. Ma Etelka napja van.
Világbajnoki selejtező: Svájc –Magyarország 5:2
2017-10-08 15:29:49
Világbajnoki selejtező:  Svájc –Magyarország 5:2

Világbajnoki selejtező: Svájc –Magyarország 5:2

A világbajnokságra történő kijutással kapcsolatban Ugyan magyar szempontból minden eldőlt, mégsem nevezhetjük a Svájc-Magyarország világbajnoki selejtezőt tét nélkülinek.


Egyik csapat szempontjából sem és több okból sem. Egyrészt a hazaiak számára tét az egyenes ágon történő kijutás, másrészt a mieinknek nem mindegy, hogy a jövő ősszel rajtoló Nemzetek Ligája versenysorozatban a B vagy a C divízióba kerül-e a válogatott? Idő hiányában, na, meg azért, mert még borzasztó messze van, most nem térek ki az említett új versenysorozat lebonyolítási szabályaira. A lényeg, hogy a csapatunk hat pontot szerez az előttünk álló két találkozón, akkor az NL B divíziójába kerül, ellenkező esetben marad a C-tömb. Már csak ezért sem mindegy tehát ez a ma esti összecsapás.

 

Bár Svájcban – az előzetes nyilatkozatok alapján – nem is kicsit nézik le a magyar labdarúgó válogatottat, ettől függetlenül nem lesz könnyű dolgunk. Ha a két csapat tavaly októberi randevúját nézem, a pályaválasztó svájciak kezdőcsapata hat helyen változott ahhoz a meccshez képest. A védelemben Djourou és Moubandje váltja Elvediéa Ricardo Rodríguez párosát, míg a középpályán Shaqiri kivételével mindenki új ember a csapatban. Elöl ez alkalommal is Seferovic kezd majd.


Bernd Storck magyar szövetségi kapitány dolgát eltiltások és sérülések egyaránt nehezítik. A tavalyi kezdőhöz képest most nem a pályán várta a kezdő sípszót Fiola Attila, Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán, Stieber Zoltán, Kleinheisler László és Szalai Ádám sem. A magyar védelemben Bese és Korhut, a középpályán Elek Ákos és Pátkai kezdett, a csatár posztján pedig Varga Roland, Ugrai és Lovrencsics feladata volt bevenni a svájci kaput. Viszonylag röviden ennyit bevezetésként, lássuk a találkozót!


A svájci kezdőcsapat: Sommer – Lichtsteiner, Djourou. Schär, Moubandje – Xhaka – Shaqiri, Frei, Freuler, Zuber – Seferovic Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic


A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Elek, Nagy, Pátkai – Varga, Ugrai, Lovrencsics Szövetségi kapitány: Bernd Storck


Játékvezető: Paolo Tagliavento (Olaszország)

1. perc: Tiszta pirosban a svájci csapat kezdi az összecsapást, a magyar válogatott tiszta fehérben játszik! Az olasz Paolo Tagliavento a játékvezető!
4. perc: Seferovic kínálná meg egy jó kis lövéssel Gulácsit középről, lepattan a védőről, Shaqiri ismétel jobbról, de nem talál mást csak a kapu tetejét!
18. perc: Eddig bírtuk! Vezet Svájc! Bese rosszul adja haza Gulácsinak, aki rosszul kezeli le a labdát, Xhaka lecsap erre a hibára, hat méterről talál a kapuba!1:0! Pedig eddig nem játszottunk rosszul!
20. perc: Összeomlás! Már kettővel megy Svájc! Fabian Frei gondolta úgy, hogy megpróbálja 16 méterről a lövést, Bese lábán megpattan a labda, a bal felsőben kötött ki! 2:0. Rajtunk röhög a svájci szurkoló, elég fájdalmas!
27. perc: Varga kap labdát a jobbszélen, megtolja befelé és lövi is a kapu fölé! Közben Bese megsérül! Lehet, hogy cserélni kell, Botka Endre már melegít! Szöglet jön! Varga szögletét Ugrai fejeli kapura középen, a kapus mellől tisztáznak 2-3 méteren!
30. perc: Sajnos a svájci újságíró kollégáknak minden okuk megvan, hogy lenézzék a magyar válogatottat, miután Frei berúgta a második hazai gólt, a helyszínen dolgozó kommentátor elkezdte a meccs helyett figyelni a monitoron a portugálok andorrai játékát! Közben Lang Ádám érkezik a sérült Bese Barnabás helyére!
32. perc: Zuber passzol Shaqiri elé, aki 8 méterről Gulácsiba, nem rajta múlott, hogy nem lett gól!
35. perc: Ugrai kap egy sárgát közben, miután szájba veri Schär-t néhány perccel később!
40. perc: Újabb svájci helyzet! Shaqiri ad be balról, középen érkezik Seferovic, egy méterről kéne berúgnia, de nem sikerül neki! Kimarad!
43. perc: Három: Ez már ciki! Shaqiri labdát szerez a tizenhatos előtt, Pátkaitól veszi el Lang rossz passzát, kiteszi balra Zuber elé, aki megtolja és kilövi a jobb alsót! A kezdőrúgás után Elek lép oda az egyik svájcinak, kap is egy sárgát! Katasztrófa ez a meccs is! 3:0!
45. perc: Vége az első félidőnek! Mit lehet itt kitalálni?


