. Ma Gedeon napja van.
Vizes VB:Női vízilabda-Magyarország-Görögország 10:9
2017-07-27 08:04:07
Vizes VB:Női vízilabda-Magyarország-Görögország 10:9

Vizes VB:Női vízilabda-Magyarország-Görögország 10:9

Kapufa, bele a blokkba, kis túlzással alá, fölé, mellé, ez volt a forgatókönyv minden magyar támadásnál a kanadaiak elleni negyeddöntőben.


Bíró Attila csapatának össze kellett szednie magát és menteni, ami menthető a női vízilabda világbajnokságon. Habár a csapatnak jóval nehezebb dolga volt, hiszen azokkal a görögökkel találkozott, akik ellen mindig nagyon nehéz dolga van egy magyar női vízilabda válogatottnak. Ez akkor is igaz, ha éppen Görögország gazdasági és sport-infrastrukturális helyzete nehezen teszi lehetővé a tökéletes felkészülést egy világversenyre. Ettől még a görög lányok nem felejtettek el vízilabdázni, és őszintén reméljük, hogy a magyar hölgyek tudása is megvan még ahhoz, hogy a mai aktuális ellenfelet legyőzzék! Kevésbé van nagy tömeg, mint eddig, de azért vannak szurkolók a lelátón!


Első félidő
1. negyed:
A fehér sapkás magyar csapat hozza el a labdát, de jó a kék sapkás görögök védekezése és már indulnak is, Aszimaki pedig megszerzi az ellenfél vezető gólját. Aztán Bujka kiharcol egy ötméterest, amit magabiztosan értékesít, 1:1 az állás. Kasó Orsi a mieink kapujában a lécre bűvöl egy görög lövést, aztán viszont visszaszerzik. Csabai Dórit kiállítják a szakadó esőben, Cukala be is dobja a ziccerét, őt nem érdekli az eső! 1:2! Szilágyi Dorottya támadásban ott folytatja, ahol hétfőn abbahagyta, mellé dobja a helyzetét, Xenaki pedig megduplázza a görög előnyt! 1:3! Kontrát fújnak a bírók, ez eddig rémálom, de Kasó véd, kiállítás a görögöknél. A magyar lövést blokkolják. Görög támadóhiba, aztán magyar támadóhiba következik és egy labdaszerzés. Bujka megkapja centerben a labdát, majd birkózik egyet és bedobja a második gólunkat, 2:3!


Magyar emberhátrány, Cukala ezt is gólra váltja, 2:4 az állás! A másik oldalon már Szűcs Gabi próbálkozik, de jó a görög blokk, aztán viszont visszakapjuk, de Csabaitól is elveszik szabálytalan szabad dobás miatt. Görög időkérés! Mellé dobják a görögök a helyzetüket aztán mi is időt kérünk! Megszerzik a labdát a görögök, kiállítás, Kasó véd, és vége az első negyednek, 2:4 az állás!


2. negyed:
Elhozzák a görögök és azonnal időt is kérnek! Időkérés után Cukala kapufát dob ahonnan a labda hozzánk pattan. Keszthelyi távoli lövését védi a kapus aztán rossz a görög passz, jó a védekezés. Megy a bejátszás Bujkának de nem fújnak semmit. Szépen szerelt a védelemben Szűcs, Keszthelyi pedig jobbról a kapust találja el. Manoliudaki kapu fölé pattintja a labdát, majd a másik oldalon Szilágyi ejtése nagyon rossz. Aztán akcióból, Cukala révén a görögök lövik meg az ötödik góljukat, 2:5-nel jön az időkérés! Kiállítást kapunk, ezt Keszthelyi kihasználja, messziről lő a kapuba, 3:5! Gangl Edina jött közben a kapuba, már ő védi az egyik görög lövést. Aztán megteheti ezt Diamantoglu bombájával is, majd a görög kapus is véd egyet. Xenaki is gólt szerez centerből, a hatodik görög találatot szerezte. Fél perccel a vége előtt támadunk, de gólt nem szerzünk már, marad a 3:6 az eredmény, vége az első félidőnek!


Második félidő
3. negyed:
Szilágyi elhozza a labdát, támadhatunk, Bujka lövését védi a kapus. Emberelőnyt kapunk, ezt Takács Orsi kihasználja egy szép góllal a balszélről, megvan a negyedik! 4:6! Jó védekezés, el se jut a görög lövés a kapunkig. Czigány lövését fogja a kapus, de előnybe kerülünk, Szilágyi elvállal középről egy lövést, ami a jobb alsóba vágódik, 5:6! Manoliudaki lövését megint védi Gangl, aztán támadásban megkapja Bujka a labdát, nem fújnak semmit a bírók. Takács lőtt messziről megint támadásban, véd a kapu, időt kér a görög kapitány!

Eladják a labdát a görögök, majd jön egy szabálytalanság és egy büntető! Keszthelyi bevágja az ötöst! Itt az egyenlítés! Közben már tele van a lelátó! Gyenge lövést véd a medencében Gangl, majd Szűcs lövését blokkolják! Felkeményedett a magyar védekezés is, 1:51-gyel a vége előtt Gurisatti balszélső lövésével átvesszük a vezetést! 7:6 ide! Szűcsöt kizavarják védekezésben, de ez sem segít a görögökön, mert Gangl újabb lövésbe kap bele, és Szűcs messziről már a másik oldalon duplázza a magyar előnyt!

Miért nem ment ez Kanada ellen, csajok? Fél perccel a szünet előtt jól védekezik Tóth Ildi, magyar időkérés! Támadóhibát fújnak a bírók, vége a negyednek! 5:0-ra nyertük ezt a negyedet! 8:6-ra vezetünk!


4. negyed:
Indulhat az utolsó negyed, méghozzá magyar labdaszerzéssel.  Szűcs gondolt egyet és lőtt messziről, de jó volt a blokk. Reménytelen a görög támadás, rossz ejtéssel fejezik be! Nem úgy Szilágyi, aki messziről kilövi a jobb alsót, már háromra hízlalva a különbséget! 9:6! Avramidu válaszol a másik oldalon egy góllal, 9:7 már az állás.  Magyar támadással folytatódik a meccs, emberelőnyben vagyunk.  Szűcs a kapu fölé dobja a labdát, de vissza is szerezzük azt. Aztán viszont jól blokkolnak a görögök és támadásban gólt szereznek! 9:8 az állás! 3:17 a végéig, Keszthelyi újabb gólt lő, 10:8, görög emberelőny következik. Avramidu megint szépít, újra csak egy közte, 10:9 az állás! Még két perc, rossz magyar ejtés, mehetünk védekezni, de nem kell sokáig, mert támadóhiba a görögöknél. Jön a passz támadásban a centerünknek, nem fújnak semmit! 40 másodperccel a vége előtt véd egyet Gangl, időt kérünk! 23 másodperc a végéig, elpasszoljuk, jön a görög időkérés! 12 másodperc van hátra, lőnek egyet a görögök, de Czigány blokkol, itt a vége ennek a meccsnek! 10:9-re megverjük a görögöket!

Ezzel eldőlt, a magyar női vízilabda válogatott pénteken délután fél kettőkor az olaszokkal játszik hasonlóan nehéz meccset az ötödik helyért. A görögök mehetnek az ausztrálokkal a hetedik helyért. Bízzunk abban, hogy ez a győzelem megfelelő lelki töltetet ad majd az olaszok remélhető legyőzéséhez!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-07-27 08:22:02

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>