökei kezdtek el Hamilton miatt idegeskedni, megkérték, hogy tegyen még oda a végére néhány nagyon gyors kört. Ennek az okát jelenleg sem tudja senki. Két körrel a vége előtt aztán Massa és Bottas csatája kezdett izgalmassá válni, míg a második helyen Vettel megnyugodhatott, ugyanis Rosberg autójában a motor, lángcsóvát okádva lehelte ki a lelkét. Az utolsó körben Massa megtartotta a harmadik helyet, ezzel a dobogós helyek sorsa eldőlt, valamint az is, hogy a futamot megnyerő Lewis Hamilton 53 pontra növelte előnyét az összetett pontversenyben.


A versenyzők két hét múlva, Szingapúrban folytatják a küzdelmet a világbajnoki pontokért.


Végeredmény (pontszerzők):


1. Hamilton
2. Vettel
3. Massa
4. Bottas
5. Räikkönen
6. Pérez
7. Hülkenberg
8. Ricciardo
9. Ericsson
10. Kvjat
(Haász Rudolf )

Utoljára frissítve: 2015-09-07 21:53:16

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>