. Ma Márk napja van.
Vizes VB:Férfi vízilabda-Magyarország-Franciaország 13:7
2017-07-22 10:44:39
Vizes VB:Férfi vízilabda-Magyarország-Franciaország 13:7

Vizes VB:Férfi vízilabda-Magyarország-Franciaország 13:7

A Franciaország elleni mérkőzésen a cél a győzelem megszerzése volt.


Kezdjük egy érdekességgel! A meccs előtti délelőttön hozták nyilvánosságra az illetékesek a Magyarország-Franciaország mérkőzés bíróküldését. E szerint az orosz Szergej Naumov is bíráskodhat ezen a találkozón, aki a szerdai, olaszok elleni mérkőzésünk egyik vezető bírója is volt, s aki nem egy, botrányos ítéletet hozott akkor. Ámde a magyar férfi vízilabda válogatottnak ezzel most nem volt szabad foglalkoznia. Kizárólag azt kellett szem előtt tartaniuk, hogy a francia csapatot minél jobban megverjék. Aztán lehetett még bízni abban, hogy az olaszok nem verik meg tíz vagy annál több góllal az ausztrál csapatot.


Jó magyar szokás szerint már 20 perccel a kezdés előtt alig van üres szék a Hajósban, a szurkolókon a csoportgyőzelem nem múlott. El kellett engedni a szerdai botrányos meccset a csapatnak, be kellett ugraniuk a medencébe és már csak ezért is szét kellett szaggatni az istrángot, hogy a srácok feldúlt lelkiállapota helyrebillenjen.


Első félidő
1. negyed:
Fehér sapkában játszanak a franciák, kékben a mieink, elhozzuk a labdát a ráúszásnál. Mezei ugyan megkapja centerben, de lejár a támadóidő közben. Labdát szerzünk védekezésben, Vámos pedig elöl elkezdi a gólgyártást, jobbról pattintja be az első magyar gólt! 1:0 az állás. Mire ezt leírom, ismét nálunk van a labda, emberelőnyben Erdélyi Balázs most a balszélről pattint a hálóba, 2:0!

Crousillat lövését védi Nagy Viktor, megint támadunk! Emberelőnyt kapunk, amit Varga Dénes ki is használ, 3:0! Eddig jók vagyunk a szeren! Most a franciák is kapnak egy előnyt, de Vámos megszerzi a labdát, már megint a miénk! Ha pedig ez már így történt, bedobja a negyediket középről!
Francia időkérés! Camarasa megkapja centerben, Nagy Viktor kijön, mellé dobja a francia! Aztán mire ezt leírom, Zalánki Gergő jobbról bepattintja az ötödik gólunkat, francia gól még nincs. Emberelőnyben támadhatunk a hatodik percben, Zalánki újabb gólt szerez most a cserekapusnak dobja, 6:0!

Hosnyánszkyt kiküldik a bírók, Michal Izdinsky ezt kihasználja, megvan az első francia gól, 6:1! Támadásban nem jó a passz, védekezhetünk az utolsó percben. Emberhátrányba kerülünk, jó a bejátszás, de szerencsére fölé megy, időt kér a magyar csapat! Gól már nem születik a negyedben, vége az első negyednek, 6:1 az állás!
2. negyed:
A második negyed első támadását is a mieink vezethetik, méghozzá emberelőnyben. Török Béla sajnos a kapus kezébe húzza a labdát centerből, védekezésben viszont jó a blokk, ráadásul kontrát fújnak! Most Mezei a center, meg is kapja, ítélet nincs, gól sincs! Újabb francia lövés megy mellé, majd Manhercz lövését védi a kapus. Még mindig támadunk! Újabb kiállítás, újabb gól, az első magyar ebben a negyedben, Manhercz Krisztián szerzi! 7:1!

Emberelőnybe kerülnek támadásban a franciák, Camarasa centerből be is lövi a kialakult helyzetét, 7:2 az állás! Támadunk, lövünk, de véd a kapus, gazdát vált a labda és ötméterest kapnak, Marzouki be is lövi. 7:3! Mezei Tamás kapja támadásban a labdát, de nem fújnak semmit, viszont a másik oldalon Nagy Viktor véd, mienk a labda, Vámos pedig újabb emberelőnyt értékesít, 8:3! Jó a védekezés, Crousillat újabb lövése akad meg a blokkban, majd Manhercz szerez labdát, Mezei megint megkapja, megint semmi!

Nagy Viktor rossz passzt zsákmányol, Mezei csavarását védi a kapus, eljutottunk centerbe két passzból! Időt kérnek a franciák! Időkérés után, 10 másodperccel a nagyszünet előtt megvan Marzouki újabb gólja, időt kérünk! 8:4 az állás! Vámos lövése még belefér, más nem, vége az első félidőnek! 8:4-nél jön a nagyszünet!


