Ebben az esztendőben egy villányi vörös cuvée, valamint az egyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének fehér Tribus cuvée-je lett a PTE bora.
A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Bora kitüntető címért idén is mind a négy - pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi - borvidékről érkeztek nevezések, tizenhét pincészetből összesen 41 bort indítottak a versenyen a borászatok.
A vörösborokat előzetesen a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin borászokból, borkereskedőkből, sommelierekből és szakújságírókból álló szakmai zsűrije bírálta. A hagyományoknak és az előírásoknak megfelelően „vakon” pontozott a fináléban a társadalmi zsűri, a bírálók az évjáraton kívül nem tudták, milyen nedűt kóstolnak és pontoznak éppen.
A két kategória győztes végül a fehérborok között a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2017-es évjáratú száraz Tribus cuvée-je lett, míg a vörösek mezőnyében a Koch Borászat 2015-ös évjáratú Francia Módi minőségi száraz vörös bora utasította maga mögé a vetélytárs nedűket.