. Ma Auguszta napja van.
Vevőket keresett, ráfázott
2015-03-24 13:17:42
Vevőket keresett, ráfázott

Vevőket keresett, ráfázott

Egy online kereskedelmi portálon feladott hirdetés alapján találtak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy illegális pécsi számítástechnikai üzletre, ahol záloghitelezéssel is foglalkoztak.

Egy közismert online kereskedelmi portálon talált hirdetés keltette fel a NAV Baranya megyei pénzügyőreinek figyelmét. A portálon egy személy több hirdetést adott fel, amelyekben informatikai eszközöket kínált eladásra. A pénzügyőrök felhívták a megadott telefonszámot és egy, a hirdetések között szereplő számítógép megvásárlásáról állapodtak meg. Az eladó a termék átvételére egy pécsi címet jelölt meg.

A megadott címen egyértelműen megállapítható volt, hogy ott egy számítástechnikai bolt és szerviz üzemel.  A pénzügyőrök a próbavásárlás során nyugtát nem kaptak, sőt még pénztárgép sem volt az üzletben. Az „üzletről” kiderült, hogy működési engedéllyel nem rendelkezett, a leleményes hirdető, az értékesítésen túl számítástechnikai eszközök javítását, szervizelését is végezte üzletszerűen, továbbá bejelentés nélkül alkalmazottat is foglalkoztatott. Az üzlet bérlője elmondta, hogy 2013 szeptembere óta végzi - mindenféle engedély nélkül – a tevékenységét.

A helység átvizsgálása során az adásvételi szerződések és javítási bizonylatok között több zálogszerződésről szóló iratot is találtak a pénzügyőrök, ezért jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt a rendőrséget is értesítették.

Utoljára frissítve: 2015-03-24 13:20:38

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>