. Ma Emma napja van.
Vizes VB:Férfi vízilabda-Magyarország-Horvátország 6:8
2017-07-30 13:55:37
Vizes VB:Férfi vízilabda-Magyarország-Horvátország 6:8

Vizes VB:Férfi vízilabda-Magyarország-Horvátország 6:8

Akkor nyert utoljára világbajnokságot a magyar férfi vízilabda válogatott, amikor eldőlt, hogy Magyarország – Mexikó helyére beugorva 2017-ben vizes világbajnokságot rendez.


A Kemény-korszak végén jártunk, Benedek Tibor volt a szövetségi kapitány és a horvát csapatot is le kellett győzni a döntőért. Megtettük, világbajnokok lettünk. Négy évvel később a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában a magyar válogatott immár Märcz Tamás irányításával készült a világbajnoki döntőre a horvátok ellen.


Az elmúlt két hétben az a pozitív érzésem támadt, hogy ezek a srácok a csempét is átharapják a medencében, ha kell, bárkit meg tudnak verni. Főleg akkor éreztem ezt, amikor botrányos játékvezetés ellenére döntetlenre mentettük a csoportrangadót az olaszok ellen. Azóta megvertük a franciákat, oroszokat, görögöket idáig jutva. A horvátok is megnyerték mindhárom csoportmeccsüket sorrendben Amerika, Oroszország és japán ellen, sokáig szoros meccsen hárommal verték Olaszországot a negyeddöntőben, majd tolták a bronzmeccsre, félre az útjukból. Túlzás nélkül lehet tehát állítani, hogy a két legjobb csapat játszott az aranyért.


Az aranyért, amit nem adunk! Ha működik a támadójáték, a védekezés és a Nagy Viktor féle pszichológiai terror, amit négy éve is alkalmazott a kitűnő magyar kapus, akkor ennek a csapatnak nincs ellenfele a ma esti fináléban! De vigyázat! A horvátok sem véletlenül jutottak idáig, nekik is kell az arany, szóval fantasztikus szombat esti program következik! Hát lássuk!


Első félidő
1. negyed:
Fehér sapkában játszanak a mieink, kékben a horvátok. Elhozzuk a labdát, kezdődik a döntő! Varga Dénes centerpassza sajnos nem jó, Sandro Sukno az ellenakcióból megszerzi a horvát vezetést. Hosnyánszkyé a következő lövés támadásban, Bijac véd! Semmi gond, rossz a centerpassz, jön Nagy Viktor! Kiállítás, emberelőny! Gór-Nagy Miklós is Bijacot találja el centerből, horvát előny, Loncar bedobja a második horvát gólt azonnal! Kiállítás, emberelőny! Két kapufa Manhercztől és Varga Dénestől. Nagy Viktornak megvan az első védése, aztán nem jó a horvát bejátszás. A másik oldalon Varga Dénes pattint fölé, Jokovic pedig az ellentámadásból gólt szerez, 0:3 a horvátoknak! Eddig rémálom, időkérés után jövünk! Hárai ellen fújnak egy kontrát Védekezésben jó a blokk, aztán viszont a centerpassz nem jó. Visszakapjuk a labdát, emberelőny, Zalánki jobbról Bijacba lő, időkérés! Jajj, de nem akar jönni az a gól! Horvát emberelőny, bepottyan a negyedik is Nagy Viktor kezéről! 0:4! Manhercz eldobja a labdát, 0:4! Vége a negyednek!


2. negyed:
Megint elhozzuk a labdát, Vámos kapja a labdajáratás után a labdát és irgalmatlanul bevarrja az első magyar gólt jobbról! 1:4! Sukno lövését védi Nagy Viktor, jöhetünk! Letelt a támadóidő! Xavi García kintről mellé dobja! TÖRÖK BÉLA NEM DOBJA MELLÉ! HANEM BE A KAPUBA A MÁSODIKAT!!!! 2:4! Jó a blokk védekezésben! Elkezdtünk vízilabdázni, kérem! Emberelőny, Török kezéről sajnos lecsúszik centerben a labda! Nagy Viktor is elkezdett védeni! Nem jól támadunk, a horvátoké a labda! Kiállítás, időkérés a horvátoknál! Kapugát dobnak előnyből, de marad náluk! Ez a labda a blokkról megy a kapufára! Kiállítás, időkérés! Manhercz lő a balszélről, Bijacnak sajnos nem gond! Nagy Viktor viszont véd. Támadóhibát fújnak nálunk, de Nagy Viktort ez sem zavarja a védésben! Vége a második negyednek, 2:0-ra hoztuk ezt a negyedet! Szünet!


