. Ma Béla napja van.
Vizes VB:Hosszútávúszás-Férfiak és nők–25 km
2017-07-22 10:55:55
Vizes VB:Hosszútávúszás-Férfiak és nők–25 km

Vizes VB:Hosszútávúszás-Férfiak és nők–25 km

Balatonfüreden lezárult a hosszútávúszó versenysorozat.


A férfiak és a nők is 25 kilométeres távot úsztak, magyarán a 2500 méter hosszú pályán tíz kört kellett megtenniük. Mindkét mezőnyben két magyar indulót fedezhettünk fel, a fiúknál Gyurta Gergely és Rasovszky Kristóf, a lányoknál pedig Olasz Anna és Sömenek Onon Kata szelte a Balaton hullámait.


Az indítást a szervezők fél órás csúsztatással oldották meg, először a fiúkat indították negyed kilenckor, majd a lányokat háromnegyed kilenckor, ez azt jelenti, hogy a lányok és a fiúk versenye között egy kör volt a különbség.


Az első öt körben a fiúknál ment a taktikázás, hiszen a táv nagyon hosszú, az nem működik, hogy valaki az élre áll és végig tolja a távot úgy, hogy végül győztesként beér. Az ötödik kör vége felé a francia Axel Reymond és az olasz Simone Ruffini állt az élre, ők ketten tempót váltottak és szétszakították a mezőnyt. Kettejük tempóját a legkevésbé Gyurta Gergő bírta, viszont a nagyobb baj az volt, hogy Rasovszky Kristóf az utolsó előtti körben utolért egy lánycsapatot, úgymond bekerült a darálóba, összevissza rugdosták, az egyik rúgás pedig olyan szerencsétlenre sikerült, hogy Kristófnak fel kellett adnia a versenyt.


Az utolsó körben a vezető francia már elfáradt, de nem annyira, hogy ne tudja megnyerni a versenyt, miután Ruffinit lerázta magáról Gyurta Gergő a Top 10-en kívülről kapaszkodott fel a hatodik helyre és ott fejezte be a versenyt. Az ezüstérmet Reymond mögött az olasz Matteo Furlan nyerte meg, aki kis híján megelőzte a franciát. A bronzérem az orosz Jevgenyij Dratcev nyakába került. Érdekesség, hogy a táv felénél, Reymonddal tempót váltó Ruffini végül a negyedik helyig csúszott vissza.

A lányoknál hasonló volt a forgatókönyv, a hatodik körig itt is minden induló egy bolyban haladt. Aztán a brazil Ana Marcela Cunha és a holland Sharon van Rouwendaal vette át a vezetést Miközben a két magyar lány fokozatosan szakadt le róluk. A hatodik körig vezető Aurélie Müller borzasztóan elfáradt, eltaktikázta magát, így ő is visszacsúszott. Olasz Anna a verseny második felében kissé összeszedte magát, az utolsó kört a negyedik helyen kezdte, ám a végére utolérte az olasz Martina Grimaldi és ha csak picivel is, de megelőzte.

A versenyt az utolsó kilométeren döntötte el a maga javára a brazil Cunha a holland Van Rouwendaallal szemben, hozzájuk pedig a szintén olasz Arianna Bridi csatlakozott, aki már egyiküket sem tudta megelőzni, így övé a bronzérem ezen a VB-n. A sokáig az élmezőnnyel haladó Sömenek Onon Kata legvégül a 12. helyre érkezett be.
(Haász Rudolf) 

Utoljára frissítve: 2017-07-22 10:56:37

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>