. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Világbajnoki selejtező B-csoport:Feröer-szigetek-Magyarország
2016-09-07 21:53:11
Világbajnoki selejtező B-csoport:Feröer-szigetek-Magyarország

Világbajnoki selejtező B-csoport:Feröer-szigetek-Magyarország

A Bernd Storck által irányított magyar labdarúgó válogatott ismét tétmérkőzésen lépett pályára negyven nap elteltével a Feröer-szigetek ellen, idegenben.


A csapat célja nem más, mint legalább a világbajnoki selejtezőcsoport második helyének megszerzése, ez pótselejtezőt érne. Ugyanakkor nem lesz könnyű dolguk, hiszen Tórshavn városából viharos erejű szelet és szemerkélő esőt jelentettek, ez pedig az amúgy is csúszós műfüvön igencsak nehézzé teszi majd a játékot.


Ami a csapatunkat illeti, Gera Zoltán, Lovrencsics Gergő és Pintér Ádám, akik az Európa bajnokságon is szerepeltek, nos, ők nincsenek is a helyszínen, mindhárman sérüléssel küzdenek. Negyedik válogatott mérkőzésén véd majd az a Gulácsi Péter, aki a visszavonult Király Gábor helyét veszi át a kapuban.

 

A feröeri csapattal ez lesz a harmadik randevúnk, az előző kettő kivétel nélkül nyertük, ezért is lehet elvárás a győzelem ma is. A feröeri keretben jellemzően olyan játékosok vannak, akik a haza, a dán vagy az izlandi bajnokságokban játszanak. Szövetségi kapitányuk a dán Lars Olsen.

 

A feröeri kezdőcsapat: Nielsen – Hansen, Gregersen, Nattestad, Davidsen – Benjaminsen – Vatnhamar, Hendriksson, Hansson, Jönsen – Edmundsson – Szövetségi kapitány: Lars Olsen
A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Ádám – Dzsudzsák, Elek Ákos, Kleinheisler, Németh – Priskin – Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Játékvezető: Slavko Vincic (Szlovénia)
Nézőszám: 2400 fő

 

1. perc: A mieink kezdik a találkozót piros-fehér szerelésben, a feröeri csapat fehér-kékben játszik majd. A játékvezető Szlovéniából érkezett, Slavko Vincic a neve!
10. perc: Edmundsson kap labdát középen és 20-ról megküldi, Gulácsi véd! Aztán Kádár felrúgja Benjaminsent, jön a sárga és a szabadrúgás! 17 méterre a kapunktól végzik el, de Hendriksson az oldalhálóba püföli!
20. perc: Mezőnyfölényben vagyunk, de védeni eddig csak Gulácsinak kellett! A magyar csapat sokat készült a feröeri körülményekre, ez látszik azon, hogy viszonylag jól tartjuk a labdát!
27. perc: Priskin megsérült! Húzza a lábát! Cserélni kell, érkezik Szalai Ádám!
29. perc: Egy baloldali feröeri beadást Hansen lövi ki a stadionból a tizenhatoson belülről. Estében lőtt, ez volt a szerencsénk! Vigyázni kell!
31. perc: Ez veszélye volt! Németh baloldali beadása elmegy Szalai lába alatt! Ez a hazaiak szerencséje, takarít a védelem!
36. perc: Kleinheisler elé érkezik egy ívelt labda, Laci a kapusba emel, kipattan, Szalai másodszorra a kapu mellé pöcköl 16-ról! Közben a csoport másik meccsén egyébként Svájc vezet Portugália ellen hazai pályán 2:0-ra!
40. perc: Dzsudzsák próbálkozik lövéssel jobbról, de feladja a kapusnak!
43. perc: Kleinheisler fellöki a középpályán nyargaló Hanssont, jön is a sárga lap. Jönsen 20 méteres lövését fogja Gulácsi!
45. perc: Dzsudzsák 25-ről végez el egy szabadrúgást, de a jobb alsó mellé lő! Ezzel gyakorlatilag vége is az első félidőnek!


Ahogy azt várni lehetett, nagyon nehéz dolgunk van, de az biztos, hogy a mieink játszanak mezőnyfölényben. Komolyabb védéseket Gulácsinak kellett bemutatni, de azért a magyar támadásokban is volt némi veszély! Szünet következik, lehet rendezni a sorokat, a második félidőben pedig el lehet dönteni a meccset.


46. perc: A Feröeriek nem cseréltek és nálunk sincs újabb változtatás, jöhet folytatás, hazai támadással!
49. perc: Hansson jobboldali beadását Jönsen kotorná kapura, de Gulácsi oldalra üti! Ez meleg volt, mint a pörkölt, amit ebédeltem!
54. perc: Benjaminsen összehoz magának egy sárgát, miután Kleinheislernek odarúg! Fájhatott!
60. perc: A labdát általában megszerezzük csak egyrészt meg kéne tartani, másrészt gólt kéne rúgni. Közben Davidsen baloldali beadását Vatnhamar fejeli kapu mellé!
70. perc: Cserél a magyar válogatott! Németh Krisztián helyére Nikolics Nemanja érkezik! Aztán Jönsen lő mellé balról!
78. perc: Hendriksson jobboldali szabadrúgása Gulácsi kezében köt ki!
79. perc: Nikolics lódul meg a baloldalon, a beadással Szalait keres, de elmegy előtte a labda! Közben egy korábbi szabálytalanságért Fiola kap sárgát!
80. perc: Utoljára cserélünk! Kleinheisler befejezi, Stieber jön a helyére! Jó döntés, Lacinak már volt egy sárgája, Storck gyorsan lekapta!
87. perc: Feröeri kapufa! Hansson elé kerül 13 méterre a kaputól a jobboldalon, Hansson pedig lövésével eltalálja a kapufát!
89. perc: Szalai baloldali futása és beadása után Stieber lő a kapusba, majd a másik oldalon érkező Dzsudzsák beadását az előbb ívelő Szalai pöcköli mellé! Szerencsénk sincs!
91. perc: Cserélnek egyet a Feröeriek! Hansson befejezi mára, Vatnsdal érkezik!
94. perc: Hatalmasat hibázott Lang Ádám, Edmundsson megszerzi és jobbról lő éppen csak kapu mellé! A szöglet már nem veszélyes, Slavko Vincic le is fújja a találkozót!


Nézzük a pozitívumokat! Először is nem kaptunk ki, aztán nem kaptunk gólt, ellenben a csoport másik meccsén a portugálok kikaptak Svájcban. Egy pontot hoztunk tehát el. A negatívum, hogy nem is nyertünk, nagyon nehezek voltak a körülmények és csak egy pontot sikerült összeszedni. Eddig is kellett a bravúr a csoportban, de ezután azt hiszem ez hatványozottan igaz.

 

Október 7-én jön a folytatás, veszve még nincs semmi, viszont itthon már meg kell vernünk Svájcot, nincs több kifogás! Ezt a meccset pedig felejtsük el!

 

Csoportunk további eredményei:
Svájc-Portugália 2:0
Andorra-Lettország 0:1

 

A csoport állása:
1. Svájc     +2*     3 pont
2. Lettország     +1     3
3. Magyarország     0     1
4. Feröer-szigetek     0     1
5. Andorra     -1     0
6. Portugália     -2     0
* gólkülönbség

Utoljára frissítve: 2016-09-07 21:54:30

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>