. Ma Auguszta napja van.
Vizes VB: Hosszútávúszás-Női–5 km
2017-07-20 11:47:04
Vizes VB: Hosszútávúszás-Női–5 km

Vizes VB: Hosszútávúszás-Női–5 km

Öt kilométert úsztak a hölgyek Balatonfüreden a Balatonban, köztük két magyar, a 17 éves Juhász Janka és a 18 esztendős Novoszáth Melinda.


Két angol induló, az Európa bajnok Danielle Huskisson és a junior világbajnok Alice Dearing visszalépett ettől a számtól, így a két körös versenynek 58 versenyző vágott neki.

 

A két magyar lány az első kilométeren a mezőny első felében haladt, Janka és Melinda is kapták az ütéseket gazdagon, a boly közepén. Az első kör végére vissza is estek a huszonhatodik és a harminckettedik helyre, mindketten maradtak is azon a környéken.


Közben elöl a 10 kilométer győztese, Aurélie Müller az élre állt és az amerikai Ashley Twichell és a holland Sharon van Rouwendaal társaságában elszakadt a mezőnytől a második körben, ők hárman rendezték le egymás között a győzelmet. Ezt az amerikai Twichell szerezte meg a befutónál, századok döntöttek csupán a javára a francia Müllerrel szemben, van Rouwendaal pedig megszerezte magának bronzérmet.


Érdekesség, hogy hosszútávúszó versenyszámot a sportág történetében most először nyert meg amerikai versenyző. Ami Juhász Jankát és Novoszáth Melindát illeti, mindketten épphogy befértek a mezőny elejére, a két hullafáradt lány a huszonhetedik és huszonnyolcadik helyen érkezett a célba. Folytatás következik pénteken, amikor a fiúk és a lányok egyaránt 25 kilométert úsznak majd a hosszútávúszó versenyek zárónapján.

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-07-20 12:01:16

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>