. Ma Sára napja van.
Világbajnoki selejtező: Svájc –Magyarország 5:2
2017-10-08 15:29:49
Világbajnoki selejtező:  Svájc –Magyarország 5:2

Világbajnoki selejtező: Svájc –Magyarország 5:2

A világbajnokságra történő kijutással kapcsolatban Ugyan magyar szempontból minden eldőlt, mégsem nevezhetjük a Svájc-Magyarország világbajnoki selejtezőt tét nélkülinek.


Egyik csapat szempontjából sem és több okból sem. Egyrészt a hazaiak számára tét az egyenes ágon történő kijutás, másrészt a mieinknek nem mindegy, hogy a jövő ősszel rajtoló Nemzetek Ligája versenysorozatban a B vagy a C divízióba kerül-e a válogatott? Idő hiányában, na, meg azért, mert még borzasztó messze van, most nem térek ki az említett új versenysorozat lebonyolítási szabályaira. A lényeg, hogy a csapatunk hat pontot szerez az előttünk álló két találkozón, akkor az NL B divíziójába kerül, ellenkező esetben marad a C-tömb. Már csak ezért sem mindegy tehát ez a ma esti összecsapás.

 

Bár Svájcban – az előzetes nyilatkozatok alapján – nem is kicsit nézik le a magyar labdarúgó válogatottat, ettől függetlenül nem lesz könnyű dolgunk. Ha a két csapat tavaly októberi randevúját nézem, a pályaválasztó svájciak kezdőcsapata hat helyen változott ahhoz a meccshez képest. A védelemben Djourou és Moubandje váltja Elvediéa Ricardo Rodríguez párosát, míg a középpályán Shaqiri kivételével mindenki új ember a csapatban. Elöl ez alkalommal is Seferovic kezd majd.


Bernd Storck magyar szövetségi kapitány dolgát eltiltások és sérülések egyaránt nehezítik. A tavalyi kezdőhöz képest most nem a pályán várta a kezdő sípszót Fiola Attila, Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán, Stieber Zoltán, Kleinheisler László és Szalai Ádám sem. A magyar védelemben Bese és Korhut, a középpályán Elek Ákos és Pátkai kezdett, a csatár posztján pedig Varga Roland, Ugrai és Lovrencsics feladata volt bevenni a svájci kaput. Viszonylag röviden ennyit bevezetésként, lássuk a találkozót!


A svájci kezdőcsapat: Sommer – Lichtsteiner, Djourou. Schär, Moubandje – Xhaka – Shaqiri, Frei, Freuler, Zuber – Seferovic Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic


A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Elek, Nagy, Pátkai – Varga, Ugrai, Lovrencsics Szövetségi kapitány: Bernd Storck


Játékvezető: Paolo Tagliavento (Olaszország)

1. perc: Tiszta pirosban a svájci csapat kezdi az összecsapást, a magyar válogatott tiszta fehérben játszik! Az olasz Paolo Tagliavento a játékvezető!
4. perc: Seferovic kínálná meg egy jó kis lövéssel Gulácsit középről, lepattan a védőről, Shaqiri ismétel jobbról, de nem talál mást csak a kapu tetejét!
18. perc: Eddig bírtuk! Vezet Svájc! Bese rosszul adja haza Gulácsinak, aki rosszul kezeli le a labdát, Xhaka lecsap erre a hibára, hat méterről talál a kapuba!1:0! Pedig eddig nem játszottunk rosszul!
20. perc: Összeomlás! Már kettővel megy Svájc! Fabian Frei gondolta úgy, hogy megpróbálja 16 méterről a lövést, Bese lábán megpattan a labda, a bal felsőben kötött ki! 2:0. Rajtunk röhög a svájci szurkoló, elég fájdalmas!
27. perc: Varga kap labdát a jobbszélen, megtolja befelé és lövi is a kapu fölé! Közben Bese megsérül! Lehet, hogy cserélni kell, Botka Endre már melegít! Szöglet jön! Varga szögletét Ugrai fejeli kapura középen, a kapus mellől tisztáznak 2-3 méteren!
30. perc: Sajnos a svájci újságíró kollégáknak minden okuk megvan, hogy lenézzék a magyar válogatottat, miután Frei berúgta a második hazai gólt, a helyszínen dolgozó kommentátor elkezdte a meccs helyett figyelni a monitoron a portugálok andorrai játékát! Közben Lang Ádám érkezik a sérült Bese Barnabás helyére!
32. perc: Zuber passzol Shaqiri elé, aki 8 méterről Gulácsiba, nem rajta múlott, hogy nem lett gól!
35. perc: Ugrai kap egy sárgát közben, miután szájba veri Schär-t néhány perccel később!
40. perc: Újabb svájci helyzet! Shaqiri ad be balról, középen érkezik Seferovic, egy méterről kéne berúgnia, de nem sikerül neki! Kimarad!
43. perc: Három: Ez már ciki! Shaqiri labdát szerez a tizenhatos előtt, Pátkaitól veszi el Lang rossz passzát, kiteszi balra Zuber elé, aki megtolja és kilövi a jobb alsót! A kezdőrúgás után Elek lép oda az egyik svájcinak, kap is egy sárgát! Katasztrófa ez a meccs is! 3:0!
45. perc: Vége az első félidőnek! Mit lehet itt kitalálni?


