. Ma Elemér napja van.
Villányi Franc ünnep hetedszer
2022-11-26 09:20:17
 Villányi Franc ünnep hetedszer

Villányi Franc ünnep hetedszer

Minden eddiginél komolyabb nemzetközi borkínálat, szélesre tárt pinceajtók várják a Villányba érkező vendégeket.

A Franc&Franc fórum és kóstolónap az első tematikus cabernet franc borverseny, a Franc du Monde apropóján bejárja az egész világot. A Villányi borvidéken 2015-ben  tartották meg az első FRANC&FRANC nemzetközi konferenciát és kóstoló napot, amikoris a Loire-menti cabernet franc termelők és boraik érkeztek vendégségbe. A korábbi években minden jelentősebb európai és újvilági cabernet franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort.

A Villányi borvidék legrangosabb szakmai és közönségrendezvénye idén nem kevesebbre vállalkozik, minthogy  bemutatja a bortermelő világ kiemelkedő cabernet franc kínálatát. A rendezvény keretében első alkalommal nagyszabású borversenyt is tartottak, amelynek keretében Franc Du Monde nemzetközi borverseny top borait, valamint cabernet franc fajtaborokat a Loire-völgyéből, Argentínából rendhagyó módon három Master of Wine: Cees Van Casteren, Peter McCombie és Pasi Ketolainen közreműködésével is bemutatták.

Szombaton, november 26-án a villányi pincékben túrázva találkozhatnak a vendégek a legújabb kiválasztott Villányi Franc-okkal ismerkedhetnek meg a pincészetekben. A résztvevők a Jammertal Borbirtokon gyülekeznek, majd a Bock Borászat, Gere Attila Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, a Jackfall és a Sauska borászatokban kóstolhatják meg legalább negyven villányi és külföldi pincészet cabernet franc borait.

Utoljára frissítve: 2022-11-26 09:21:08

További híreink
Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, H...
2024-02-26 21:34:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli hazánkat a nemzetközi egészségügyi versenyeken.
2024-02-25 22:07:46, Hírek, Környezetünk Bővebben
Száz éve született Grastyán Endre
Születésének 100. évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak Pécsett.
2024-02-23 16:30:23, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Milliárdos bővülés után tovább fejleszt a pécsi Z Elektronika.
Bővebben >>