. Ma Gedeon napja van.
Villány vidám arca
2018-04-07 02:34:44
Villány vidám arca

Villány vidám arca

Villányban egyedülálló együttműködés vette kezdetét, amelynek eredményeként megérkezett a REDy.

A közösségi összefogás jegyében a piaci trendekhez igazodva a termelők elhatározták, hogy egy olyan bort kívánnak megalkotni, amely a borvidék könnyed, mosolygós arcát mutatja meg a borkedvelő közönségnek.

A REDy, a Villányi borvidék legújabb, „Y” generációs közösségi bisztróbora, ami nem csak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok.

A bor, amelyet kezdetben tíz pincészet állít elő, azonos márkanévvel, játékos közös címkével kerül forgalomba. Míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc komolyabb elmélyülést keresőket célozza meg, addig ez a piacon újonnan megjelent a laza beszélgetések, bulik társa lesz.

A „Villány vidám arcát” felvillantó REDy egy portugieser alapú házasítás, amelyben megjelenhetnek még a blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka és más a borvidéken honos fajták. Az alkotók elképzelése szerint illatában elsődlegesek a piros- és feketebogyós gyümölcsök, amelyet enyhe hordóhasználatra utaló fűszeres aromák egészíthetnek ki. Kortyban a lendületes, gyümölcsös, primer ízek dominálnak.

A borkedvelők először április 7-én a pécsi Zsolnay Negyedben, a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstolófesztiválon találkozhatnak vele. Ezzel egy időben a Vince Budapest rendezvényen a “Villány két arca” workshop keretén belül is bemutatják. A hivatalos premiere a májusi budapesti Gourmet Fesztiválon lesz.

A hatodik Portugieser du Monde elnevezésű nemzetközi borfesztiválra a hat magyar  mellett a szerb, a horvát, a szlovén, a szlovák, az osztrák és a német borvidékekről több mint 70 borral neveztek be a termelők. A portugieser-fajtaversenyen   nemzetközi zsűri előtt mérkőznek meg a benevezett borok. Az eseményre idén öt országból - Olaszországból, Spanyolországból, Svájcból, Ausztriából és Magyarországról - érkeznek a zsűri tagjai.    A champion díjak, az aranyérmes és ezüstérmes boroknak járó elismerések átadását követően  a nagyközönség is megkóstolhatja a benevezett borok nagy részét, valamint a Pécsre érkező borászatok portugiesereken kívüli kínálatát is.

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>