Második félidő
3. negyed:
Decker Attila érkezik a magyar kapuba, a tesó, Ádám is játszik. Hosnyánszky a ráúszásnál elhozza a labdát, emberelőnyben támadunk. Mégy egy kiállítás, és így már Hosnyánszky Norbi be is dobja messziről a kialakult ziccert, 9:4 az állás! Mellé megy a másik oldalon a lövés, támadunk! Időt kérünk! Rossz a passz emberelőnyben, Crousillat szerez labdát, de hiába, mert a franciáknál fújnak egy támadóhibát.

Érdekes, 10 másodperc alatt kétszer cserél gazdát a labda, de a lényeg, hogy Varga Déneshez kerül, aki lefordulásból szerez újabb magyar gólt, 10:4 az állás! Crousillat próbálkozott messziről, mellé megy a lövése. Decker Ádámról kiküldik a védőjét, Gór-Nagy Miklós pedig belövi balról a tizenegyedik magyar gólt!

Vámos Mártont kiállítják, időt kérnek a franciák. Decker Attila véd emberhátrányban és a francia kollégája is a másik oldalon. Marzouki ejtését is védeni kell, újabb francia emberelőny. Megkapjuk a labdát, Manhercz kapufája után Decker Ádám lövését védi a kapus. Manhercz még egyet lő, ez sem gól, belépünk az utolsó percbe ebben a negyedben. Decker Ádámot kiállítják, Camarasa behúzza közelről az ötödik francia gólt! Nagyjából ennyi történt a harmadik negyedben, 11:5-re vezetünk!
4. negyed:
Jön az utolsó negyed, mienk a labda, odaértünk a medence közepére. Zalánki kapu mellé lő, Decker pedig véd, de visszakapja az ellenfél. Marzouki akciógólt szerez balról, 11:6! Emberelőnyben támadunk, Vámos Marci gyorsan belövi a helyzetét kettős előnyben. 12:6! Mellé megy a franciák lövése támadásban, Decker pedig véd, páros kiállítás, Varga Dénes szép gólt ejt öt az öt ellen, 13:6! Marzouki rosszul passzol, Hosnyánszky pedig a blokkba lő, nincs gól egyik oldalon sem.

Decker Attila is tud védeni, a legutóbbi francia lövésnél ezt bizonyítja. Mezei víz alá viszi a labdát, de mire észbe kap az ember, máris a mienk a labda, emberelőnyt kapunk. Manhercz löketét fogja a kapus. Lejár a francia támadóidő, időt kérünk emberelőnyben. Hosnyánszky lő középről, időt kérnek a franciák is, miután nem születik újabb magyar gól. Fél perc van hátra, még kapnak egy ingyen emberelőnyt, Marzouki be is dobja és ezzel vége a meccsnek, 13:7 a végeredmény!

A magyar férfi vízilabda válogatott tehát megnyerte utolsó csoportmérkőzését a vizes világbajnokságon. Szét ugyan nem szaggatták az istrángot a srácok és néhány alapember sem játszott sokat, de a lényeg, hogy ez a meccs megvan, innentől kezdve a sorsunk a pihenőnapot és negyeddöntőt illetően nem a mi kezünkben van. Vagy mi, vagy az olaszok játszanak majd a kazahokkal nyolcaddöntőt, ez később derül ki. A világbajnokság mindenképpen folytatódik a magyar válogatott számára.

Kis kiegészítés a jelen tudósítás legvégére; Olaszország-Ausztrália 13:5 ez azt jelenti, hogy a magyar férfi vízilabda válogatott a B-csoport győzteseként zárja a világbajnokság alapszakaszát. Az olaszok végig görcsösen játszottak, a magyar közönség nagy része kint maradt a meccsen, minden kihagyott olasz helyzetnél, ausztrál gólnál üdvrivalgásban törtek ki. Az olaszok feszült idegállapotát jelzi, hogy a mérkőzés végét jelző dudaszó után a játékosok duzzogva elvonultak, Alessandro Campagna olasz szövetségi kapitány pedig gúnyosan megtapsolta az ausztráloknak szurkoló magyar közönséget.

Ami a továbbiakat illeti, a magyar csapat számára most szünet következik, legközelebb kedden játszik a csapat, addig még az olaszok ellen dobhártyasérülést szenvedett Hárai Balázsra vizsgálatok várnak. A negyeddöntőben az Oroszország-Spanyolország mérkőzés győztese vár Mára ennyi, magyarokat érintő meccs tehát kedden következik a férfiaknál!  
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-07-22 10:58:08

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>