. Ma Gedeon napja van.
Vizes VB: Férfi vízilabda-Magyarország-Olaszország 9:9
2017-07-20 11:24:28
Vizes VB: Férfi vízilabda-Magyarország-Olaszország 9:9

Vizes VB: Férfi vízilabda-Magyarország-Olaszország 9:9

A magyar férfi vízilabda válogatott az olaszok ellen  szállt vízbe.


Az olasz csapat legutóbb az olimpián, a negyeddöntőben megállította a mieinket, így Nagy Viktorék tavaly augusztusban csak az ötödik helyért játszhattak Rióban. A jó értelemben vett vérszomj már csak azért is kötelező volt, mert telt ház volt a Hajósban, a közönséget pedig ki kell szolgálni, bármennyire nehéz is.


Szóval az olaszoknak neki kellett menni, teljesen mindegy, mi történt délelőtt a városban és a fiúk szállásán. Ezt pedig nemcsak én, hanem Nagy Viktor, a válogatott kapusa is állítja. Úgyhogy hajrá! Tét a csoportelsőség és az ezzel járó pihenőnap, az automatikus negyeddöntőbe kerülés!


Első félidő
1. negyed:
Az már biztos, hogy az olaszok kék sapkába vízilabdáznak, a magyar csapat pedig fehérben. Az első apró csatát az olaszok nyerik, Di Fulvio elhozza a labdát a ráúszásnál, és emberelőnybe kerülnek. Alessandro Nora be is dobja a jobbszélről, vezetnek az olaszok. Mi is megkapjuk az előnyt, Hárai centerből a kapusba lövi a labdát. Az olaszok még egy előnyt kapnak, Vincenzo Renzuto ezt is bedobja, már 0:2 az állás. Újabb olasz kiállítás, ráadásul kettő, Varga Dénes pedig középről gólt lő, megvan az első találatunk! 1:2!

Olasz támadás, Nora lövése fölé pattan, aztán a másik oldalon Varga Dénes lő mellé. Figlioli rossz ejtéssel válaszol, Vámos pedig egyenlít a jobbszélről! Elképesztő bomba, 2:2! Török Bélát kiállítják védekezésben, Bodegas pedig középről behúzza az újabb olasz gólt, 2:3!

Hoaníánszky a másik oldalon centerbe teszi Hárainak, Pufi pedig háttal a kapunak becsavarja az egyenlítést, 3:3! Nagy Viktor bemutatja az első védést a meccsen, emberelőny az olaszoknál! Nagy Viktor ezt is a kapufára tolja! Átvehetjük a vezetést, de sajnos nem tesszük meg, Manhercz céloz kapu fölé! Di Fulvio válaszol öt méterről, csak ez gól, 3:4 oda!

Varga Dénes lövését védi Volarevic, szöglet jön, megy a passz Mezeinek, de nem adják meg a gólját, sőt, olasz emberelőny! Időt kérnek az olaszok! Nora mellé dobja a kidolgozott ziccert, aztán Märcz Tamás kér időt! Aztán emberelőnyt kapunk, Zalánki Gergő pedig bebombázza a negyediket. Bodegas lövése mellé megy, vége az első negyednek! 4:4 az állás


2. negyed:
A ráúszásnál megszerzik az olaszok, most is kapnak egy emberelőnyt, Renzuto ezt is belövi balról, 4:5, Mezei ellen szabálytalankodnak a védők, ötméteres, Varga Dénes kiegyenlít büntetőből, ahogy illik! 5:5! Labdát szerzünk védekezésben, de visszaadják az olaszoknak és ki is állítják Mezeit. Nagy Viktor óriásit véd, kiegészültünk. Kontrát fújnak a bírók, és kiállítás! Időkérés! Presciutti megy ki! Ha már kimegy, Varga Dénes bebombázza a hatodikat középről! 6:5! Vezetünk!

