. Ma Angelika napja van.
Villányi Franc ünnep hetedszer
2022-11-26 09:20:17
 Villányi Franc ünnep hetedszer

Villányi Franc ünnep hetedszer

Minden eddiginél komolyabb nemzetközi borkínálat, szélesre tárt pinceajtók várják a Villányba érkező vendégeket.

A Franc&Franc fórum és kóstolónap az első tematikus cabernet franc borverseny, a Franc du Monde apropóján bejárja az egész világot. A Villányi borvidéken 2015-ben  tartották meg az első FRANC&FRANC nemzetközi konferenciát és kóstoló napot, amikoris a Loire-menti cabernet franc termelők és boraik érkeztek vendégségbe. A korábbi években minden jelentősebb európai és újvilági cabernet franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort.

A Villányi borvidék legrangosabb szakmai és közönségrendezvénye idén nem kevesebbre vállalkozik, minthogy  bemutatja a bortermelő világ kiemelkedő cabernet franc kínálatát. A rendezvény keretében első alkalommal nagyszabású borversenyt is tartottak, amelynek keretében Franc Du Monde nemzetközi borverseny top borait, valamint cabernet franc fajtaborokat a Loire-völgyéből, Argentínából rendhagyó módon három Master of Wine: Cees Van Casteren, Peter McCombie és Pasi Ketolainen közreműködésével is bemutatták.

Szombaton, november 26-án a villányi pincékben túrázva találkozhatnak a vendégek a legújabb kiválasztott Villányi Franc-okkal ismerkedhetnek meg a pincészetekben. A résztvevők a Jammertal Borbirtokon gyülekeznek, majd a Bock Borászat, Gere Attila Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, a Jackfall és a Sauska borászatokban kóstolhatják meg legalább negyven villányi és külföldi pincészet cabernet franc borait.

Utoljára frissítve: 2022-11-26 09:21:08

További híreink
KÓTA-díjas Pécsi Vonósok
Megnyitása óta a Zsolnay Negyed Zenetermében tartja próbáit a Pécsi Vonósok.
2023-01-26 13:59:21, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nem csak szívhez, de szívről is szól
A Pannon Filharmonikusok társadalmi felelősségvállalásról vallott értékei 210 éves múltjában gyökereznek: alapítókoncertjüket 1811-ben a muzsikus özvegyek és árvák megseg...
2023-01-24 09:24:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Szobrot állítanak Grastyán Endrének
Pályázatot hirdet a Pécsi Tudományegyetem Grastyán Endre orvos professzor emlékére felállítandó szobor elkészítésére.
2023-01-23 20:55:12, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Közvetlen brüsszeli támogatást nyert. Pécs egy széles körű partnerségen alapuló nemzetközi együttműködésben. ...
Bővebben >>