Kissé unalmasan indult, viszont ritmust váltottak a svájciak 18 perc elteltével és onnantól kezdve teljesen összeomlott a magyar válogatott! Említettem már, csak ismételni tudom; egész Svájc a csapatunkon röhög, a kezdőcsapatukból is látszik, hogy túl könnyű meccsnek tartják ezt a mait. Megalázó magyarnak lenni a pályán! Kínszenvedés lesz a második félidő! A portugálok nem rúgtak még gólt Andorrán, gól nélküli döntetlen egyelőre ott a meccs!


46. perc: Csere nincs! Folytatjuk! A mieink kezdik a második félidőt!
49. perc: Bekapott góllal! Folytatódik a magyar csapat kivégzése! Zuber kap labdát a tizenhatos előtt középen, kapásból megcélozza a jobb felsőt, Gulácsi beleér, de hiába, ott a negyedik! 4:0! Kikérem magamnak ezt a játékot!
50. perc….. gyenge! Ezt kiabálják a magyar szurkolók! A megfelelő obszcén kifejezést mindenki illessze be az öt pont helyére! Magam is így gondolom! Csak nem írhatom le!
56. perc: Cserél a magyar válogatott! Ez a második ebben a műfajban, Elek Ákost Márkvárt Dávid váltja!
58. perc: Becsületgól! Balról jön a magyar szöglet, Kádár középen belefejel, Sommer kitenyereli Guzmics elé, aki Lictsteinerrel a nyakán 5 méterről a kapuba lő! 4:1! Közben Cristiano Ronaldo góljával vezetést szerez Andorrán Portugália! Jövő kedden ebből csoportdöntő lesz Lisszabonban!
63. perc: Svájci csere! Seferovic helyére Embolo érkezik!
70. perc: Az utolsó magyar csere következik! Varga Rolandot Sallai Roland váltja a pályán!
73. perc: Végrehajtják az utolsó svájci cserét! Frei hagyja el a pályát, Denis Zakaria érkezik az utolsó negyed órára!
77. perc: Éledezik a támadójáték! Sallai hozza a labdát a baloldalon, beadására Nagy Ádám és Lovrencsics érkezik, végül utóbbi ér bele fejjel, de mellé megy! Nagy Ádám meg a kapuba! Fordítva jobb üzlet lett volna!
83. perc: Öt! Lichtsteiner megszerzi az ötödiket! Embolo baloldali beadását középen két védő is elvéti, nem sikerül felszabadítani! Lichtsteinerhez jut a labda, aki jobbról kilövi a bal alsót! 5:1!
84. perc: Elnézést, tévedtem! Most jön a harmadik csere! Freuler helyére Derdiyok érkezik!
89. perc: Csoda történt, de nem sokat ér! Megvan a második gólunk! Nagy Ádám ad be jobbról, középen érkezik Ugrai Roland, akiről lemarad az embere, ezt kihasználja és befejeli a másodikat, tegyük hozzá, hogy Sommer ütötte a fejére! 5:2!
91. perc: Paolo Tagliavento csak egy percet hosszabbított! Véget vet a szenvedéseinknek a meccs végét jelző sípszó!


A második félidő nagy részét is uralták a svájciak, a magyar válogatott csak az utolsó negyed órában talált valamelyest magára, ez két gólra volt elég. A csoport  másik, Svájc számára érdekes mérkőzésén a portugál csapat 2:0-ra nyert Andorrán, így meglesz a csoportdöntő. Nekünk a harmadik hely jut, miután Feröer gól nélküli döntetlent ért el a lettek ellen, ezzel is csak akkor lesz biztos a pozíciónk, ha nem kapunk ki az utolsó körben. Van min javítani hazai pályán, kedden a feröeri válogatott ellen, ezt a meccset meg sürgősen felejtsük el!


Természetesen az utolsó mérkőzésről is beszámolunk majd!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-10-08 15:31:40

További híreink
Három új gyorsasági szakasz
Október 13. és 15. között a rallyé a főszerep Pécsett és szerte Baranyában.
2017-10-13 18:35:11, Hírek, Sport Bővebben
VB-selejtező: Magyarország-Feröer szigetek 1:0
Utolsó fordulójához érkezett az európai zónában a jövő évi labdarúgó világbajnokság selejtező sorozata.
2017-10-11 10:58:22, Hírek, Sport Bővebben
Éljünk egészségesebben!
A #BeActive (Mozogj) mottó jegyében immár harmadik éve a sportot és a testmozgást népszerűsíti az európai sporthét.
2017-09-25 19:06:10, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rezidens írócsere indul Pécs és Újvidék között.
Bővebben >>