Kissé unalmasan indult, viszont ritmust váltottak a svájciak 18 perc elteltével és onnantól kezdve teljesen összeomlott a magyar válogatott! Említettem már, csak ismételni tudom; egész Svájc a csapatunkon röhög, a kezdőcsapatukból is látszik, hogy túl könnyű meccsnek tartják ezt a mait. Megalázó magyarnak lenni a pályán! Kínszenvedés lesz a második félidő! A portugálok nem rúgtak még gólt Andorrán, gól nélküli döntetlen egyelőre ott a meccs!


46. perc: Csere nincs! Folytatjuk! A mieink kezdik a második félidőt!
49. perc: Bekapott góllal! Folytatódik a magyar csapat kivégzése! Zuber kap labdát a tizenhatos előtt középen, kapásból megcélozza a jobb felsőt, Gulácsi beleér, de hiába, ott a negyedik! 4:0! Kikérem magamnak ezt a játékot!
50. perc….. gyenge! Ezt kiabálják a magyar szurkolók! A megfelelő obszcén kifejezést mindenki illessze be az öt pont helyére! Magam is így gondolom! Csak nem írhatom le!
56. perc: Cserél a magyar válogatott! Ez a második ebben a műfajban, Elek Ákost Márkvárt Dávid váltja!
58. perc: Becsületgól! Balról jön a magyar szöglet, Kádár középen belefejel, Sommer kitenyereli Guzmics elé, aki Lictsteinerrel a nyakán 5 méterről a kapuba lő! 4:1! Közben Cristiano Ronaldo góljával vezetést szerez Andorrán Portugália! Jövő kedden ebből csoportdöntő lesz Lisszabonban!
63. perc: Svájci csere! Seferovic helyére Embolo érkezik!
70. perc: Az utolsó magyar csere következik! Varga Rolandot Sallai Roland váltja a pályán!
73. perc: Végrehajtják az utolsó svájci cserét! Frei hagyja el a pályát, Denis Zakaria érkezik az utolsó negyed órára!
77. perc: Éledezik a támadójáték! Sallai hozza a labdát a baloldalon, beadására Nagy Ádám és Lovrencsics érkezik, végül utóbbi ér bele fejjel, de mellé megy! Nagy Ádám meg a kapuba! Fordítva jobb üzlet lett volna!
83. perc: Öt! Lichtsteiner megszerzi az ötödiket! Embolo baloldali beadását középen két védő is elvéti, nem sikerül felszabadítani! Lichtsteinerhez jut a labda, aki jobbról kilövi a bal alsót! 5:1!
84. perc: Elnézést, tévedtem! Most jön a harmadik csere! Freuler helyére Derdiyok érkezik!
89. perc: Csoda történt, de nem sokat ér! Megvan a második gólunk! Nagy Ádám ad be jobbról, középen érkezik Ugrai Roland, akiről lemarad az embere, ezt kihasználja és befejeli a másodikat, tegyük hozzá, hogy Sommer ütötte a fejére! 5:2!
91. perc: Paolo Tagliavento csak egy percet hosszabbított! Véget vet a szenvedéseinknek a meccs végét jelző sípszó!


A második félidő nagy részét is uralták a svájciak, a magyar válogatott csak az utolsó negyed órában talált valamelyest magára, ez két gólra volt elég. A csoport  másik, Svájc számára érdekes mérkőzésén a portugál csapat 2:0-ra nyert Andorrán, így meglesz a csoportdöntő. Nekünk a harmadik hely jut, miután Feröer gól nélküli döntetlent ért el a lettek ellen, ezzel is csak akkor lesz biztos a pozíciónk, ha nem kapunk ki az utolsó körben. Van min javítani hazai pályán, kedden a feröeri válogatott ellen, ezt a meccset meg sürgősen felejtsük el!


Természetesen az utolsó mérkőzésről is beszámolunk majd!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-10-08 15:31:40

További híreink
Mecsek-rali MARB betétfutammal, változó helyszínekkel
Új vagy részben új gyorsasági szakaszok, új rajt- és célceremónia-helyszín, egy különleges amatőr rali (MARB)-betétfutam – ezekkel a különlegességekkel kerül ismét főszer...
2018-10-10 03:00:19, Hírek, Sport Bővebben
Rekortán sportpálya épül Szilvásban
Vadonatúj, rekortánborítású pályával gazdagodik a szilvási sportpark Komlón.
2018-09-26 01:43:20, Hírek, Sport Bővebben
Visszavonul az aktív versenyzéstől Czukor Zoltán
Gyaloglónappal búcsúzott az aktív versenyzéstől a komlói olimpikon, Czukor Zoltán.
2018-08-12 14:45:25, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Harminchárom kukorica hibrid vett részt a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Vetőmag Szövetség Szakmak...
Bővebben >>