Második félidő
3. negyed:
A horvátoké a labda, védekezni kell! Jokovic lövését védi Nagy Viktor, jöhetünk! Kiállítás! NA VÉGRE! Erdélyi Balázs bevágja balról az első előnyünket! A horvátok is előnybe kerülnek! Kivédekeztük, de kapnak még egyet! Jokovic kapufát lő, a mienk a labda, jöhetünk egyenlíteni! Varga is sajnos csak a kapufát lövi, de rossz a horvát passz is. Török lövését védi Bijac, megint ők jönnek! Nagy Viktor! Védett! Időt kértünk! Kiállítás, MANHERCZ GÓL!!!! 0:4-ről 4:4! Teljesen leblokkoltak a horvátok! Jajj, de kegyetlen volt! Gór-nagy Miklós kipontozódik, Mezei blokkjáról bepattan Xavi Gacía lövése! A mindenit neki! Támadóhiba, jönnek a horvátok, Garcia megint gólt szerez, 4:6 a horvátoknak! Török blokkjáról pattan be! Kiállítás, Varga Dénes lövését védi Bijac, horvát időkérés! Erdélyi labdát szerez, leszedi a kapufáról. Varga Dénes megint lő, véd Bijac, vége a harmadik negyednek! 4:6!


4. negyed:
Mi szerzünk labdát az utolsó negyedben, jöhetünk! Manhercz lövését védi Bijac aztán Jokovicét Nagy Viktor ! Zalánkit ütik-verik, nem zavarja a bírókat, meg is szerzik a labdát a horvátok, de csak azért, hogy Nagy védhessen megint. Zalánki gyatra lövése Bijac kezébe kerül. Előny kapnak a horvátok, Sukno belövi. 5 perc van hátra, emberelőnyt kapunk 4:7-nél, Vámos bedobja a ziccerét, 5:7! Nagy Viktor megint véd, Manhercz lövését blokkolják, aztán kapufát dobnak! Kiállítás, időkérés! VÁMOS BEDOBJA AZ ELŐNYT! 6:7!!! Alaposan megjárattuk, de megérte! Sandro Sukno sajnos újabb gólt szerez, a nyolcadik horvátot balról. Vámos megint lő, Bijac véd, a horvátok nem kérnek időt, bár mintha kértek volna. mindegy! Emberelőnyt kapunk, de elrontjuk. Egy perc van hátra, a horvátok nem kapkodnak, fölé dobják, jövünk, támadóhiba, most kér időt Ivica Tucak! 33 másodperc van hátra…

Fáj kimondani, veretlenül világbajnok a horvát válogatott, az összes mérkőzését megnyerte a tornán, közben Hárait piros lappal kiküldik. Vége a meccsnek, 6:8 magyar szempontból.

A magyar férfi vízilabda válogatott a második helyen végez és ezüstérmet szerez a hazai rendezésű világbajnokságon. A horvátok 4:0-s rohanása az első negyedben megpecsételte csapatunk sorsát. Ami pozitívum, hogy mostantól kezdve lehet a sebeket nyalogatni, van játékosunk, akinek a dobhártyáját kezelni kell. Märcz Tamás világversenyen egy ezüstéremmel mutatkozik be a csapatnál, viszont nagyon valószínű, hogy többeknek is ez volt az utolsó világversenye a válogatottban. A döntőben volt egy ellenfél, Horvátország, ők nyertek 8:6-ra, meg is érdemelték, ahogy említettem. Véget ért mindkét nemben a vízilabda torna a budapesti vizes világbajnokságon.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-07-30 14:04:17

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>