Figlioli lövését védekezésben fogja Nagy Viktor, támadásban rossz a bejátszás Hárainak! Aztán még egyet véd a magyar polip, támadunk, de elveszik a bírók. Fondelli küld egy labdát kapura, mellé megy!  Visszakapják az olaszok, de nem baj, mert visszavédekezzük! Kiállítják Fondellit és Hárait is, mindketten pirosat kapnak, végleg, cserével mennek ki, összeverekedtek a srácok a vízben a bírók szerint. Ráadásul még egy olaszt kiküldtek, de nem dobjuk be az emberelőnyt! Finoman szólva érdekes a bíráskodás, meg az időkérés is! Nagy Viktor véd emberhátrányban, aztán Figlioli lő egy kapufát, és vége! 5:5 ide! Szünet!


Második félidő
3. negyed:
Stefano Tempesti érkezik az olasz kapuba a 40 éves Volarevic helyére. Az olaszok hozzák el most is a labdát, Mezei viszont megszerzi védekezésben. Magyar szöglet, emberelőnyt kapunk! Jól megjáratjuk, és már vezetünk is kettővel! Manhercz! 7:5! Nagy Viktor véd hátul, emberelőnybe kerülnek az olaszok, Märcz Tamás sárgát kap reklamálásért, miközben Zalánki Gergő labdát szerez! Elrontjuk a támadást, emberhátrányban kell védekeznünk. De sajnos Renzuto bedobja a hatodik olasz találatot, 7:6, Renzutónak már 3 gólja van!

Újabb magyar akció eredménytelen, kiállítás, olasz időkérés! Bodegas lövése fölé megy, támadhatunk, emberelőnyben. Azonban kapufát talál a magyar lövés. Támadnak az olaszok és Di Fulvio kiegyenlít, 7:7! Időt kérünk támadásban emberelőnyben, de marad a 7:7, nem tudtunk gólt szerezni. Két perc van hátra, támadunk, Török lövését védi Tempesti, klözépről jött a löket. Kiállítás, Renzuto kipontozódott. Sokáig támadunk, aztán jó a védekezés, labdát szerzünk de a kontrát fölé dobjuk. Presciutti gólt dob, vezetnek az olaszok, vége a negyednek! 7:8.


4. negyed:
Az utolsó negyedben is az olaszok szereznek labdát ráúszással. Di Fulvio lövése középről mellé megy. Elrontunk egy támadást, de hátul Nagy Viktor labdát fog. Lejár támadásban az időnk, jönnek az olaszok. Gór-Nagy Miklós labdát szerez, de kontrát fújnak a bírok, megint az olaszoké a labda. Presciutti lövését védi Nagy Viktor. marad az olaszoknál. Gór-Nagy és Aicardi verekedése után a magyar játékos megy ki, ráadásul Mezeit is kiküldik, Mirarchi belövi a kilencediket. a másik oldalon is fújnak egy kettős emberelőnyt, amit Vámos értékesít! 8:9!

Bertoli is kipontozódott. Három perc van hátra, Zalánki a kapusba lő támadásban. Lejárt az olaszok támadóideje, emberelőnybe kerülünk, időkérés! Vámos azonnal lő, 1 másodperccel az emberelőny lejárta előtt egyenlítünk! Kiállítást kapnak az olaszok, Gór-Nagy Miklós után Török Béla is kipontozódik! 9:9! Nora lövését fogja Nagy Viktor emberhátrányban! Az olaszok labdát szereznek centerben, de a védekezésünk most is zseniális! Az utolsó fél percben már egyik csapat sem képes gólt szerezni, bár azért a végére még a spori kioszt egy páros kiállítást. 9:9 a mérkőzés vége!

Mindez azt jelenti, hogy a magyar férfi vízilabda válogatott csoportelső abban az esetben, ha megveri a franciákat pénteken és az olaszok tíznél kevesebb góllal verik meg az ausztrálokat. Szenzációs meccs volt, botrányos játékvezetéssel, indulatokkal, végleg cserés kiállítással, kipontozódásokkal. Most minden érintett mérkőző fél megnyugodhat egy picit, hogy aztán pénteken ki-ki nekivágjon a saját utolsó csoportmeccsének! Ennyi lett volna az olasz-magyar, döntetlen született tehát!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-07-20 11:51:32

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>