. Ma Rudolf napja van.
Világpremier a Föld napján
2015-04-22 02:22:34
Világpremier a Föld napján

Világpremier a Föld napján

Történelmi jelentőségűnek ígérkezik  április 22., a Föld napja.

Közép-európai idő szerint este hét órakor felbocsájtják az emberiség első filmes üzenetét egy távoli galaxis idegen civilizációja felé. A Lámpagyújtogatók című kultúr sci-fit az alkotók ugyanis egy rakétába építve kívánják feljuttatni a világűrbe.

Nemrégiben rádiójelek érkeztek az Androméda-ködből. Válaszul pedig Dr. Százados Miklós rendezésében 42 (!) ismert és elismert honfitársunk fogalmazta meg közel két órában azokat a mindenki számára fontos vezérgondolatokat, amelyek mentén mi emberek az életünket éljük és megéljük. A Lámpagyújtogatók a valaha készített legszövevényesebb és legmélyebb mélyinterjú füzér; formabontó és egyedi, a realitás és a fikció határán egyensúlyozó izgalmas filmszerű kerettörténettel.

A kultúr sci-fi egy alulról építkező, apolitikus társadalmi motivációs film; a tervek szerint a Ustream segítségével élő adásban egy időpontban országosan mind a 20 Cinema City mozi és a programhoz csatlakozó többi mozi összekapcsolásával kerülhet bemutatásra a Föld lakói számára is.

Az ősbemutatóra meghívták a film főszereplőit is,  akik közülük az est során sokan színpadra is lépnek. Az alkotók ebben a formában egyszeri és megismételhetetlen országos közösségformáló szellemi élményt ígérnek. A film bemutatója előtti premier eseményt az Origó és a partnerként jelentkező portálok élő adásban közvetítik; a film ezt követően csak a mozikban tekinthető meg.

 - A Lámpagyújtogatók az emberi(es)ség nagy filmje; a mai Magyarország legkülönlegesebb összefogása; új világokat szólít meg. Ha valaki az emberi létről egyetlen, mindent összegző filmet akar látni: ez legyen az – mondja Százados Miklós, a film rendezője.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>