. Ma Emma napja van.
Visszavonul az aktív versenyzéstől Czukor Zoltán
2018-08-12 14:45:25
 Visszavonul az aktív versenyzéstől Czukor Zoltán

Visszavonul az aktív versenyzéstől Czukor Zoltán

A háromszoros olimpikon gyalogló Czukor Zoltán búcsúversenyét tartották Komlón,, amihez amatőrök is csatlakozhattak.


Stílusosan, egy száz kilométeres versennyel búcsúzott el aktív pályafutásától Komló közelmúltjának egyik legsikeresebb sportembere, Czukor Zoltán. A ma már ötven felett járó atléta fő száma az ötven kilométeres gyaloglás volt. Ezen a távon 1982-ben indult először és összesen három olimpián és öt világbajnokságon vett részt.


A pekingi volt az utolsó olimpiája, azóta a hagyományos ötven kilométer helyett jobbára extrém hosszú távokon versenyzett. Teljesítette többek között a világ leghosszabb és legnagyobb gyaloglóversenyének, a 480 kilométeres Párizs-Colmart távját, a 28 órás roubaix-i versenyt pedig 2012-ben meg is nyerte.


Utolsó hivatalos versenye alkalmából szülővárosa gyaloglónapot szervezett augusztus 12-ére. A verseny helyszíne a Kossuth utca Városház tértől induló szakasza volt, ahol összesen 125, egyenként nyolcszáz méteres kört teljesítettek a sportolók. A száz kilométeres távon természetesen csak a gyakorlott gyaloglók indulhatnak, de néhány kör erejéig bárki csatlakozhat hozzájuk, ugyanis délután elrajtolt egy miniverseny, amelyen kortól és nemtől függetlenül bárki részt vehetett. A táv mindössze öt kör, vagyis négy kilométer volt, amelyen  a vállalkozó szelleműek belülről is megtapasztalhatóak a távgyaloglás szépségei.


Mint Polics József a várod polgármestere elmondta, egy nagyszerű sportember kivételesen hosszú pályafutásának méltó befejezése volt, hogy utoljára Komlón állhatott a rajtvonalhoz, s e különleges eseménynek nagyon sok komlói volt a részese.

Utoljára frissítve: 2018-08-12 14:46:36

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>